MaNiAnA Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 PS: te sandacze zlowilismy o zmierzchu cos tak 17-19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 jak sezon zakonczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Sezon 2009 to wielkie g... W większości przez stan wody, albo letnia niżówka albo jesienna kicha z wyżem. Latem- parę ładnych-ponad 4 kg nocnych leszczy, jeden odjazd sumowy i pęknięty krętlik, parę sandaczyków i hektolitry piwa wypitego z serdecznym kolegą. Ogólnie nie polecam Wisły nikomu. Jeżdżę tylko ze względu na moje zamiłowanie do polowania na suma. Sadzę, że jak nie wskoczę do łodzi i nie wypłynę na inne-niedostępne dla większości wędkarzy łowiska to szanse na sukcesy są coraz mniejsze. Miętus też mnie zawiódł ale to wina wysokiej wody. To tyle . Do przyszłego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 No i co Panowie dzieki powodzi jeden z najlepszych miesiecy na sandacza mamy z bani w tym roku, przynajmniej na Wisle.Do tego dochodzi całe zamieszanie wywołane przez jakiegoś nie dokształconego urzedasa i dzieki temu brak prawdziwego gospodarza na na tej wodzie. Coś czuje ze nie połowimy w tym roku za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Będzie dobrze jak ta woda się unormuje do sierpnia Zanim wróci do normalnego stanu czyli niżówek i zanim się oczyści to wątpię ze w lipcu połowimy już Żebym wiedział ze takie coś nastąpi to bym karty nie wykupywał na ten rok Sezon poszedł na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Koledzy, odswiezam temacik. Jako ze na Wiśle nie da sie teraz łowić może polecicie jakieś jeziorko w kuj. - pom. na sandacza? Slyszalem ze sandacz byl na j.Grodno ale z powodu duchoty i braku tlenu rybki pozdychaly, jak i rowniez amury. Moze ktos zna jakies dobre jeziorko? Bo juz sam nie mam pojecia gdzie szukac metnookiego. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 no koledzy niewierze ze nie znacie zadnego jeziorka w kuj. - pom. gdzie mozna zlowic sandacza. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Lepiej poczekac miesiac i zgadac sie na nocne lowienie na jednej z opasek o ktorej mysle albo w Toruniu albo jego okolicach Co do jezior to na wiosne tez slyszalem o Grodnie ze zima narozrabiala Co do reszt jezior to ciezko powiedziec]Jedyny sposob ktory mi przychodzi to sprobowac przejrzec liste jezior ktore byly kilka lat temu zarybiane i poszukac info o ich glebokosci i wilekosci - w wiekszych i glebszych nie powinno byc przyduchy a przez kilka lat sandacze urosly Moge podpytac jedna osobe o Mlewiec bo cos mi sie kojarzy ale nie chce Ci dawac zlej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Mówisz Przemku ze już za miesiąc będzie można ruszać nad Wisłę? Ja słyszałem ze ma być jeszcze 3 fala, więc już w ogóle się załamałem.Ale skoro nie ma wyjścia to będę czekał aż woda opadnie i się wtedy zgadamy na jakiś wypadzik. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Zapraszam na bolki Przed powodzia bylem 2 lub 3 razy i zlapane 56, 58 i 60 Pomiedzy falami bylem raz i na brzegu mialem 65 a kolejny rozgial mi agrafke gdy podczas odjazdu chcialem go przytrzymac Wszystkie wypady krotkie 1,5-2 godzinne wiec chyba warto Jutro jade bo powinna byc juz taka woda zeby mozna bylo dojsc do Wisly Mam fotki ale z komorki wiec nie ma szalowej jakosci Jak zrzuce na kompa to moze wstawie Z prognoza woda powinna leciec w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Teraz to by trzeba miec wodery. A ja niestety nie mam.A gumaki pewnie nie wystarcza.Ale gumy, woblery?Na co wogule skubią? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Przy stanie okolo 580 cm bylem w kaloszach do kolana i dalo rade choc na pewno w woderach bylo by wygodniej jutro jednak dla wygody wezme wodery. Ja lapie glownie na gumki ale generalnie wszystkie typowo boleniowe przynety beda raczej ok Mam nadzieje ze bana nie wylapiemy za off topa. Zaraz wstawie fotki tych sprzed powodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Zeby smignac na bolka musialbym najpierw zakupic jakies mniejsze gumki, bo niedawno zamawiałem wszystko na sandacza i szczupaka a to troche jednak nie ten rozmiar.Gdybyś miał czas to wstaw te fotki, i jeszcze gdybyś mógł to napisz mi jakich główek uzywasz? chodzi o gramature, bo tez bym musial cos kupic. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Fotki juz sa - i widac tam chyba na dwoch przynety glowki to 12 i 15 gram a jak pamietam widzialem takie u Ciebie. Reszta na priv bo mocno odbieglismy od tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidek1122 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Kompasiak mówie Ci że w 100% na Kornatowie czy Mlewcu sie niewydusiły.Sam Już złowiłem 12 w tym roku na kornatowskim i 7 na mlewcu a o wiśle sie nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Zdradzę Wam tajemniece dobrymi miejscówkami sandaczowymi są: Jezioro Kornatowskie koło Chełmży lub Jezioro Mlewiec tez koło Chełmży lub odcinek Wisły- Mała nieszawka koło Torunia za mostem albo kaszczorek tam też są dobre miejsca sandaczowe.Polecam wam drodzy koledzy te miejsca bo sam od 2 lat łowie na nich piekne sandałki.Jest tam bardzo dużo głowek i niepotzreba środków pływających.Na j.Kornatowskie na sandacza wybieżcie sie tak od kwietnia do czerwca dlatego że jezioro jest płytkie i szybko sie nagrewa najlepsze sa 4cm twisterki z czerwonymi ogonkami głowka 4g. na J.Mlewiec na sandacza całym rokiem jaskrawe kolory gum np.seledyn kopyta Na Wisłe to zależy nieraz guma nieraz twister a nieraz wobler wiec niebende wam zmyślać jaka najlepsza.Wiem tylko jedno zawsze rzucajcie z prondem a nie pod prąd Mam nadzeję że komuś pomogę Za tą wypowiedz powinienes odpoczac od forum Kto ci wydal karte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Na Wisłe to zależy nieraz guma nieraz twister a nieraz wobler wiec niebende wam zmyślać jaka najlepsza.Wiem tylko jedno zawsze rzucajcie z prondem a nie pod prąd Mam nadzeję że komuś pomogę Mi pomogleś , by nie zaglądać wiecej do tego tematu.W zeszłym roku ludzie wymieniali sie ciekawymi spostrzeżeniami a w tym, pożal sie bogu Dawidek "z prondem" Rozumiem ze pada deszcz i nudzi Ci sie bo nie możesz pobiegac po podwórku z chłopakami ale daruj sobie dalsze brednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Panowie 3 dni temu pierwszy sandacz w tym roku ale za to 74 cm i 4 kg wagi. Przyneta salmo sting. Chyba zawiele juz nie polowimy bo ztego co mowia w tv znowu idzie duza woda. Dodam ze kolega ze sklepu wedkarskiego w Solcu mial w ten sam dzien sandacza 6 kg. Jesli bedzie jutro widac glowki to jade znow zapolowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 @sid Widziałem foty tego sandokana,niezła sztuka muszę przyznać Ja mam na koncie w tym roku 6 sandaczy i tyle samo spadów jeden naprawde piękny (pomimo dobrze ustawionego hamulca wyciągnął kawał plecionki i rozgiął hak od gumy), z wyciągniętych największy jakoś pod 3kg. Generalnie był moment ze brały pięknie ale ostatnio wracam kiju. Włocławek buja woda ze pewnie ryba jest równie ogłupiała jak wedkarz. Przez powódz i ciągłe wahania wody sezon spisany moim zdaniem na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Widze ze nic cie nie dzieje przy tym temacie.Wczoraj byłem ze znajomym nad Wisełka i poza jednym uderzeniem w popera nie działo sie nic.Około 21-45 znajomemu siadło coś na sporej wielkości gume.Ryba z szybkościa motorówki wybierałą plecionke z kołowrotka płynąc w strone głównego nurtu, próbowalismy ja zatrzymac dokrecajac hamulec lecz nie zrobiło to na niej najmniejszego wrazenia.W koncu plecionka nie wytrzymała i strzeliła w jakimś słabszym miejscu.Pierwszy raz cos podobnego widziałem i nie mam pojęcia co to za ryba mogła być, może ktoś ma jakieś swoje typy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 stawialbym na suma, ewentualnie szczupak 100+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Ruska łódz podwodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Ruska łódz podwodna predzej poniemiecki ubot, ale fakt faktem ze ryba miala takiego powera ze do teraz jestem w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Ja ostatnio namierzylem miejscowke w Otorowie z ktorej wyjalem kilka sztuk do 3 kg. Jednak cos sie zmieniło i zrobiło sie kompletne bezrybie. Chyba trzeba ich szukac w innych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 @SID ja nie wiem co sie dzieje ale sezon jest dla mnie wręcz tragiczny, ani jednego sandacza na koncie i kilka niewielkich szczupaczków.nie pamietam równie beznadziejnego roku jak ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi