Sandacz12 Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Witam.Mam Pytanie,Jutro jade na zawody wędkarskie na Kanał Teleszyny.Moje wędki to Bat 6,00m(Jaxon) i wędka z Kołowrotkiem 4,00(Trabucco).Problem mam Taki,Ze nie wiem czy wybrałem dobrą Zanęte: 2 Paczki Trapera na Leszcza.Ostatnio Byłem na zawodach Użyłem zanety:Bogusława Bruda-Nawet Jednego Brania:). Sposób Przygotowania Mojej Zanęty: 2 paczki Zanęty wsypuje do wiaderka Dodaje wody dodaje Waniliowego aromatu i konopie Wszystko przesiewam przez sito i na koniec dodaje pinki:).Jeżeli Macie Jakieś Rady to pomożćie CZY SPRAWDZA SIE ZANETA TRAPERA??
cinek1979 Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 napisz coś o wodzie na jakiej łowisz , o wynikach innych wędkarzy oraz jakich zestawów używasz i m więcej informacji tym łatwiej podpowiedzieć co jest nie tak.
schecterr Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Witam. Mam do Kolegów serdeczną prośbe W nocy z soboty na niedziele(27-28 czerwca) bede mial nocne zawody gruntowe. Czy mógłby ktoś doradzić w kwestii dobrej zanęty do koszyka? Zbiornik o głebokości 2-3m, mulisty. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Kubiak Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Podaj więcej szczegółów, jakie występują ryby i w jakiej wielkości, i jakiej będziesz używać przynęty. Napewno zanęta musi być ciemna, bo dno jest muliste, i jasna zanęta może odstraszyć ryby.
schecterr Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Leszcz, płoć, sumik, czasami trafia się karp. Będę łapał na rosówki, białe robaki i ewentualnie kukurydze. Pozdrawiam.
schecterr Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Leszcze nawet często trafiają się powyzej 30 cm. Płotki typowe, 15-20 cm.
ds-fan Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Ja także łowię na zb płytkim,mulistym i sprawdza mi się zanęta "Stila"HPB karpiowa,kilo koszt 5zł Jedynie co do niej dodaję to dodatek piernikowy na leszcza i chlebek fluo czerwony.Aha zanęte rozrabiaj wodą z melasą najlepiej miodową.
Kubiak Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 ds-fan, mówisz o tej HPB Duży Karp, Leszcz, Lin Też ją polecam.
schecterr Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Dzięki W tamtym roku na takich zawodach poszło mi super, wśród seniorów 4 miejsce, tylko problem bo nie pamiętam jakiej zanęty wtedy uzywałem xD
ds-fan Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 ds-fan, mówisz o tej HPB Duży Karp, Leszcz, Lin Też ją polecam. Ona też sie sprawdza ostatnio ładnie na nią połowiłem,niby pisze "duży karp,lin,leszcz"a weszły mi w nią ładne karasie ,leszcze i ....płotki . Ale chodziło mi o HPB karpiową ,taką w niebieskiej paczce ,jest trochę drobniejsza od tej "duży karp,leszcz ,lin"sprzedawanej w 2,5kilowych zielonych paczkach. A co sądzicie o Mondial-F Leszcz? Akurat moondiala leszczowego nie stosowałem ale czas jakiś temu kupowałem "supermix jezioro"i powiem ci że jakoś skutecznością mnie nie "powaliła" ,moim zdaniem stil HPB jest skuteczniejsza.
schecterr Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Dzięki I jeszcze mam pytanie co do ilośći. czy 2,5 kg starczy na całą noc?
Kubiak Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Zależy jak obficie będziesz nęcił. Ale lepiej kup więcej. Lepiej żeby było za dużo, niż za mało.
ds-fan Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Na pewno starczy,mi 2 kg spokojnie do koszyka starcza na cały dzień.Chyba że chcesz donęcać to kup z kilo więcej.
schecterr Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Aha Dzięki Panowie, po zawodach pochwale się wynikiem. Mam nadzieje ze bedzie dobrze Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.