Skocz do zawartości
tokarex pontony

Woblery Jaxon.

Lowca1q1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie a mianowicie chce sobie kupić kilka niedużych woblerów firmy Jaxon tylko nie wiem jak się sprawują on na rzece, prosiłbym o jakieś opinie kolegów na tematy tych woblerów. Chyba że macie jakąś inną firme w podobnej cenie.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie da sie odpowiedziec na twoje pytanie, Jak dla mnie firma jaxon charakteryzuje sie wytrzymałością, wiec napewno woblery tej firmy sa wytrzymałe, jak sie sprawuja? to zalezy jakie? głeboko schodzace, płytko chodzące itp w zaleznosci od danej sztuki woblera ;) wszelkich info dowiesz sie w sklepie, napewno swoja funkcie spełniaja ;)

Napisano

Odradzam wszelkie woblery jaxona. Kiedyś kupiłem kilka sztuk, niewiele na nie łowiłem, były w pudełku i z niewiadomych względów we wszystkich popękała zewnętrzna powłoka (lakier/żywica?). Chcesz kupić tanio, zapłacisz dwa razy i będziesz miał byle jak.

Napisano

Generalnie nie łowię na małe przynęty, więc nie pomogę. Przestrzegam jedynie przed jaxonem (pod każdą postacią) i generalnie tanimi przynętami, co by zaoszczędzić nerwów nad wodą.

Napisano

Ja mam 2 woblerki Jaxona choc jak bym mial teraz kupic to raczej nie. Jeden jest totalnie bezuzyteczny, za to na tego 2-giego zlapalem sporo potokowcow. Taki "strazak" 3,5 cm bardzo fajny ale widac ze odstaje jakoscia od konkurecji, do tego popekal caly lakier od obijania o kamienie ale dalej chodzi dobrze. Sam wiec nie wiem ale raczej ich nie kupuje.

Napisano

Ja do jaxona jestem uprzedzony. Oby wędziska robi całkiem niezłe. Jednak mój kolega z którym łowie najczęściej, używa wobków jaxona - przeróżnych. Ostatnio na takiego 5cm tonącego złowił szczupaka, i generalnie jest z niego zadowolony. Zależy jak trafisz, ale ja już bym bardziej polecił BONITO

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.