duncan Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Z tego , co przeczytałem na stronie PZW członkowie koło Łódź mogą tam wędkować. Ale proszę jeszcze o potwierdzenie. Warto w ogóle, jak tam z rybą, jak z ciszą i spokojem? Warto w ogóle się wybierać? Cytuj
wybrany20 Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Staw miejski w Zgierzu należy do obwodu rybackiego rzeki Bzury, więc można tam wędkować. Czy warto? W lipcowym wydaniu "Wiadomości wędkarskich" w rubryce "Rekordy na plan" można zobaczyć Lina 2.76 kg złapanego w tym stawie:) Cytuj
pl999 Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 głupio tak samemu. Może tak razem, wspólnie - zorganizowaną grupą... Cytuj
piotras Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja z chęcią pojade tylko czy można tam na spinna łowić Cytuj
maciek rożniata Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 tak, można tam łowić na spina , a wydaje mi się że łowisko rybniejsze niż 15-stki Cytuj
sasha Napisano 12 Września 2009 Napisano 12 Września 2009 Ja z chęcią pojade tylko czy można tam na spinna łowić Co to jest spinna? Czy chodziło Ci o szpinak? Jak go założyć na haczyk? Co na to to weźmie?Podaj dokładne szczegóły...jeśli możesz. Cytuj
piotras Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Ja z chęcią pojade tylko czy można tam na spinna łowić Co to jest spinna? Czy chodziło Ci o szpinak? Jak go założyć na haczyk? Co na to to weźmie?Podaj dokładne szczegóły...jeśli możesz. Chodzi o spinning kolego Cytuj
darek25 Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 co tam słychać na stawie miejskim w Zgierzu Cytuj
JACooL Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Ostatnio bylem ~2tyg. temu. W srodku tygodnia jakos, po pracy ~14-15 do ~19.00 Pierwszego dnia 2 mikro plotki, maly karasek i okonek, nastepnego dnia troszke wiekszy karasek i mala plotka. Znajomy na federka ~3tyg. temu 7 ladnych karasi zlowil i karpik mu sie urwal. Ja jakos szczescia na tej wodzie nie mam... Napisz jak cos ciekawego polowisz Generalnie zbiornik z duza presja "dziadkow" na rowerkach, dodatkowo czesto widze jak pseudo-wedkarze mocza kije przy samym mostku (za i przed) na ul.Barlickiego. Cytuj
robcio Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Znajomy w maju łowił na stawie w Zgierzu ładne karasie. Inna sprawa, że wędkowanie tam to wątpliwa przyjemność... Cytuj
walent86 Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Dziś bylem na stawie miejskim w Zgierzu z 2 godzinki płoć bierze jak szalona. Rybki 20 -25cm na białego i kuku. W sumie złapałem 12 sztuk. Cytuj
JACooL Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Bylem wczoraj ~4h nad stawem. Sporo wedkarzy, ale efekty "male" znaczy sie plotki kilkunasto cm, max 20. Wedkarz obok nastawil sie na grubsza rybe, lowil 2 X grunt z kuku i peczkiem czerwonych na haczykach. Wyciagnal jednego mini karpika. Karasi jeszcze nie widac. Dobrze, ze piekna pogoda rekonpensowala slabe brania i tlumy ciekawskich spacerowiczow: "Panie biora?" ale... to jest staw w parku, wiec wiedzialem na co sie pisze jadac tam w niedziele Cytuj
walent86 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Byłem w tamten piątek z 3 godzinki po 16 na kuku i pinki 4 karpiki 30 - 40cm, sporo małych plotek. Było sporo mięsiarzy obojętnie co złowili wszystko do reklamówki. Szkoda gadać. Cytuj
JACooL Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Czyli jednak sa smakosze ryb z tego stawu Jeszcze jak taki "pan starszy" sam zje to wie co je, ale jak da wnusiowi .... Cytuj
bercik Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Jako, że mam przyjemność pisać pracę magisterską o stawach rybnych w powiecie zgierskim, co nie co ostatnio spędziłem odwiedzając wszystkie możliwe stawy. Jestem również po rozmowie z szefem PZW Okręg Łódź na temat stawów. Jeżeli chodzi o Staw Miejski w Zgierzu: szczupak, karp, lin, karaś, jaź, płoć, okoń, leszcz. Zarybianie 150-300 kg rocznie, jest to dzierżawione przez PZW od RZGW Warszawa, a dokładniej to obwód rybacki rzeki Bzury nr 1. Łowić nie łowiłem, ale na wiosnę zamierzam Pozdrawiam ! Cytuj
Pikolo Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Jako, że mam przyjemność pisać pracę magisterską o stawach rybnych w powiecie zgierskim, co nie co ostatnio spędziłem odwiedzając wszystkie możliwe stawy. Jestem również po rozmowie z szefem PZW Okręg Łódź na temat stawów.Jeżeli chodzi o Staw Miejski w Zgierzu: szczupak, karp, lin, karaś, jaź, płoć, okoń, leszcz. Zarybianie 150-300 kg rocznie, jest to dzierżawione przez PZW od RZGW Warszawa, a dokładniej to obwód rybacki rzeki Bzury nr 1. Łowić nie łowiłem, ale na wiosnę zamierzam Pozdrawiam ! bercik napewno bedzie super praca zwłaszcza po rozmowach z władzami PZW i statystykach zarybien szkoda ze tylko raczej wirtualnych na papierze bo jakos niema to odzwierciedlenia w wodzie:) obecnie duza presja wedkarzy ryb stanowczo mniej niz przed objeciem pod patronat PZW watpliwa pzryjemnosc połowu tam tymbardziej ze w centrm parku i mase ludzi w wolne dni za plecami:) Cytuj
bercik Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Fakt, to są tylko suche dane na papierze, ale co poradzę Takie dane otrzymałem i tego się trzymam Cytuj
Milo Napisano 7 Listopada 2021 Napisano 7 Listopada 2021 Witam.Mieszkam w okolicy i czesto przychodze polowic na spining.Stoje ptzez godzine i nic.I tak co tydzienmSzczerze nie polecam na spining.Poza ttm wiekszox oaob ryby zabiera a w r 2016 byla wypuszczana woda a ryba zabierane.Tyle w temacie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi