Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zanęta na zawody gruntowe

Sandacz12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam Pytanie,Jutro jade na zawody wędkarskie na Kanał Teleszyny.Moje wędki to Bat 6,00m(Jaxon) i wędka z Kołowrotkiem 4,00(Trabucco).Problem mam Taki,Ze nie wiem czy wybrałem dobrą Zanęte: 2 Paczki Trapera na Leszcza.Ostatnio Byłem na zawodach Użyłem zanety:Bogusława Bruda-Nawet Jednego Brania:). Sposób Przygotowania Mojej Zanęty: 2 paczki Zanęty wsypuje do wiaderka Dodaje wody dodaje Waniliowego aromatu i konopie Wszystko przesiewam przez sito i na koniec dodaje pinki:).Jeżeli Macie Jakieś Rady to pomożćie

CZY SPRAWDZA SIE ZANETA TRAPERA??

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

napisz coś o wodzie na jakiej łowisz , o wynikach innych wędkarzy oraz jakich zestawów używasz i m więcej informacji tym łatwiej podpowiedzieć co jest nie tak.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam.

Mam do Kolegów serdeczną prośbe :)

W nocy z soboty na niedziele(27-28 czerwca) bede mial nocne zawody gruntowe.

Czy mógłby ktoś doradzić w kwestii dobrej zanęty do koszyka?

Zbiornik o głebokości 2-3m, mulisty.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam :)

Napisano

Podaj więcej szczegółów, jakie występują ryby i w jakiej wielkości, i jakiej będziesz używać przynęty. Napewno zanęta musi być ciemna, bo dno jest muliste, i jasna zanęta może odstraszyć ryby.

Napisano

Ja także łowię na zb płytkim,mulistym i sprawdza mi się zanęta "Stila"HPB karpiowa,kilo koszt 5zł Jedynie co do niej dodaję to dodatek piernikowy na leszcza i chlebek fluo czerwony.Aha zanęte rozrabiaj wodą z melasą najlepiej miodową.

Napisano

Dzięki ;)

W tamtym roku na takich zawodach poszło mi super, wśród seniorów 4 miejsce, tylko problem bo nie pamiętam jakiej zanęty wtedy uzywałem xD

Napisano
ds-fan, mówisz o tej HPB Duży Karp, Leszcz, Lin :?: Też ją polecam. :wink:

Ona też sie sprawdza ostatnio ładnie na nią połowiłem,niby pisze "duży karp,lin,leszcz"a weszły mi w nią ładne karasie ,leszcze i ....płotki .

Ale chodziło mi o HPB karpiową ,taką w niebieskiej paczce ,jest trochę drobniejsza od tej "duży karp,leszcz ,lin"sprzedawanej w 2,5kilowych zielonych paczkach.

A co sądzicie o Mondial-F Leszcz?

Akurat moondiala leszczowego nie stosowałem ale czas jakiś temu kupowałem "supermix jezioro"i powiem ci że jakoś skutecznością mnie nie "powaliła" ,moim zdaniem stil HPB jest skuteczniejsza.

Napisano

Na pewno starczy,mi 2 kg spokojnie do koszyka starcza na cały dzień.Chyba że chcesz donęcać to kup z kilo więcej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.