płotkaszprotka Napisano 25 Grudnia 2019 Share Napisano 25 Grudnia 2019 Witam serdecznie wszystkich użytkowników! Odnalazłem wędkę bez kołowrotka i całego oprzyrządowania. Nie jestem wędkarzem ale chciałbym zacząć swoją przygodę. Do jakiego rodzaju wędkowania jest wędka poniżej jaki osprzęt do niej zakupić i jakie ryby na nią można łowić? Z tego co się rozejrzałem po sieci to chyba muchówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Grudnia 2019 Share Napisano 25 Grudnia 2019 To wspaniała pamiątka, która może być sporo warta. Jeżeli opakowanie jest oryginalne, to wynika z niego, że wędka została nagrodzona złotym medalem na targach w Mediolanie w roku 1933. Do rozpoczęcia przygody z wedkarstwem lepiej kupić współczesną wędkę spinningową, która będzie znacznie lżejsza i wygodniejsza. Wędkę węglową z kołowrotkiem, jesteś w stanie kupić za dwieście zł. Do tego plecionka lub żyłka, trochę przynęt, przypony wolframowe i można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 27 Grudnia 2019 Share Napisano 27 Grudnia 2019 O 25.12.2019 o 09:28, płotkaszprotka napisał: Z tego co się rozejrzałem po sieci to chyba muchówka? To nie jest muchówka . Na pewno tzw "klejonka" czyli wędka ręcznie robiona z klejonych szczapek bambusowych. Wygląda na spinning. Szkoda tym łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płotkaszprotka Napisano 28 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2019 21 godzin temu, ESSOX napisał: Szkoda tym łowić Dzięki za informację, szkoda tym łowić bo nowy sprzęt będzie lepszy, a to jest już muzealny eksponat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Grudnia 2019 Share Napisano 28 Grudnia 2019 1 godzinę temu, płotkaszprotka napisał: Dzięki za informację, szkoda tym łowić bo nowy sprzęt będzie lepszy, a to jest już muzealny eksponat? Tak jak Ci pisałem, współczesny sprzęt będzie wygodniejszy a to fajna pamiątka po dziadku. Chyba dość cenna, bo na zagranicznych stronach widzę, że wędki tej firmy osiągają spore ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 28 Grudnia 2019 Share Napisano 28 Grudnia 2019 7 godzin temu, płotkaszprotka napisał: Dzięki za informację, szkoda tym łowić bo nowy sprzęt będzie lepszy, a to jest już muzealny eksponat? Szkoda łowić bo możesz uszkodzić a wędka w dobrym stanie z tych lat jest pewnie sporo warta dla kolekcjonerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi