Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ...

Czy ktoś z was wędkował może na tym jeziorku ? Planuję się wybrać w weekend jednak wcześniej postanowiłem poznać wasze opinie. Najbardziej ciekawi mnie kwestia głębokości. W internecie wyczytałem ,że nie przekracza 3m a jak to wygląda w praktyce ? Z góry dziękuje za wszystkie porady i sugestie.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Osobiście tam nie wędkowałem, ale z relacji znajomego wiem że rzeczywiście jest to płytkie jeziorko, do tego część leży już po niemieckiej stronie.

Napisano

Jeziorko faktycznie płytkie, około 2-2,5m głębokości, do tego zarośnięte niesamowicie zielskiem , więc łowienie jedynie na głębokość maks 70cm. Jest jedna dziura ok 4,5m po niemieckiej stronie. Sporo szczupłego około wymiarowego i ładnych okoni.

Tylko silnik elektryczny i łódź.. z brzegu nie ma szans żeby połowić.

Napisano

hmm z czego co słyszałem to jest tam zakaz używania silników....

Napisano

Feder nie siejże fermentu :roll::mrgreen: Na spalinowych nie można - ale o tym już pisałem, a na elektrykach można..

Można też łowić po niemieckiej stronie za jakąs tam opłatą w euro (parenaście euro)

Byłem, widziałem, słyszałem, czytałem, pływałem i łowiłem :cool:

Napisano

no właśnie zapomniałem dodać że "spalinowych" .... sorka :)

Napisano

Feder nie siejże fermentu :roll::mrgreen: Na spalinowych nie można - ale o tym już pisałem, a na elektrykach można..

Można też łowić po niemieckiej stronie za jakąs tam opłatą w euro (parenaście euro)

Byłem, widziałem, słyszałem, czytałem, pływałem i łowiłem :cool:

a coś ciekawego złowiłeś ?

Napisano

za mozliwosc wedkowania na tym jeziorze poza skladkami PZW trzeba oplacic skladke 12 euro bez wzgledu na to czy sie wedkuje po stronie niemieckiej czy polskiej

Napisano

ehhh... gamonie :razz: czytać ze zrozumieniem :!:

5/. członek PZW posiadający aktualne składki i

zarejestrowany środek pływający, musi /powinien/

dodatkowo wykupić roczną licencję "niemiecką"

w cenie - 12 euro za okazaniem karty wedkarskiej i oplaconej składki wędkarskiej PZW.

źródło

Chodzi tutaj o zezwolenie na połowy ze środka pływającego po niemieckiej stronie jeziora. Na naszej stronie można łowić normalnie.

Napisano

Wyglada na to ze faktycznie ten artykul dotyczy wedkowania po stronie niemieckiej, wiec sorrki za wrowadzenie zamieszania :wink:

tak przy okazji, sa tam jakies domki kempingowe ?

Napisano

Są, ale z tego co wiem to tylko prywatne od strony "plaży". Można rozbić ewentualnie jakiś namiocik, ale z tej miejscówki trzeba troche się przedzierać przez krzaczory do pierwszego pomostu. Można przejechać też przez wioskę i kilkaset metrów po wyjechaniu z niej jest jakaś polna droga (po lewej), która prowadzi do tych pomościków (trzeba wjechać przez pole do lasu).

• 10 months later...
  • 1 month later...
Napisano
ehhh... gamonie :razz: czytać ze zrozumieniem :!:

5/. członek PZW posiadający aktualne składki i

zarejestrowany środek pływający, musi /powinien/

dodatkowo wykupić roczną licencję "niemiecką"

w cenie - 12 euro za okazaniem karty wedkarskiej i oplaconej składki wędkarskiej PZW.

źródło

Chodzi tutaj o zezwolenie na połowy ze środka pływającego po niemieckiej stronie jeziora. Na naszej stronie można łowić normalnie.

a jest tam jak poznac czy dana strona jeziora jest bardziej niemiecka czy bardziej polska?(nie chodzi mi oczywiscie o linie brzegowa).sznurek jakis czy bojki na wodzie?

• 1 year later...
Napisano

Byłem w niedziele od 16.30 do 19.30,łowiłem z kładki za wsią stolec.Na spławik na czerwonego-okonki,na kuku z białym krasne 15-18 cm,leszczyk,na żywca nic.Pływał inny wędkarz pontonem ,z tego co mówił miał 1 szczupłego i 3 okonie.Dalej pod niemiecką stroną też ktoś pływał łodzią,co złowił nie wiem.Ja nastawiłem sie na lina i szczupaka,2 razy co prawda poszło coś z przyponem 0,10 mm mikado,nie wiem może lin lub leszcz większy.Nęciłem tylko kartoflem i kukurydzą.Warunki były zmienne,kropiło,hulał wiatr,raz słońce raz deszcz. Nie były to warunki na lina,ale mnie i tak sie podobało,wrócę tam...

Napisano

Nie powiem co dokladnie gdzie, jak i na co ale powiem tak :

Białoryb - sporo ryb i to ogromnych na prawde. Rok temu walnalem zyciowke Lina, potezny na prawde myslalem ze to karp bo pozny wieczor bardzo. Leszcze i to wszystko no i podobno legendarne karpie ktore porywaja wedki : ) ale to trzeba miec czas i cierpliwosc.

Szczupak i okon - raczej malo trzeba oblowic i wiedziec gdzie lowic i na co zeby cos zlapac : )

• 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...