Obornicki Wędkarz Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Witam , czy ktoś łowił kiedyś z was na jeziorze Pamiątkowskim ?Jeśli tak proszę o odpowiedz ; - Czy tam jest karp , amur , sandacz , kleń ,sum ??? -jakie przynęty użyć -jakiej zanęty użyć Z GÓRY DZIĘKUJĘ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Kleń?? Prędzej lin i leszcz. Dokładnie nie wiem jedynie bywałem się tam kąpać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obornicki Wędkarz Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 ja tam tylko leszcze zawsze łowiłem . Ale Dzięki .Lina może będę próbować wyciągnąć na chlebek i kuku ;] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filippoznan Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Witam. Na pamiątkowie wędkuję od trzech lat. Jeśli chodzi o rybostan to występuje: -Karp (4,8kg ) -Amur (18,4kg) -Leszcz -zdarzają się sztuki do 1kg -Karaś (1,8-2,25kg) -Lin -Płoć -Szczupak (4,8-ale głównie do 2kg) -Sandacz (głównie 50-60cm) -Okoń -Sum (mało - do 3kg) -Węgorz (mało) Jezioro do 5m głębokości od strony Pamiątkowa muliste-głównie pierwsze gatunki jeśli chodzi o drapieżnika to polecam stronę od Przecławka. Zezwolenia można kupić w sklepie w Pamiątkowie. Jednodniowe 15zł na nockę dodatkowa opłata. Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obornicki Wędkarz Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki wielkie . Nastawie sie nieco na karpia i szczupaka , oczywiscie leszcz na feeder i koszyczek ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoperx Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Odświeżę nieco temat... więc 2 lata temu, rok temu połowiłem trochę leszczyków w okolicach 700g, w tym roku zszedl mojej dziewczynie tak może z 2 kg karp, sąsiad wyciągnął karasia 760g, a wczoraj byłem i 2 leszczyki, a poza tym jest tragedia, krąp i mini płotka opanowały to jezioro, nie wiem czy to wina braku drapieżnika.. ale odpuszczam to jezioro na dłuższy czas, bo krąpie nawet na 2 kukurydze wchodzą i łowienie praktycznie staje się udręką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliwetto Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 wiec tak byłem na pamiatkowskim i złowiłem mini okońka i dalem mu popływać bo robilem bata jak coś trzasneło zaczelem walke ale wedka pekła jak poprawiłem ryba wszystko odgryzła a później przerobiłem na żywca i zaczołem targać pod kladką okazało sie ze to wielki szczubel z kolega nas zatkało kumpel zaczol go siegać bo nie mieliśmy podbieraka nie mógł go chwycić w paszcze bo by miał palce do szycia ale później jak spróbował pod skrzela było juz za późno był to olbrzym miał ok 7-9 kg tam jest ryba ale trzeba cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi