artone Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam ... Czy ktoś z was wędkował może na tym jeziorku ? Planuję się wybrać w weekend jednak wcześniej postanowiłem poznać wasze opinie. Najbardziej ciekawi mnie kwestia głębokości. W internecie wyczytałem ,że nie przekracza 3m a jak to wygląda w praktyce ? Z góry dziękuje za wszystkie porady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Osobiście tam nie wędkowałem, ale z relacji znajomego wiem że rzeczywiście jest to płytkie jeziorko, do tego część leży już po niemieckiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Jeziorko faktycznie płytkie, około 2-2,5m głębokości, do tego zarośnięte niesamowicie zielskiem , więc łowienie jedynie na głębokość maks 70cm. Jest jedna dziura ok 4,5m po niemieckiej stronie. Sporo szczupłego około wymiarowego i ładnych okoni. Tylko silnik elektryczny i łódź.. z brzegu nie ma szans żeby połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 hmm z czego co słyszałem to jest tam zakaz używania silników.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 czyli musze sobie upatrzec jakis nowy obiekt zainteresowan na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 hmm z czego co słyszałem to jest tam zakaz używania silników.... Feder nie siejże fermentu Na spalinowych nie można - ale o tym już pisałem, a na elektrykach można.. Można też łowić po niemieckiej stronie za jakąs tam opłatą w euro (parenaście euro) Byłem, widziałem, słyszałem, czytałem, pływałem i łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 no właśnie zapomniałem dodać że "spalinowych" .... sorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 hmm z czego co słyszałem to jest tam zakaz używania silników.... Feder nie siejże fermentu Na spalinowych nie można - ale o tym już pisałem, a na elektrykach można.. Można też łowić po niemieckiej stronie za jakąs tam opłatą w euro (parenaście euro) Byłem, widziałem, słyszałem, czytałem, pływałem i łowiłem a coś ciekawego złowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeeB Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 za mozliwosc wedkowania na tym jeziorze poza skladkami PZW trzeba oplacic skladke 12 euro bez wzgledu na to czy sie wedkuje po stronie niemieckiej czy polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 SeeeB, a skąd takie wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 a coś ciekawego złowiłeś ? Okonie ++30cm i szczupaczki ok 60cm i okołowymiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeeB Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 SeeeB, a skąd takie wiadomości czytalem niedawno o tym jeziorku i tutaj takie informacje wyczytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 ehhh... gamonie czytać ze zrozumieniem 5/. członek PZW posiadający aktualne składki i zarejestrowany środek pływający, musi /powinien/ dodatkowo wykupić roczną licencję "niemiecką" w cenie - 12 euro za okazaniem karty wedkarskiej i oplaconej składki wędkarskiej PZW. źródło Chodzi tutaj o zezwolenie na połowy ze środka pływającego po niemieckiej stronie jeziora. Na naszej stronie można łowić normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeeB Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Wyglada na to ze faktycznie ten artykul dotyczy wedkowania po stronie niemieckiej, wiec sorrki za wrowadzenie zamieszania tak przy okazji, sa tam jakies domki kempingowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Są, ale z tego co wiem to tylko prywatne od strony "plaży". Można rozbić ewentualnie jakiś namiocik, ale z tej miejscówki trzeba troche się przedzierać przez krzaczory do pierwszego pomostu. Można przejechać też przez wioskę i kilkaset metrów po wyjechaniu z niej jest jakaś polna droga (po lewej), która prowadzi do tych pomościków (trzeba wjechać przez pole do lasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebol85 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Siema . Mam pytanko czy łowi z was ktoś na tym jeziorku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 ehhh... gamonie czytać ze zrozumieniem 5/. członek PZW posiadający aktualne składki i zarejestrowany środek pływający, musi /powinien/ dodatkowo wykupić roczną licencję "niemiecką" w cenie - 12 euro za okazaniem karty wedkarskiej i oplaconej składki wędkarskiej PZW. źródło Chodzi tutaj o zezwolenie na połowy ze środka pływającego po niemieckiej stronie jeziora. Na naszej stronie można łowić normalnie. a jest tam jak poznac czy dana strona jeziora jest bardziej niemiecka czy bardziej polska?(nie chodzi mi oczywiscie o linie brzegowa).sznurek jakis czy bojki na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Byłem w niedziele od 16.30 do 19.30,łowiłem z kładki za wsią stolec.Na spławik na czerwonego-okonki,na kuku z białym krasne 15-18 cm,leszczyk,na żywca nic.Pływał inny wędkarz pontonem ,z tego co mówił miał 1 szczupłego i 3 okonie.Dalej pod niemiecką stroną też ktoś pływał łodzią,co złowił nie wiem.Ja nastawiłem sie na lina i szczupaka,2 razy co prawda poszło coś z przyponem 0,10 mm mikado,nie wiem może lin lub leszcz większy.Nęciłem tylko kartoflem i kukurydzą.Warunki były zmienne,kropiło,hulał wiatr,raz słońce raz deszcz. Nie były to warunki na lina,ale mnie i tak sie podobało,wrócę tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 fix-bud, tam przypon 0,14 to nie wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Nie powiem co dokladnie gdzie, jak i na co ale powiem tak : Białoryb - sporo ryb i to ogromnych na prawde. Rok temu walnalem zyciowke Lina, potezny na prawde myslalem ze to karp bo pozny wieczor bardzo. Leszcze i to wszystko no i podobno legendarne karpie ktore porywaja wedki : ) ale to trzeba miec czas i cierpliwosc. Szczupak i okon - raczej malo trzeba oblowic i wiedziec gdzie lowic i na co zeby cos zlapac : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Był ktoś może ostatnio na tym jeziorku ? jak z braniami ? Lin może się ruszył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Mało optymistycznie przed jutrzejszym wypadem , ale i tak jutro ważniejszy będzie test niedawno zakupionego pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Jak tam ruszył się lin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Odnawiam pytanie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi