artone Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Nie widziałem tematu więc pozwoliłem sobie założyć : Dwie noce pod rząd spędziłem na parnicy - pierwsza przy moście kolejowym po stronie wyspy. Miejsce naprawdę przyjemne, przyznam szczerze ,że nie nudziłem się tam. Z każdej strony mostu można sobie spokojnie usiąść. Jedyne co mnie denerwowało to autobusy i samochody które poruszają się kawałek za plecami Kolejne miejsce które odwiedziłem to dalsza część regalicy - na zakręcie ( miejsce gdzie jest odnoga kanały rybnego które zasila jezioro portowe ). Akurat to miejsce nie przypadło mi zbytnio do gustu. Wizualnie może jest bardziej klimatowe - mała plaża porośnięta krzakami jednak na przeciwko w zatoczce znajdują się dwie rury - chyba każdy wie co tymi rurami wpływa. Woda przy brzegu troszkę się pieni. W miejscu gdzie jest odnoga kanału rybnego w wodzie jest b.dużo zielska. Ciekawe miejsca na parnicy są też od strony heyki. Na koncu heyki skrecamy w lewo i po prawej stronie mamy fajne miejsce z malutkim pomostem. Minusem tego jest to ,że kawałek dalej po prawej stronie mamy magiczne rury. Sumując wszystko według mnie najlepsze miejsca na parnicy są w okolicach mostu kolejowego. Najwygodniej i najspokojniej jest wjechać od heyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 A jakie miałeś efekty i jaka metodą łowiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 co do pierwszego miejsca to kilka płotek i z 4 klenie - na patelnie można byłoby je wrzucić jednak ja wypuszczam do wody ... co do drugiego dnia i miejsca to ani jednego puknięcia ... łowiłem na grunt z koszykiem ... najwięcej brań miałem na robaka czerwonego moczonego w DIP'ie. Próbowałem też na kukurydzę, serduszka oraz na makaron z czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 ja bylem w sobote na przeciwko strazy minus to duzo ludzi ale plusy to duze płocie i latajace drapiezniki ale zaden nie wspułpracował a natomias duzo bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 a natomias duzo bolenia złowiłeś,widziałeś czy tylko z opowieści wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 widziałem i zerwałem przy podbieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 ja bylem w sobote na przeciwko strazy minus to duzo ludzi ale plusy to duze płocie i latajace drapiezniki ale zaden nie wspułpracował a natomias duzo bolenia słyszałem wiele pozytywów na temat tego miejsca ... faktycznie warto tam jeździć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Ja szczerze polecam.. można trafić naprawde grubego sandała i bolenia, ale trzeba trafić dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Słuchajcie, gdzie dokładnie jest ta straż?? I o jaką straż chodzi (pożarna, miejska, portowa, rybacka), sorka ale dopiero od roku mieszkam w Szczecinie, a na Google Earth nie wszystko widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Tak czy owak na Parnicę się dzisiaj wybrałem. Łowiłem zaraz przy moście kolejowym. Gdyby nie hałas i syf jaki zostawiają po sobie "wędkarze", to muszę uczciwie przyznać, że jest to świetne miejsce. Zacząłem bocznym trokiem z 3 cm zielonym twisterem, później przesiadłem się na lekki zestaw dropshot. Okonie brały bardzo ładnie, ale nie chciałem ich za bardzo męczyć, więc zmontowałem dropshota z 12 cm imitacją uklei. Niestety żaden sandacz sie nie zainteresował, więc jeszcze tak na do widzenia założyłem troczek z 5cm perłowym twisterem i trafił się mały sandałek:) Kilka fotek i moje C&R http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/edd055db700ae5bb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57acfda570851ce7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puccini Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 nie wiem ja wysiadam na baltonie i idę do przodu ale to z prawobrzeża a z lewobrzeża to na energetyków schodzi się na dół i tam ale jak to opisać to nie wiem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 również chciałbym wiedzieć coś więcej na temat położenia "straży" - mam małe prześwity ale nie jestem pewien czy to tam .... co do miejsca przy moście kolejowy to jest to bardzo dobre miejsce na okonia więc jeśli ktoś ma ochotę je połapać to śmiało mogę polecić to miejsce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 również chciałbym wiedzieć coś więcej na temat położenia "straży" żadna filozofia.. służe pomoca w kolejności na kanale parnickim : trasa Zamkowa, most Portowy i 50 metrów dalej straż pożarna Prawda że proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Sobi, a na co najczęściej łowisz? Mi trochę szkoda zakładać kopyt na zwykłych główkach, bo w okolicach mostu za dużo jest zaczepów. Trok i dropshot spisują mi się idealnie. Coś mi się wydaję, że po asortyment do dropshota, wybiorę się do naszych zachodnich sąsiadów. Mają zdecydowanie niższe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Prawda że proste? czyli tzw bulwar śląski (bytomska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Sobi, a na co najczęściej łowisz? Wbrew pozorom boczny trok na sandała jest świetny. No, a poza tym to standart koguty, kopyta i twistery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Właśnie!!!! Czekałem aż ktoś sie odezwie i napisze coś o kogutach. Nie pochodzę ze Szczecina a z drugiego końca Polski(mamy same zaporówki). Powiedz mi prosze jak wygląda łapanie sandacza na koguty w Twoim doświadczeniu na rzece i coś ciut uchyl rąbka tajemnicy jeśli możesz(kolor, gramatura)... Gumy są fajne, ale już dłuższy czas się przymieżam aby pojechac nad rzekę z kurakiem:D, tylko jakiegoś bodzca mi brakuje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Wbrew pozorom boczny trok na sandała jest świetny. Ja zaprzestałem stosować boczny trok przynajmniej na Długim i Cegielince a jesienią to już w ogóle, dużo leszczy za "kapote" trafiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 uchyl rąbka tajemnicy jeśli możesz(kolor, gramatura)... Kogutasy 20, 25, 30g - w zalezności od uciągu, bądź checi poprowadzenia. Kolory białe, żółte, brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Wiesz, na gumki można zlapac i się łapie. Zawsze coś wpadnie:D A jakbyś opisał skutecznośc koguta w stosuku do kopyta na odrze? Dzięki z góry, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 A jakbyś opisał skutecznośc koguta w stosuku do kopyta na odrze? Identycza - nic nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Panowie, jakieś sukcesy na Parnicy ostatnio? Połowiliśmy tam z kolegą trochę wczoraj w okolicach mostu Portowego, naprzeciwko Straży - spinning, guma, ale bez żadnego efektu. Byliśmy wieczorem, 20-21, pora zapewne nienajlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal o. Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 na parnicy spiningowa studnia (przynajmniej u mnie). Wczoraj rozmawialem z kilkoma innymi wedkarzami probujacymi tam cos zlowic na spining i lipa - nawet skubniecia, na trok na twisterka jakies male okonki. Za to plotki braly wysmienice, ze nawet sam po dwugodzinnym czesaniu miejscowki przerzucilem sie na grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 2 tygodnie temu ładnie brał okoń i to całkiem przyzwoity na sumowskiej części koło mostu na boczniaka. Natomiast jakby ktoś chciał popełnić błąd szukając drapieżnika na Kanale Zielonym jak ja jakiś czas temu, stanowczo odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostek_88 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Byłem dzisiaj na Parnicy koło mostu kolejowego zero brań sandacza, obok 3 osoby łapały na troka również bez efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi