Lukacz17 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Witam tak jak w temacie wszystko co wiecie o tym łowisku a ja podziele sie swoim doświadczeniem na tym łowisku Lokalizacja:Pionki koo starego cmentarza Miejsca:Najlepsze miejsca sa od strony cmentarza i kilka metrów dalej w strone tamy jak i również po drugiej stronie koo tamy i za tamą pare metrów dalej na tzw oponach. Sposoby łowienia:Osobiscie polecam spławik,grunt,spining Ryby: Tutaj sa duze rozbieżności co do ryb.Tyle lat łowiłem na tym łowisku to przeważa płoć taka 10-15 cm i krumpie po 20 czasami taki 30 podejdzie.Wiem ze sa i karpie szczupaki węgorze lin karaś japoniec ale nigdy nie złowiłem Przynęta:biały robak pinka kukurydza rosówki odradzam i czerwone Kilka słów ode mnie: Połow gruntowy bardzo sie nie opłaca bo biorą tylko kolczaki i nic wiecej ze spławikiem przynajmniej mozna sie pobawic z płotkami i krumpiami.Spining niewiem bo nie łowie. Pozdriawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szefomen Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 no moje doswiadczenia z tym lowiskiem ograniczaja sie tylko do zawodow splawikowych, wage robi plotka mala i srednia, najwyzsze wyniki robione sa szybkosciowo batem, lowienie w zasadzie zaraz za trzcinkami czyli bardzo blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruncik Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Był ktoś ostatnio nad stawem. Ponieważ mam pytnko czy jest jeszcze lod na stawie Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 na jeziorach stawach jeszcze trochę czasu minie zanim lód na dobre puści. U nas w okolicach ma jeszcze po około 50cm (oczywiście nie przy brzegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruncik Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Orientuje sie ktoś może jak tam lód nad stawem. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek777 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam Łowiłem tam w zeszłym tygodniu Płotki i nawet mały sum. Cały dzień padało - na stawie spędziłem tylko dwie godzinki poranka. Milutko. Pomijając śmieci na brzegu i innych dziesięciu wędkarzy ! Warto tam zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi