Damianxtx Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ale chodzi o to że tych karpi nie było za dużo jak sądzono, zresztą sami przeczytajcie : Ucięte jedno zdjęcie ale już nie chciało mi się kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Tutaj chodziło o to, że koło w Brodach przekroczyło operat i wpuściło więcej karpia niz powinno (jest to prawdą, ponieważ na zebraniu sprawozdawczym koła w zeszłym roku mówiono, że oprócz karpi z pieniędzy na zarybienia dodatkowo za całą kasę z tzw. "funduszu koła", czyli coś koło 2000 zł nie pamiętam dokładnie, wpuścili karpia. RZGW po tym wypoiwedziało dzierżawę tych zbiorników PZW, ale po dogadaniu się zobowiązali się wyłowić nadmiar karpi i wprowadzić zakaz nęcenia. Co do Wiór to nie wiem jak było, ale nasz prezes mówił, że tam ciągle obowiązuje operat jak na Świśline przed spiętrzeniem, dlatego zarybienia zgodne z nim muszą być małe, a oni dodatkowo wpuścili więcej ryb. EDIT: Przeczytałem ten artykuł z "Echa dnia", 0 karpi na Wiórach, 1 na Brodach, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logankkk Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Tak to czytam wszystko i krew mnie zalewa. A im więcej takich wiadomości do mnie dociera tym częsciej zastanawiam się nad opłacaniem karty w przyszłym sezonie. Na Brodach ryb praktycznie już nie ma a "oni" odławiają bo jest "za dużo". Na Wiórach w tym roku jest katastrofa jeżeli chodzi o brania, a wcale nie sądzę że to powoduje dość fikuśna i zimna pogoda. Ryb poprostu na Wiórach już nie ma... PARANOJA!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 I jak tu zdrowym być Najlepsze łowiska w mojej okolicy się puste robią zostaje Wisła w Solcu i zalew w Iłży. A właśnie wiecie jak w tym sezonie na zalewie w Iłży połowy wyglądają ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrancisD Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Wisłe w solcu sobie daruj od 4 lat tam nic porządnego nie złapałem a było tak że jeździłem tam co tydzień i nic czym można by się pochwalić nie złapałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Ja ostatnio na wiśle 2 szczupaki 38 i 41 złowiłem jednego dnia w ciągu 1.5 godziny na spinning i powiem ci że jak jest taka ryba to i musi byś większa, ja do wisełki nadziej nie tracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrancisD Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 ja spróbuje pojechać powyżej połańca może tam coś się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Może ktoś podpowie gdzie ustawiaja sie najczęściej karpiarze za Karpiem na Brodach ? Wybieram sie z karpiowkami kukurydza i kulkami . Liczę na podpowiedzi z waszego doświadczenia. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Jest już zielona woda;)? na tym wspaniałym łowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Pod koniec czerwca już było zielono na części zalewu. Potem, dzięki brązowej, poburzowej wodzie płynącej Kamienną zakwit ustąpił. Kilka dni temu nie było zielono. Teraz od strony tamy jest zakwit na 100%, od strony Stykowa nie zwróciłem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Wie ktoś czy drapieżnik sie ruszył na Brodach? Mam zamiar wybrac sie w sobotę poszukać Sandacza i Szczupaka z martwą rybką i żywcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Ostatnio łowiłem tam pod koniec sierpnia podczas Mistrzostw Okręgu to było raczej cienko, ale dzisiaj widziałem, że od strony Stykowa woda nie jest juz zielona. Więc myślę, że możesz próbować. Koło mostu stało kilku spinningistów, ale nie pytałem o wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Mieszkam dość niedanego Brodów więc jestem tam dość często. Na zbiorniku w ostatnich latach z rybą jest ciężko, biała ryba bierze tam cyklicznie co kilka lat. Gdy jest dobry rok można fajnie połowić leszczy i płoci z brzegu na feederka, gdy leszcze nie bierze to można siedzieć cały dzień i nie mieć brania. Tak było w ostatnich latach. Znam człowieka który na zalewie jest codziennie i ostatnio jak się z nim widziałem to powiedział że łowi średnio jednego leszcza na tydzień na feederka. Co do wędkowania na spławik to nic nie mogę powiedzieć bo na Brodach nie łowię tą metodą. Ostatnio wprowadzona durny zakaz używania zanęty na Brodach i Wiórach, miało to na celu ochronę wody przed rozkwitam glonów- tak jak się spodziewałem nic to nie dało. Co się tycz drapieżnika to teraz na przedzimiu można złowić ładnego sandacza na Brodach, ale trzeba być cierpliwym, przynęta no martwa rybka najlepiej ukleja lub płotka. najlepiej zestawy wywozić na około 100 metrów od brzegu. Najlepsze stanowiska to płyty od strony torów z brzegu a z wywózki to okolice szkoły na Brodach. Na spining ciężko o kontakt z rybą ostatnio byłem parę razy z kolegami i zero efektów. Polecam też rzekę Kamienną w miejscu gdzie wypływa ona z zalewu i tworzy ładne rozlewisko. Miejsce to jest nieopodal stacji kolejowej na brodach. Można tam połowić okoni na spining a gdy trafią się dobre brania nawet sandacza można tam złowić. Polecam to miejsce obłowić też małym żywcem może trafić się sandacz lub szczupak. Jako ciekawostkę napiszę że raz byłem świadkiem jak na żywca wędkarz złowił wymiarowego suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Co do tych sandaczy z betonów to w tym roku była tam mała rzeź. Wszyscy brali jak leci, i dziwnym trafem te mniejsze miały zawsze 46 cm. Też tam łowiłem kilka razy, niestety brak umiejętności w połowie sandaczy pozwolił mi jedynie na to, że miałem na wędce 1 sandacza, który po pięknej świecy się wypiął. Potem dałem sobie spokój, bo to średnia przyjemność łowić, kiedy z każdej strony wchodzą ci na głowę inni stając po kilka metrów ode mnie. A i z tym wszyscy to troszkę przesadziłem, widziałem jak pewien wędkarz wypuścił sandacza o długości 43 cm złowionego spinningiem, mimo usilnych sugestii jego kolegów, żeby go wziął. I chwała mu za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 który po pięknej świecy się wypiął.To chyba z zazdrości szczupakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Też się zdziwiłem, ale było to raczej spowodowane zbyt siłowym holem na plecionce. Myślałem, że przeciągam zestaw przez plątaninę żyłek, dopiero po wyskoku dowiedziałem się, że właśnie straciłem rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszbarwin Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 jak tam sytuacja na brodach z sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Po "żniwach" na początku października teraz już nieco mniej osób przesiaduje na betonach, więc może zostały już w jakiejś mierze wytrzebione. Ale kto wie, może teraz warto jechać, w mniejszym tłoku napewno łowienie będzie przyjemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszbarwin Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 był ktoś może ostatnio w jasieńcu na puczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 może teraz warto jechać, w mniejszym tłoku napewno łowienie będzie przyjemniejsze. Oj.... W zeszłą niedzielę byłem na Brodach, i jak zobaczyłem ile wędkarzy jest w okolicach tamy to myslałem że zawody jakieś prestiżowe zrobili. Ale tak to jest niestety że jak zarybiają jakąś rybą to siedzą wszyscy do skutku aż przestanie ryba brać albo wyłapią zdecydowaną większość... A potem teksty w stylu" dziadostwo, nic nie ma w tej wodzie, po co ja płace" Sami są sobie winni, na pazerności nikt daleko nie zajechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Z tego co słyszałem to w tym roku sandaczem nie zarybiali tak więc coś Ci się kolego pomyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Co do zarybień to te sandacze nie były z tegorocznego zarybienia. Po prostu dobra pora na nie, brały więc wszyscy się tam rzucili. Jeśli chodzi o resztę, to Jmk81 ma w 100% rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Co do zarybień to te sandacze nie były z tegorocznego zarybienia. to ktoś mi plotę puścił widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Jak zwykle jak ja jestem to nie biorą lub biorą ale innym ;( z moich obserwacji wynika że tam gdzie się kończą płyty od strony torów zawsze ktoś stoi z wywózki przeważnie po kilka samochodów. Wczoraj byłem najpierw na rozlewisku koło stacji na żywca i na feederka. Tylko jeden jazgarz, po 3 godzinach udałem się na zalew od strony torów w miejscu gdzie jest wpływ do oczka. W ciągu 30 minut dwa brania na żywca ze spławikiem (malutki karaś), a potem nic przez 2 godziny. Jedno branko szczupaczek taki z 40 cm oczywiście wypuszczony, drugie branie po około 30 sekundach puściło, karasek na haczyku pozbawiony prawie łusek, wydaje mi się że mógł być sandacz, może się ukuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Boruta czy dalej jest tam tak tłoczno? Bo mam zamiar się jutro wybrać ze spinningiem ale jak będzie zajęte wszystko to odpuszczę. Wczoraj od strony mostu w Stykowie na obrotówkę nr 1 złowiłem jazia 32 cm, a szczupak (na pewno wymiarowy) odprowadził mi ją pod same nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi