Wolek Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Witam starych wyjadaczy Niebawem mam zamiar sie tam wybrac w okolice elektrowni na cala dobe... ale daaaawno mnie tam nie bylo i nie wiem jak tam jest teraz z ryba ? Na co sie nastawiac i jakies dobre miejscowki macie tam ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Wolek, a który kanał ciepły masz na myśli ? Dolna Odra czy Pomorzany ?? Jeżeli Pomorzany to sobie odpuść, nie wejdziesz już tam legalnie. Ochrona elektrowni natychmiast wzywa Policję jak tylko zobaczą kogoś nad wodą, czemu się wcale nie dziwię bo to zamknięty teren elektrowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Oczywiście chodziło mi o Dolna Odre. Dzisiaj wróciłem, byłem tam na nocce i powiem szczerze, ze spodziewałem się, chociaż sumika lub jakiejś sznurówki... tymczasem nie było nawet brania przez cala noc . Nad ranem brały przez ok 2h (7-9) jazie i na tym sie skończyło. Cieszą jazie ale nastawiałem się na cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Jeżeli Pomorzany to sobie odpuść, nie wejdziesz już tam legalnie. Mylisz się drogi kolego jest możliwość legalnego wejścia na kanał zrzutowy. Byłem tam w maju, rozmawiałem z ochroniarzem jak i zadzwoniłem sekretariatu. Żeby uzyskać dostęp do kanału zrzutowego elektrowni trzeba napisać podanie do zarządu elektrowni że chce się na ich terenie wędkować. Jeśli rozpatrzą twoje podanie pozytywnie to do stróżówki trafia istotny papierek z twoimi danymi że możesz przebywać na terenie kanału w godzinach od 17 do 00. Oczywiście przed wejściem musisz okazać się dokumentem tożsamości, z tego co pamiętam chyba nawet trzeba im go dać i odebrać przy wychodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Deuuu, nie wiedziałem o tym. Ale raczej nie skusiłbym się na łowienie w takich warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Ale to jedyne miejsce w Szczecinie gdzie można złowić Bass-a lub Piranię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Nieprawda, w tym roku koleś batem wyjął przy mnie bassa na Dziewokliczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Ale piranii to już nie wyjął na bata a to były materiał do gazetki Moje Miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam mam pytanie bo tak szperam po forum i szukam sobie łowiska i trafiłem na kanał Dolna odra i pytanie czy na tym kanale ale za elektrownią można łowić ?? oraz gdzie najlepiej oraz jak wygląda sprawa z dojazdem samochodem (bus). Drugie pytanko to samo tylko kanał Dolna Odra ale dochodzący do elektrowni - czy warto a jak tak to gdzie. Ostatnie pytanie na jakie przynęty , jakie metody oraz jakie rybki tam moge dostać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja tam łapie ale pod koniec pażdziernika i w listopadzie czasami luty ale trzeba trafić, ładne leszcze biorą na DS. Około 200m w dół od kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 co do miejsca też byłbym zainteresowany jakimiś wskazówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 też byłbym zainteresowany jakimiś wskazówkami dowiaduj się bo już czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 też byłbym zainteresowany jakimiś wskazówkami dowiaduj się bo już czas daj wyzdrowieć panie jak na razie chorobowe przeciągnęło się o kolejny tydzień ... nie ciekawie to wygląda ... na pocieszenie mogę powiedzieć ,że mały plan oraz mapkę już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 ogólnie niby wszyscy łowią w początkach kanału ( okolice elektrowni i kwadratu ) a mnie zastanawia czy ktoś łowił w końcówce kanału - za hodowlą karpia i miejscami gdzie AR ma swoje szkółki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkir Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 ogólnie niby wszyscy łowią w początkach kanału ( okolice elektrowni i kwadratu ) a mnie zastanawia czy ktoś łowił w końcówce kanału - za hodowlą karpia i miejscami gdzie AR ma swoje szkółki ? A może tak w drugą stronę? Na "zimny kanał" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 masz na myśli wlot do elektrowni ? a tam coś dają ? o ciepłym słyszałem wiele pozytywów ale w temat drugiego się nie zagłębiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkir Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 a tam coś dają ? Zależy na co masz ochote Mam na myśli drapieżnika.Sandacz,boleń,szczupak(kolejność zamierzona). Z ciekawostek:niedaleko na Regalicy jest "dziura"...18m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 hmm to już teraz sam nie wiem czy ciepły czy zimny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkir Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 hmm to już teraz sam nie wiem czy ciepły czy zimny "Ciepły" jest z pewnością miejscem pewniejszym,szczególnie teraz, kiedy jest chłodniej."Zimny" polecam latem kiedy jest gorąco. Chociaż znam takich,którzy jeżdżą tylko w okolice "zimnego" za sandaczem (filecik preferowany jak ktoś lubi ). Myślę,że czasem warto tam właśnie spróbować bo przynajmniej jest w miarę pusto i cicho. Jak mawiał p. Zygmunt Chajzer:Wybór należy do Ciebie!Którą bramkę wybierasz? A jak masz sprzęt pływający (albo zdrowe nogi) to może na Odrze w okolicy Garz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 kto sie wybieral ostatnio na cieply? bierze tam cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 kto sie wybieral ostatnio na cieply? bierze tam cos? jeśli z brzegu to : płoć , leszcz , dosyć spore okonki , krompie oraz rożnego rodzaju wynalazki od pstrąga po bas'a jeśli z łodzi to możesz zapolować na coś innego - jakiś czas temu spore jazie się tam kręciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 wiem ze moze to smieszne i jestem poczatkujacy, ale po co mi lodz skoro kanal ma 30-40m szerkkosci i jestem w stanie go przerzuc, to nie jest pytanie zaczepne tylko pytam z ciekawosci czy sa na tym kanale jakies szersze punkty? bo poza tym kwadretem na samym poczatku wg google maps to kanal jest waski ale moze sa jakies sposoby na lowienie z lodzi o ktoryms moze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 dersonik, a widziałeś jak tam ciągnie? Nie wszędzie są miejsca żeby bawić się bolonką albo match'em. Pozostaje mocny zestaw gruntowy albo bat/tyczka "na stopa" Łódka daje większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 i należy pamiętać o faszynie przy brzegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Są miejsca pod które warto podpłynąć np hodowla karpia. Co do kwadratu to od pewnego czasu nie jest on już miejscem ogólnodostępnym. Należy do elektrowni i bez przepustki którą ciężko uzyskać nie wejdziesz. Co do dna jest dosyć kamieniste więc nie łatwo o zerwanie gruntowego zestawu. Co do uciągu to jak jak mówił kolega kocur jest dosyć mocny. Ciekawe jest to ,że momentami na tafli wody nie widać żadnego ruchu a poniżej bardzo ściąga. Tak czy siak łowisko bardzo przyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi