andrzejwidawa Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 ja tez bede od 1do15,08 jakie sa szanse na skuteczny polow z plazy jesli sa to gdzie najlepiej probowac w rowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 witaj ja tam też będę w Rowach w sierpniu , okonia to drobnego na kanale połowisz z gruntu to płoć i leszczyk nieraz leszcz .Z główki w porcie na wyjściu prawa strona można połowić śledzia odezwij się na PW podam namiar na fona to spotkamy się w tym czasie może jeszcze ktoś będzie z forum on zawsze tam też bywa Cześć Jeux. Juz niedługo zwitam w Rowach, telefon Ci wysłałem więc w razie co dzwoń. Mam pytanie co wziać bo żona nie da wszystkiego . Myslalem o spiningu na choinke sledziową z portu 15-40g oraz na okonie taka sandaczówka 10-25g (czy lepiej okoniówka wklejka do 17g?) jakimi głowkami tam sie łapie 5g spoko czy wiecej? oraz jeden feeder do łapania w kanale oraz gruntówka karpiowka 3,9m do łapania z plazy oraz z gruntu w kanale. Myslisz ze starczy? Za płotkami nie przepadam więc spławikówki chyba nie wezmę. Planuje kupic tez rure kanalizacyjna jako podpórke z plaży myslisz że 1m starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 rura starcza a kije super tem do 40 i ten do 25 z federa można na leszca na kanale lub z plaży ja jade 27 i jestem do końca sierpnia tel wysłałem na priv chętnie się spotkam w tamtym roku połowiłem strasznie śledzia mam nadzieje żę w tym roku również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejwidawa Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 jest w rowach jakiś sklep ze sprzentem i przynentami jak nie to gdzie najbliżej mogę coś dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 tak jest nawet było dwa nie wiem jak w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Do zobaczenia w drugiej polowie sierpnia jeux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejwidawa Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 dzięki będe od 31 lipca to pewnie sie spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 no i prawie połowa urlopiku za, ale tylko 3 razy na rybach i tylko na plaży, ale fladerkę złapałem, i pół godz spin z choinka sledziowaą na to kilka małych okoni w porcie, co do sprzetu rura kanalizacyjna jako podpórka działa rewelacyjnie, niestety przypony kupne cos srednio haki duze a ryby małe i tylko na feederek na haczyk 6 dalo sie złapać, dodam iz jezeli ktos łapie raz do roku na wakacjach to karpiówka i długi feeder spoko sie sprawdza, spokojnie da sie przerzucic 2 rewe, co prawda z wjsciem do morza z 15-20m ale wtedy mam zapas i nie spada za sama rewa tylko 5-10m dalej. Dodam iz pierwszy raz lapie z plazy i jak ktos sie wprawi to sprzetem typu karpiowka 3,9m 3,5LBS i feeder do 80g (tylko przy małej fali bo ciezarek max 80g) sobie poradzi. Teraz pytanie bo przenosze sie nad kanał, gdzie najlepiej stanąć, główka portowa, zaraz przy moście czy np. na zakrecie miedz mostem a morzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Odświeżając temat. Jadę jutro do rowów. Jak wrócę ,to coś napiszę jakie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Polecam łowienie z plaży w Rowach ,brały ładne leszcze i płocie ,trafił się też węgorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Gdzie można wykupić zezwolenie na połów w morzu i w kanale? Ja sam się wybieram tam na spinning ale nie pogardze także feederkiem więc jeśli macie jakieś swierze wieści to dajcie znac koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruggiero Napisano 4 Sierpnia 2018 Share Napisano 4 Sierpnia 2018 Witam odswiezam temat dzisiaj wyjezdzan na urlop do Rowów ,, pytanie gdzie mozna wykupic zezwolaenie morskie i czy po ty wykupieniu mozna łowic tak jak Pan na zalaczonym zdjeciu mysle raczej o spiningu w morze, ma to sens z tego miejsca co na zdjeciu ?? pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowied Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kri$$ Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 Ogrzeje kotleta. Czy coś się zmieniło przez ostatnie 2 lata? Wybieram się do Rowów na wakacje za dwa tygodnie i dodatkowo mam pytanie o łowienie w Łupawie. Czy jest tam jakiś uciąg i jaka jest średnia głębokość? Czy w ogóle jest sens brać feedera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi