EsoxHunter Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Pozazdrościłem kol. RSM jego kluch, a zdjęcie z wieczornego łowienia zachęciło mnie, żeby późnych wieczorów nie spędzać przed ekranem, tylko nad wodą. Pierwsze 3 wyjścia okazały się bezowocne, ale jako że najtrudniej zacząć to się nie zniechęciłem. Kolejny wypad przyniósł w końcu przełamanie - sporo brań, większość niewykorzystanych, ale 3 rybki udało się wyjąć. Przypilnowałem miejsca dwa kolejne wieczory i w podbieraku pojawiły się kolejne 3 klenie. Niżej zdjęcia rybek które przekroczyły 40cm (wszystkie chciały ukraść wędkę przy braniu). 😲 46 44 43 Nie taka ta gruntówka fe, już kolejny raz się przekonuję. Czas zapolować na jakiegoś z 5 z przodu. 😈 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 Też jeszcze raz za kleniem usiadłem. 2h po pracy, przed wieczornym spotkaniem. Za dnia te brania znacznie delikatniejsze. Myślałem, że jakiś krąpik skubie. Zaciąłem niepewny czy jest na coś szansa. Trafił się klocek, który złamał mi sztycę do podbieraka. Krótszy niż poprzednie, ale mam wrażenie, że był tak nafutrowany, że wagą górował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 1 Lutego 2020 Share Napisano 1 Lutego 2020 Pogoda wiosenna więc trzeba było dalej powalczyć z odległościówką. Brań bardzo dużo, ale tym razem przy 15 stopniach na plusie ciężko było się przebić przez leszczyki, które dziś zdecydowanie przeważały. Udało się złowić 2 fajne płocie 33 i 34cm. Pozdrowienia dla kolegi Marcin82 miło było Ciebie spotkać nad wodą i pogawożyć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi