maciejbernat Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Witam kolegów. Mam pytanko czy ruszyła już płoć ?? Ostatnio same krąpie i pod leszczaki. Do łowiska ma ponad 120 km więc jazda w ciemno nie jest wskazana.Miałem przyjemność łowić na waszym łowisku kilkanaście dni temu i nie powiem połowic można ( nawet 20-25 kg ) ale same krąpie i małe leszczyki. Ale najbardziej waleczne są te piękne 30cm płocie które mam nadzieje niedługo wpłyną chyba że już są ? .pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Dziwne czemu tych ryb z roku na rok coraz mniej w łowiskach skoro limit dobowy to 5 kg wymienionych wyżej gatunków, a często widzi się jak ledwo co we dwóch wyjmują siatkę z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 ....płoć brała bardzo ładnie ale jakieś 7-10 dni temu, teraz już dużo gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejbernat Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 kolego Szogun zapewniam cię że nigdy nie zabrałem nawet jednej ryby a nic tak nie sprawia przyjemności jak wypuszczenie wszystkich ryb do wody po takim łowieniu. ps.miny niektórych wędkarzy ( bezcenne ). pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Po pierwsze napisałem, że często się widzi takie sytuacje gdzie zabierane są wszystkie ryby jak leci do domu, a napewno przyznasz że dużo rzadziej są takie gdzie widzi się osoby wypuszczając to co złowione. Też popieram aby wypuszczać to co złowione. Nawet potrafią podejść i zapytać czy zamiast wypuścić to się im tych ryb nie da. Sam miałem takie przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Witam był ktoś może na Parnicy coś się dzieje...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Koledzy, ploc gryzie w parnicy jeszcze czy juz za pozno? Ostani weekend sadzac po pogodzie na wedkowanie chyba bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Był ktoś na parnicy ? dzieje się coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 bylem wczoraj i tydzień temu. Plocie i krapie z gruntu od 6-9 brania potem lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloski Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Mam zamiar jutro po południu wybrać się na Parnicę z gruntówkami. Kolego te płocie to na czerwonego brały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zaqos Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Jakies wiesci z parnicy/kanalu zielonego? Wysłane z mojego Venue 7 HSPA+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Mam pytanko, Parnica jest pod PZW czy pod SUM? bo kilka razy zamierzałem się tam wybrać i za bardzo nie ogarniałem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 10 minut temu, Master1 napisał: Mam pytanko, Parnica jest pod PZW czy pod SUM? bo kilka razy zamierzałem się tam wybrać i za bardzo nie ogarniałem tego Od mostu pod Energetyków w lewo masz PZW a w prawo SUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 aha, dobrze wiedzieć. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 2 minuty temu, Master1 napisał: aha, dobrze wiedzieć. Dziękuję Zdaj czasem raport z nad wody na forum bo ruch kiepski a przecież ludzie jeżdżą więc fajnie by było jak by koledzy czasem się podzielili wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 ja tam pierwszy raz w razie czego będę się wybierał,z reguły to ja stacjonarnie sobie na Regalicy łapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Godzinę temu, Master1 napisał: ja tam pierwszy raz w razie czego będę się wybierał,z reguły to ja stacjonarnie sobie na Regalicy łapię Tak czy inaczej kolego, wrzuć czasem jakieś info z nad wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 wrzucam od czasu do czasu w temacie : Jak było dziś na rybach" co do parnicy to są odległe plany, aczkolwiek chcę aby były do zrealizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Kto wie czy cos się ruszyło na Parnickim /zielonym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq1gym Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Byłem wczoraj wieczorem ze spinem przy ujściu Zielonego. Kompletna pustka, ani brania. Poza mną żadnego wędkarza. Na samej Parnicy nawet drobnicy nie było widać. Jedynie pod mostem kolejowym trochę drobnicy i pojedyncze rzadkie ataki na nią były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Koledzy, coś się dzieje na Parnicy może? Płoć, leszcz czy bieda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Codziennie mijam kanał Parnicy w drodze do pracy. Widzę, że zawsze ktoś tam stoi i moczy kije. Kilka osób rano, pod Trasą Zamkową, vis a vis Straży Pożarnej portowej. Czy łowią - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Dzięki kolego za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi