Skocz do zawartości
Dragon

Dębki-Władysławowo

Benten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dębki-Władysławowo tam wybieram się w przyszłym tygodniu na urlop.

Mam pytanie gdzie wykupić zezwolenie na łowienie w morzu(z plaży) oraz na łowienie na rzece Piaśnica (mam zapłaconą składkę na rzeki górskie). Jestem z mazowieckiego PZW.

Jeśli ktoś pływał jakimś kutrem z Władysławowa to dajcie znać, ja pierwszy raz chciałem popłynąć.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam.

Pozwolenie na połowy z linii brzegowej otrzymasz w bosmanacie we Władysławowie. Wcześniej jednak musisz dokonać wpłatę na konto i z dowodem wpłaty stawić się w bosmanacie. Tam od ręki wypiszą dpowiedni dokumencik :mrgreen: Za cały rok wędkowania zapłaciłam 49zł, renciści itp. 31zł

Podam Ci nr konta: Noredea SA o/Gdynia

36 1440 1028 0000 0000 0033 4995

Dla pewności zadzwon do bosmanatu nr tel. 058 67 40 264

Na rzeczkach nie łowiłam będąc nad morzem bo mieszkam we Wrocławiu jest ich wystarczająco dużo, a do Bałtyku daleko... :wink:

A jeśli chodzi o kutry to poczytaj w temacie "Kutry".

Pozdrawiam i połamania :lol:

Napisano

Dzwoniłem do bosmanatu i nie muszę nic wcześniej wpłacać, podobno wszystko na miejscu da się załatwić, pozwolenie na rzekę też.

Dzięki za info.

Napisano
Dzwoniłem do bosmanatu i nie muszę nic wcześniej wpłacać, podobno wszystko na miejscu da się załatwić, pozwolenie na rzekę też.

Dzięki za info.

PRAWIE PRAWDA :mrgreen:

W bosmanacie dostaniesz nr rach bankowego i WALISZ na POCZTE albo BANK :evil:

Jak będzie niedziela to POZAMIATANE czekasz do poniedziałku :evil:

Reszta faktycznie jest prawdą , masz wpłatę to wypisanie pozwolenia to 5-10 min

W miarę możliwości POTWIERDZ nr rach BANKOWEGO to ja zrobię wpłatę wcześniej.

PS

Łowiska w okolicy Władysławowa opisałem wcześniej na forum w innym temacie

Napisano

Witam.

Numer konta jest jak najbardziej aktualny, od zeszłego roku się nie zmienił. Wpłacałam na nie, pod koniec kwietnia, przed majowym weekendem i od razu na cały rok. :lol: Dorsze wciągają :lol: Stawki za jeden miesiąc nie pamiętam.

W rubryce tytuł wpłaty należy wpisać: opłata za sportowe zezwolenie połowowe :lol:

Wczesniejsza wpłata pozwala faktycznie zaoszczędzić czas.

Pozdrawiam :cool:

Napisano

Na wody morskie stawka za 1 miesiąc wynosi 16 zł.

· Połowy w celach sportowo-rekreacyjnych w polskich obszarach morskich mogą prowadzić, po uzyskaniu sportowego zezwolenia połowowego, osoby fizyczne, organizatorzy zawodów sportowych i armatorzy statków.

· Sportowe zezwolenie połowowe wydaje okręgowy inspektor rybołówstwa morskiego na wniosek zainteresowanej osoby.

· Sportowe zezwolenie połowowe wydaje się na okres 1 miesiąca, 1 roku albo na czas trwania zawodów sportowych.

· Sportowe zezwolenie połowowe zawiera: imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i adres wnioskodawcy, okres jego ważności, ilość i gatunek ryb oraz sposób prowadzenia połowu.

Sportowe zezwolenia połowowe wydawane są w Okręgowym Inspektoracie Rybołówstwa Morskiego w Gdyni w pokoju nr 410 oraz w inspektoratach terenowych, po przedstawieniu dowodu uiszczeniu opłaty.

Stawki opłat za wydanie sportowego zezwolenia połowowego:

· za sportowe zezwolenie połowowe na okres 1 miesiąca - 16 zł

· za sportowe zezwolenie połowowe na okres 1 roku:

wydane emerytom, rencistom, młodzieży szkolnej do 24 lat - 31 zł

pozostałym osobom - 49 zł

· za sportowe zezwolenie połowowe na czas trwania zawodów - 15 zł.

W.w. opłaty należy wnieść na konto Urzędu Miasta w Gdyni, w kasie lub na rachunek:

Bank Nordea S.A. Oddział Gdynia nr 36 1440 1026 0000 0000 0033 4995

Nie ma możliwości uiszczenia opłaty w formie znaków skarbowych ani gotówkowo lub bezgotówkowo na rzecz organów administracji rybołówstwa morskiego.

Obowiązek zapłaty powstaje z chwilą złożenia podania, wniosku, itp., a uiszczenie jego w odpowiedniej wysokości podlega kontroli organu rozpatrującego sprawe. co za tym idzie konieczne jest złożenie potwierdzenia zapłaty przy złożeniu podania, wniosku, itp. Dowód uiszczenia zapłaty należy dołączyć do wniosku.

Więcej informacji: 058 669 83 06.

:arrow:źródło Okręgowy Inspektorat Rybołówstwa Morskiego w Gdyni

• 1 month later...
Napisano

PILNE PYTANIE do tematu OPŁAT :mrgreen:

Jak Bosmanat we WŁADKU reaguje na potwierdzenia zapłaty z banku internetowego :?::?:

Potwierdzenie przelewu to zwykły wydruk z kompa bez pieczątek bankowych :!::!:

Wyprzedzając dzikie komentarze JA WIEM, że takie potwierdzenie jest ważne i zgodne z prawem bankowym, ale czy wie o tym, Gostek który wystawia pozwolenia :?::?: Jak mam mieć kłopot to wole zrobić wpłatę w banku :evil:

• 6 months later...
Napisano

Jutro jadę zobaczyć na kanał w Rowach tam powinien być jeszcze ładniejszy Okoń,morze ktoś chce jechać chętnie zabiorę

Napisano

a znam dobrze te wody :mrgreen::mrgreen::mrgreen: ale morze na przełomie kwiecien maj będę na belonie tam wlasnie w okolicy

Napisano

To napiszcie jeszcze koledzy jak wygląda sytuacja z rybami (zwłaszcza z beloną) w połowie maja we Władysławowie. :twisted:

Napisano

Kolego jak zakwitnie rzepak to wal śmiało Belona pięknie bierze.Ja jezdze do Rzucewa albo na otwarte morze do Rozewia i można się nacieszyć Beloną do woli.

Napisano
Kolego jak zakwitnie rzepak to wal śmiało Belona pięknie bierze.Ja jezdze do Rzucewa albo na otwarte morze do Rozewia i można się nacieszyć Beloną do woli.

A w samym porcie we Władysławowie?

Napisano

jacekfr, a dasz jakiś cynk jak coś się ruszy do Rzucewa nie jeździłem ja łowie z plaży znaczy z wody ale spinning

Napisano

W porcie we Władysławowie mozna czasami trafic na belone. Ja osobiscie lowie na zatoce puckiej.Znam kilka pewnych lowisk.

Napisano

Ja osobiście Belony w porcie nie szukam za mało najlepiej w Rzucewie i oczywiście na spinning z wody(brodzę)

Napisano
Wczoraj na Dębkach w ujściu Piaśnicy połowiliśmy naprawdę piękne Okonie Morskie kilka medalowych.

Jacekfr ze tak zapytam na co łapaliscie i jak daleko od ujscia??

Pozdrawiam

• 6 months later...
Napisano

Dzięki za dobre wieści jacekfr,

Sam sie wybieram do władka w przyszły weekend. Co prawda na dorsze z małej łódki, ale jakąś gruntóweczke tez w porcie pomoczę :mrgreen: Łapałeś z samej główki, czy głębiej w porcie też brały ? I jeszcze jedno pytanie: jak wygląda sytuacja ze śledziami bo chcę w końcu spróbować, Do tej pory jak byłem we władku to nigdy nie mogłem się na nie załapać :evil: a podobno fajna zabawa :grin:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.