skorpi Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Pomyślałem że jeżeli można zrobić spławik z pałki wodnej to można i z bambusa więc wykonałem i mogę powiedzieć że sprawuje się świetnie kto chce podam szczegóły. Poniżej zdjęcia. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjęcie 4 Wiem że po zdjęciach widać ale dla nie doświadczonych powiem że jest typu stick.
Lary Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Może powinieneś wrzucić do tematu "Zrób to sam" z dokładnym opisem.
Unises Napisano 25 Sierpnia 2009 Napisano 25 Sierpnia 2009 Pomyślałem że jeżeli można zrobić spławik z pałki wodnej to można i z bambusa , można z prawie wszystkiego, np. żywcowy z pustego Mazaka/markera. 2 sezony do tyłu robiłem bardzo czułe i udane spławiki (na karpia leszcza) z własnym dociążeniem z...rurek od balona jaki czasami można dostać w McDonald's Roboty na kilkanaście minut, a efekt końcowy w praktyce porażający
rav91 Napisano 25 Sierpnia 2009 Napisano 25 Sierpnia 2009 Spławik całkiem fajny tylko daj jaskrawszą koncówke. Ja jak byłem młodszy i troche robiłem spławiki to tez uzywałem takiego lakieru i nie było go widac na wodzie chyba ze łowisz bardzo blisko.
Danny1661 Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 rav91, ma rację. Te kolory to nie są zbyt jaskrawe. Lepiej spławiki malować farbami fluorescencyjnymi. Jeżeli nie masz dostępu do takiej farby to tu masz link: http://allegro.pl/item722773659_apogeo_farba_w_aerozolu_ampere_star_marker_fluo.html Są oczywiście też mniejsze, to tylko przykład.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.