Gość Anonymous Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 Witam. Czytając forum doszedłęm do wniosku, że jest tutaj wielu nie tylko pasjonatów, ale i specjalistów w sprawach wędkarstwa. Chciałbym zasięgnąć opinii w zakresie sprzętu łowieckiego. Czy mógłby mi ktoś zaproponować alternatywę dla mojego wysłużonego już niestety kija "Szitaka"? Od kilku lat interesują mnie duże rybki, np. sumy...generalnie kreatury z którymi mogę nawiązac równą walkę...jak drapieżnik z drapieżnikiem, jak Dawid z Goliatem...jak Harrison Ford z Tommy Lee Jonesem w "Ściganym"...Wracając do tematu, zapewne ta bardziej doświadczona część braci wędkarskiej doskonale wie czym jest dla prawdziwego myśliwego sprzęt kalsy "Szitaka", jak również wie, że od kilku lat wędziska tej szlachetnej marki nie są dostępne na terenie Polski. Tak więc proszę o wszelkie sugestie dotyczące alternatywy dla mojej wędki z którą najprawdopodobniej za sezon lub dwa będę zmuszony definitywnie się rozstać. A może istnieje możliwość nabycia na terenie polszczy używanego egzemplarza w dobrym stanie i przystępnej cenie? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Życzę zaciętych, pasjonujących i zwycięskich oczywiście pojedynków z wszelakimi podwodnymi drapieżnikami, które jako dominujący gatunek musimy zdominowac.
dawm84 Napisano 26 Lutego 2006 Napisano 26 Lutego 2006 Co ty bredzisz "Szitaka" - czegos takie nie ma!!!! Zarty sobie stroisz???? A jezeli chodzi o kij sumowy to taki który ma cw. od 50, 60g w gore. reszta zalezy od preferencji i zasobnosci portfela.
treneiro Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 No pewnie, że jajca sobie urządza... Nawet zgrabnie i dość sympatycznie mu wyszło, choć faktyczne powody mogą być różne... Jednakże nie posądzam go o złą wolę czy złośliwość. pozdrawiam serdecznie
jans Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Gdzieś na necie ktoś wystawiał ten egzemplarz niedawno , musisz szukać.
keri Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Coś takiego pewnie jest bo sprzedaje go jakiś gość na portalu haczyka http://www.haczyk.pl/haczyk/ogloszenia.html a to adres do sprzedawcy akatisz@o2.pl
treneiro Napisano 10 Marca 2006 Napisano 10 Marca 2006 To pewnie ciągle ten sam wesołek. http://szitaka.blox.pl/html W sumie pasuje mi to poczucie humoru, choć w zbyt dużej dawce potrafi szybko znudzić. pozdrawiam
kaczor Napisano 13 Marca 2006 Napisano 13 Marca 2006 Jest mała różnica między sprzętem łowieckim a wędkarskim,wiem coś o tym. Pozdrawiam Edek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.