Skocz do zawartości
Dragon

Ile dodać wanili na 1kg zanęnty?

baciarz94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiec tak witam wszystkich .

jestem poczatkujacym wedkarzem .

Potrzebuje wiedziec ile dodac wanili na 1kg zanenty?

Pilne . Jutro na ryby jade .

dziekuje za odpowiedzi z góry.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Proponuje ci wogóle nie dodawać skoro sam nie wiesz ile. Serio. Ja jeżeli niewiem czy ryby w danym łowisku lubią zapach czy nie to nie ryzykuję i nie dodaję. A jeżeli chcę sprawdzic co ryby lubia najbardziej to proponuję ci zacząć łowienie bez zapachu w zanęcie a nastepnie z ciekawości sprawdzić np. przy słabych braniach czy rzucenie jednej kulki opanierowanej w wanilii da pozytywny efekt i rybki zaczną lepiej żerować.

PS. Niewiem jaka masz wanilie ( wędkarska czy prezmysłową choc to jedno i to samo) na opakowaniu wanilii wedkarskiej jest napis na ile opakowanie wystarcza. Przeważnie opak. na 3 kilo suchej zanęty.

Napisano
Znajomi z koła mówili ze ryby ida tam na wanilie . tylko nie wiem ile jej dac .

na 1kg zanenty ile wanili :D ?

Myślę, że od 2 do 5 % będzie dobrze.

Czyli wychodzi z tego, że od 20 do 50 gram , dasz 40 i powinno być git

szkoda, że nie mogłeś sprawdzić tych proporcji na treningu / rozpoznaniu

W czym problem, chyba tylko ze znalezieniem wagi :cool:

Napisano
można to przełożyć jakoś na łyżeczki czy cos(

Po co się tak bawic ma 250 gram rozsypał by to podzielił na 5 +,- równych kupek, jedną kupkę (nawet odrobinę by z niej odjął) wsypał do zanęty i będzie git, minuta roboty :mrgreen:

Napisano

Ja bym na twoim miejscu dodał do zanęty jakieś 30g-50g. Myślę, że to będzie w sam raz. A nawet jak zanęta będzie miała waniliowy zapach, to można nawet mniej.

Napisano
Ja bym na twoim miejscu dodał do zanęty jakieś 30g-50g. Myślę, że to będzie w sam raz. A nawet jak zanęta będzie miała waniliowy smak, to można nawet mniej.
no tak, ale po co się powtarzać
[Czyli wychodzi z tego, że od 20 do 50 gram , dasz 40 i powinno być git

a zanęta raczej ma zapach/aromat bo smak to jest trochę inne pojęcie, spróbój sobie tej zanęty a się przekonasz o jej smaku :smile:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.