wedkarz1986 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 witam W sobote chce wraz z kolegą udac sie na zasiadkę na wegorza do Sławianowa wie ktos moze czy wogole tam bierze wegorek jelsi ktos cos wie to pisac prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Tak jest węgorz. zaraz coś dalej skrobnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Szkoda ,że tak późno piszę. Ale jest egorz na bank. Ja łowie w krótkim ramieniu w miejscości Bunntowo. W Zatoczce siedzi węgorz, mozna go dostać, bardzo wcześnie rano, w nocy jest niestety zakaz. Wybieram sie na wegorza, za jakiś tydzień bo bede tam na wakacjach. BY the way bardzo się ciesze że ktoś piszę o tych stronach.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz1986 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 otóż zaskocze cie ale tam gdzie wykupoje karte powiedzieli mi ze mozna łowic w nocy i kupuje sobie karte na noc jednorazowo , byłem teraz na wegorzy wzioł kilka razy ale puscił przynete ponownie wybieram sie we wtorek na noc i licze na wegorka nie jednego a kilka a jesli chodzi o mijscowosc w ktorej łowie to Słowianówko polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Dopiero dzis mam o czym pisać. Zeszła noc 22-2 ja i kolega. Mój pierwszy węgorz 47,5cm , kolegi 46cm. Braly kilka dobrych razy, ale po zacięciu puste haki. Mój po lądowaniu w podbieraku i wyciągnięciu na brzeg, miał w pysku tylko rosówkę ,a hak obok z chwastami(moczarką). Mokrzy ale szczęsliwi do domu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 witam,co można jeszcze złapać na tym jeziorze?Mam tam zaklepany domek na wczasy i nie wiem na co się nastawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 płoć i leszcz, krąp i lin(potężny) , okoń, szczupak i węgorz Daj znać gdzie się będziesz dokładnie wczasował i kiedy, to podrzucę inne wskazówki. Opisze swoje wyczyniki, bo ąz wyczynów to nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Dziękuję za pomoc,będę w domku od 1 sierpnia.Szukam wiadomości czyje jezioro PZW czy rybaków,czy można łowić z łodzi i czy woda czysta? Na razie mam tylko wiadomość że domek jest 10 m od jeziora,to chyba fajnie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Ludzie!!!! Proszę napiszcie coś o jeziorze Sławianowskim! Jadę na urlop od ostatniego lipca i nic o nim nie wiem.Nie wiem co i na co tam łapać,jakie przynęty są skuteczne a jakimi tylko zaśmiecę wodę.Przykładowo na jeziorze Lubie najlepsze brania grubej płoci były tylko na łubin na innych ryby ignorowały tę przynętę,więc proszę o pomoc i będę wdzięczny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiooo Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Witam ja łowię w miejscowości Sławianowo. Ostatnio udało mi się wyłowić w 3godziny od 12-15, 15płoci i pięknego okonia, a to wszystko na rosówkę. Ale mam jedno poważne pytanie czy żeby tam łowić potrzebuję wykupić jakieś pozwolenie czy nie potrzebuje skoro mam wykupioną składke na wody nizinne w PZW Piła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Oczywiście ,że trzeba, przynajmniej w zeszłym roku na pewno było trzeba i z tego co wiem, trafiają się kontrole. We wsi Buntowo można kupić pozwolenie, czy jeszcze gdzieś - nie wiem. Jakbyś chciał,więcej infoo jeziorku - daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiooo Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Zapomniałem o drugim pytaniu. Czy trzeba prowadzić dziennik połowu, a jeżeli tak to jaki nr. ma to łowisko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Nic nie wiem o dzienniku. Tylko pozwolenie. Można z brzegu, z łódki i w nocy. Jeśli się nie mylę, to pozwolenia w Buntowie sprzedaje pan Kempka (jeśli z błędem to sorry). Jak byś chciał więcej info o rybkach to się podzielę doświadczeniami. Z pewnych względów już tam raczej nie połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Ondrey2 napisz na co się nastawiasz jeśli chodzi o łowienie - metoda. Napiszę wszystko co wiem, żeby urlop się udał. Sorry że tak długo czekałeś na odp. , ale z pewnych względów nie miałem ochoty myśleć o tym jeziorze Postaram się regularnie sprawdzać forum i odpisać zanim się na urlop zbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Witam i cieszę się że ktoś mi pomoże ,otóż chcę łowić z łodzi i z pomostu,głównie nastawiam się na lina,węgorza i okonia.Metoda to spławik i spining na okonia,a ponieważ mam pomost pod nosem to może w nocy grunt?Jestem otwarty na propozycje,jeszcze dokładnie dowiem się w którym miejscu jest domek to pewnie pomoże w wyborze miejscówek.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Co wiem na pewno: Okoń jest w tym jeziorku i to spory, tylko trzeba go poszukać w głębi jeziora na górkach i opukiwać gumkami. Ja swojego wiekoluda prawie 25cm złowiłem na blackfury. Jeśli chodzi o lina to na pewno jest, ale na wędce go nigdy nie miałem, widziałem padniętego ok. 2 kilo i dużo takich karpio kształtnych już 3kg i więcej, gdy dzierżawca na sieci tam polował. Jeśli chodzi o węgorza, to w nocy na rosówki, można połowić go trochę, ale taki 50-70cm, nigdy się większy nie zdarzył. Może na rybkę-uklejkę, można dostać coś więcej. Polecam noce w pełni , ale zachmurzone(z przelotnym deszczem). W jeziorze dominuje płoć leszcz i krąp. Można też spotkać sporego szczupaka, miejscowi mówią ,że alga 3-4 to murowana przynęta. Ja osobiście używałem mniejszych wahadłówek oraz obrotówek 2-4 i skutkowały , o gumkach powiem tylko że białe kopytko z czarnym grzbietem i czerwonym ogonkiem, to jedyne na które wtedy łowiłem i coś tam czasem się zdarzyło. Reszty gumek nie sprawdzałem, bo nie byłem wtedy ich zapaleńcem, teraz się powoli przekonuje. Co ważne, ten węgorz to brał w tym krótszym skrzydle jeziora od północy. Jeśli jeszcze coś by cię zastanawiało to pisz.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiooo Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź. Ja na pewno będę nad jeziorem łowił. Tylko muszę znaleźć tego pana co sprzedaje pozwolenia. I może wiecie ile bierze za takie pozwolenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino25 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 pozwolenie jednorazowe kosztuje 10zł nocka 10zł mozna je wykupic w Falmierowie . Ja w tym tygodniu sie wybieram na nocke z nastawieniem na wegorza moze ktos miał by ochote dołaczyc do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Kolego Domino25 jeśli jest to jezioro PZW to chyba na tego węgorza sobie nie pojedziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 witam,jezioro jest dzierżawione ,w ubiegłym roku było 50 zł na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Jeśli się nie mylę nie oznacza to, że okresy ochronne mogą być nie przestrzegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino25 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 zgadza sie to jezioro jest dzierzawione nie nalezy do PZW wiec niema przeszkód zeby wybrac sie na nocke wypytałem sie dokładnie pana ktory sprzedaje pozwolenia:D a wiec jest ktos chetny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perca1 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 i leszczyk 2kg złowiony:) . oczywiście z powrotem do wody trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Witam. Odświeżę trochę temat ponieważ wybieram się w tym roku w sierpniu nad to jezioro. Czy może ktoś mógłby powiedzieć jak w tym roku z rybami i co bierze? Dodatkowo pytanie czy są tam kapie? W temacie nikt o nich nie wspominał, a chętnie bym sobie ja połowił na wakacjach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1989 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Witam. Zwracam sie z prośbą o pomoc a mianowicie wykupilem w tym roku zezwolenie na to jezioro i pytanko czy pomozecie w doborze jakies miejscowki wolalbym cos od strony slawianowa, slawianowka, walentynowa czy wiktorówka. Czy ryby jeszcze sa takie jak wyzej czy juz wszystki przetrzepane przez wlasciciela. pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi