Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Wisła jak to Wisła, jest kapryśna. Wydaje mi się, że w tym roku nawet bardzo. Albo ja nie umiem łowić, albo ten rok jest duużo gorszy od zeszłego, w którym ryb połowiłem na prawdę ładnych. No ale cóż, namierzone nowe miejscówki na Wisełce nie daleko Fordonu, jesień się rozkręca więc są nadzieje!

Napisano

Szczerze mówiąc to w tym roku połowiłem niesamowicie. No i łowie dalej. Wczoraj szczupaczek 86cm dziś dwa po 50+ i okoń 34cm.

Dwa tygodnie temu miałem 3 komplety sandaczy w tym jeden 81cm... także nie jest aż tak zle. Ciekawi mnie czy okon bierze już w porcie drzewnym.

• 1 month later...
Napisano

Miałem wczoraj na kiju sandacza zyciowke. Ciezko oszacowac ale mysle ze mogl miec okolo metra, w zyciu nie widzialem takiego sandacza. Spial sie przy samym pontonie. Guma wyskoczyla z wody a on jeszcze przez chwile lezal na boku poczym zanorkowal w glebine. Przynajmniej wiem ze sa jeszcze duze ryby w Wisle.

Napisano

Na Wiśle sandacz ładnie bierze ale trzeba się sporo naszukać :-) Ostatnio znalazłem główke gdzie było płytko i w teorii sandacza tam nie powinno być a jednak się myliłem i z jednej główki miałem 5 sandaczyków w wymiarze do 60cm. Pływają dalej :-)

• 3 months later...
Napisano
Na Wiśle sandacz ładnie bierze ale trzeba się sporo naszukać :-) Ostatnio znalazłem główke gdzie było płytko i w teorii sandacza tam nie powinno być a jednak się myliłem i z jednej główki miałem 5 sandaczyków w wymiarze do 60cm. Pływają dalej :-)
Właśnie ta teoria,czasem myśle sobie kto to wymyśla i poco?
Napisano

popieram że jak sandacz to na wiśle..mój kolega rozmawiał z rybakiem z wisły to mówi że jest dwa razy więcej sandacza od szczupaka...według mnie powód jest jasny- sandacza jest trudniej złowic( i na szczęscie ) ja na wiśle w zeszłym roku łowiłem sandacze na martwą rybke w nocy. na spinning wiem że woblery wiślaka imitujące ukleje lub małego karasia są bardzo dobre. no i w kusowie jest spora populacja sandacza :)

Napisano

Fakt wisła bardzo rybna ,ale dobrze dociążona guma lepsza niż wobler.Wobler na sandacza owszem, ale w nocy gdy wychodzi na płytszą wodę za drobnicą.Nocą lubi skubnąć sumek :lol: .

Napisano

ja w tym roku typowo n a suma się nastawiam od lipca.. kij siluro esox 3.20 cw 300 gr i kołowrotek warlock 90 o wadze kilograma :) będzie się działo (oby)...i dodatkowo oczywiście sandacze i leszcze będe łowił :)

• 6 months later...
Napisano

pociemu, Witam

kolega z Bydgoszczy jezdzi w okolice fordonu i już w tym roku padło naprawde wiele ładnych sztuk ostatnio w sobote miał 3 z nocki do godziny 1

jak na ten tragiczny stan wody to ładny efekt.