duncan Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Z tego , co przeczytałem na stronie PZW członkowie koło Łódź mogą tam wędkować. Ale proszę jeszcze o potwierdzenie. Warto w ogóle, jak tam z rybą, jak z ciszą i spokojem? Warto w ogóle się wybierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrany20 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Staw miejski w Zgierzu należy do obwodu rybackiego rzeki Bzury, więc można tam wędkować. Czy warto? W lipcowym wydaniu "Wiadomości wędkarskich" w rubryce "Rekordy na plan" można zobaczyć Lina 2.76 kg złapanego w tym stawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl999 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 głupio tak samemu. Może tak razem, wspólnie - zorganizowaną grupą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja z chęcią pojade tylko czy można tam na spinna łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 tak, można tam łowić na spina , a wydaje mi się że łowisko rybniejsze niż 15-stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasha Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Ja z chęcią pojade tylko czy można tam na spinna łowić Co to jest spinna? Czy chodziło Ci o szpinak? Jak go założyć na haczyk? Co na to to weźmie?Podaj dokładne szczegóły...jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Ja z chęcią pojade tylko czy można tam na spinna łowić Co to jest spinna? Czy chodziło Ci o szpinak? Jak go założyć na haczyk? Co na to to weźmie?Podaj dokładne szczegóły...jeśli możesz. Chodzi o spinning kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek25 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 co tam słychać na stawie miejskim w Zgierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Ostatnio bylem ~2tyg. temu. W srodku tygodnia jakos, po pracy ~14-15 do ~19.00 Pierwszego dnia 2 mikro plotki, maly karasek i okonek, nastepnego dnia troszke wiekszy karasek i mala plotka. Znajomy na federka ~3tyg. temu 7 ladnych karasi zlowil i karpik mu sie urwal. Ja jakos szczescia na tej wodzie nie mam... Napisz jak cos ciekawego polowisz Generalnie zbiornik z duza presja "dziadkow" na rowerkach, dodatkowo czesto widze jak pseudo-wedkarze mocza kije przy samym mostku (za i przed) na ul.Barlickiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Znajomy w maju łowił na stawie w Zgierzu ładne karasie. Inna sprawa, że wędkowanie tam to wątpliwa przyjemność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walent86 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Dziś bylem na stawie miejskim w Zgierzu z 2 godzinki płoć bierze jak szalona. Rybki 20 -25cm na białego i kuku. W sumie złapałem 12 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Bylem wczoraj ~4h nad stawem. Sporo wedkarzy, ale efekty "male" znaczy sie plotki kilkunasto cm, max 20. Wedkarz obok nastawil sie na grubsza rybe, lowil 2 X grunt z kuku i peczkiem czerwonych na haczykach. Wyciagnal jednego mini karpika. Karasi jeszcze nie widac. Dobrze, ze piekna pogoda rekonpensowala slabe brania i tlumy ciekawskich spacerowiczow: "Panie biora?" ale... to jest staw w parku, wiec wiedzialem na co sie pisze jadac tam w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walent86 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Byłem w tamten piątek z 3 godzinki po 16 na kuku i pinki 4 karpiki 30 - 40cm, sporo małych plotek. Było sporo mięsiarzy obojętnie co złowili wszystko do reklamówki. Szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Czyli jednak sa smakosze ryb z tego stawu Jeszcze jak taki "pan starszy" sam zje to wie co je, ale jak da wnusiowi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercik Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Jako, że mam przyjemność pisać pracę magisterską o stawach rybnych w powiecie zgierskim, co nie co ostatnio spędziłem odwiedzając wszystkie możliwe stawy. Jestem również po rozmowie z szefem PZW Okręg Łódź na temat stawów. Jeżeli chodzi o Staw Miejski w Zgierzu: szczupak, karp, lin, karaś, jaź, płoć, okoń, leszcz. Zarybianie 150-300 kg rocznie, jest to dzierżawione przez PZW od RZGW Warszawa, a dokładniej to obwód rybacki rzeki Bzury nr 1. Łowić nie łowiłem, ale na wiosnę zamierzam Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikolo Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Jako, że mam przyjemność pisać pracę magisterską o stawach rybnych w powiecie zgierskim, co nie co ostatnio spędziłem odwiedzając wszystkie możliwe stawy. Jestem również po rozmowie z szefem PZW Okręg Łódź na temat stawów.Jeżeli chodzi o Staw Miejski w Zgierzu: szczupak, karp, lin, karaś, jaź, płoć, okoń, leszcz. Zarybianie 150-300 kg rocznie, jest to dzierżawione przez PZW od RZGW Warszawa, a dokładniej to obwód rybacki rzeki Bzury nr 1. Łowić nie łowiłem, ale na wiosnę zamierzam Pozdrawiam ! bercik napewno bedzie super praca zwłaszcza po rozmowach z władzami PZW i statystykach zarybien szkoda ze tylko raczej wirtualnych na papierze bo jakos niema to odzwierciedlenia w wodzie:) obecnie duza presja wedkarzy ryb stanowczo mniej niz przed objeciem pod patronat PZW watpliwa pzryjemnosc połowu tam tymbardziej ze w centrm parku i mase ludzi w wolne dni za plecami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercik Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Fakt, to są tylko suche dane na papierze, ale co poradzę Takie dane otrzymałem i tego się trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milo Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 Witam.Mieszkam w okolicy i czesto przychodze polowic na spining.Stoje ptzez godzine i nic.I tak co tydzienmSzczerze nie polecam na spining.Poza ttm wiekszox oaob ryby zabiera a w r 2016 byla wypuszczana woda a ryba zabierane.Tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi