Deuuu Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Drodzy koledzy, mam do was pytanie na temat w/w miejscowości. Pod koniec lipca wybywam tam na wczasy, jednak bardziej od ciągłego leżenia plackiem na plaży wolał bym spróbować swoich umiejętności podczas wędkowania w morzu. Jeśli chodzi o międzyzdroje jestem kompletnie zielony, wiem gdzie jest hotel Amber, kilka barów, molo i to wszystko Więc doradźcie mi gdzie można tam zamoczyć kija, najbardziej pasował by mi oczywiście spinning ale ewentualnie z braku takiej możliwości mogę również pobawić się w Surfcasting czy grunt na jakimś kanale ew. jeśli jest tam taka możliwość to rejs za Dorszem. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Ja też będe tam łowił, tylko, że za 2 tygodnie. Też chętnei się czegoś dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 A więc tak, jeśli chodzi o rejs na dorsza, opcja ta odpada. Najbliżej od Międzyzdrojów pływają z Kołobrzegu. Na kanale też nie połapiesz, bo takowego tam nie ma Pozostaje Ci łowienie z plaży, jednak nie wiem dokładnie gdzie co i jak. Na pewno z rejonie kamieni za bazą rybacką będzie można coś porzucać za jakąś beloną a może i trotką . W wolnej chwili wpadnij do Świnoujścia połowić z falochronu, jak trafisz na dory dzień to na boczny nałowisz się okoni do woli, ewentualnie z gruntu trafisz na leszcza, węgorza. Tylko te watachy turystów, ehhh.... Niedaleko Międzyzdrojów w Wisełce masz 2 jeziorka. Jedno "dziekie" wygląda na typowo karasiowe, linowe, jednak tam nie łowiłem. Kolejne, przy którym zlokalizowane są ośrodki wypoczynkowe, jest według mnie totalnie bezrybne, kilka lat temu spędziłem nad nim 3 dni pod namiotem, nie łowiąc nie ani na spina ani na grunt czy spławik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Wielkie dzięki luk1234, na pewno zahaczę o Świnoujście. Strasznie zakusił mnie ten węgorek z gruntu, na pewno będę próbował. A odnośnie trotki to niech jakiś trociarz powie jak wakacyjne połowy z plaży powinny wyglądać i czy koniec lipca jest dobrym okresem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Chyba najlepszym rozwiązaniem jest spacerek z wędką wzdłuż klifu.. looknij tu jeżeli masz samochod możesz podjechac do Wolina na keję bądź do dziwnowa do portu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 To się też na pewno przyda, czyli z tego co wyczytałem że żeby połowić w międzyzdrojach potrzebne jest pozwolenie SUM-u. A i takie trochę offtopowe pytanie, gdzieś czytałem że do wędkowania na wodach SUM-u jest potrzebne tylko pozwolenie i nie trzeba posiadać karty wędkarskiej? Bo będzie zemną ojciec ale on niestety nie posiada karty a pewnie będzie miał chęć też połowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Deuu wszystko opisałem w pigule..looknij tu Linki do opłat itp.. Karty wędkarskiej nie trzeba mieć na SUMie - wystarczy samo zezwolenie.. - i dodam jeszcze ,że: nie "wydaje mi się" tylko "wiem na 100%" (jak chcesz moge ci je wykupić, jako że bywam w tych rejonach dośc często.. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 I jeszcze apropos Wolina i Dziwnowa: Wolin i Dziwnów opisałem tam "opcje działania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Wielkie dzięki właśnie na tego typu odpowiedzi liczyłem! Po zezwolenia sam się bujne jak już będzie wszystko na 100% wiadomo. Czuje że jak nie potrzeba karty wędkarskiej to będzie potężne rodzinne wędkowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Czy na lewo od mola można łowić? Gdzie się kończy kąpielowa plaża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Wróciłem, ale nie łowiłem. Jakoś wolałem wlewać w siebie różne trunki w klubie pod molo Po rozmowach z wędkarzami i oglądając to co łowią wydaje mi się że za dużo nie straciłem. Też większość narzeka na to że jest jakaś lipa z rybami, dokładnie tak jak u nas w Szczecinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregortuning Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Witam wszystkich .jade za dwa dni do miedzyzdrojow,jezeli ktos mieszka w okolicy mam pytanko.Gdzie mozna tam pospiningowac.Igdzie wykupowac pozwolenia czasowe?Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9182 i http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=8777 Starczyło poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Ewentualnie i mój: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=168660#168660 Spinningować też tam można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.