Bolec Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Kanal Zielony nie obdarowal zadnym braniem wiec pojechalismy zobaczyc co slychac na kanale parnickim u fedderowcow, ktorych bylo duzo - uslyszelismy, ze lipa. Nastepnie ruszylismy na kanal rybny i wzdluz dzialek trafilismy na bardzo ciekawa zatoczke, ktorej poswiece napewno wiecej czasu, tam rowniez bez kontaktu z ryba. Widoczne ataki najprawdopodobniej szczupakow po drugiej stronie przy zawalonych drzewach i trzcinach. Reasumujac - jestem nieco zawiedziony, ale za to milo spedzilem czas w spokoju i ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Za kilka dni powinno coś się ruszyć. Trzeba poczekać aż woda trochę opadnie i nie będzie takiej huśtawki pogodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Bolec, dzięki za cynk. Miałem się wybrać w ten weekend ale w sumie wiele nie straciłem, chociaż pogoda dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 byłem na Parnicy, ale totalna lipa bo sandacza w ogóle nie widać, a i biała nie chce współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Kurde... nie pocieszyłeś mnie. Chciałem się wybrać w niedzielę z fedderem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 w niedzielę ma nastąpić zdecydowana poprawa pogody (temperatura, ciśnienie) więc możne i z rybkami będzie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 I jak kolego baju, jest lepiej z rybkami na parnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 wczoraj 2 godziny na Parnicy z drop-shotem, tylko jedno branie ale z pozytywnym finiszem (sandacz 56 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 A u fedderowców coś się działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 ostatnim razem jak byłem nad wodą to feederowców nie widziałem, pewnie z białą rybką też krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 No to pewnie masz rację, jak by biała brała to by ktoś siedział, szczególnie, że to centrum miasta. Tak czy siak dzięki za podzielenie się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolec Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Jak tam z biala rybka panowie? Znalazlem troche czasu w ten weekend wiec chetnie bym skoczyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Kolego, ja nic nie wiem. Chciałbym się wybrać z fedderem w niedzielę i też chętnie bym usłyszał jakieś wieści z nad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Jak jechałem ok 10 to od strony strazy widzialem moze 5 wedkarzy. Wiec sądze że, szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Sąsiad był na regalicy we wtorek i miał jedna płotkę z gruntu koło 25cm a tak nic. Zawinął się przed południem. Czy to znaczy, że jeszcze ryba nie bierze? Dziwne w sumie bo już się powinno coś dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq1gym Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Wczoraj po południu byłem na Parnicy ze spinem od 17:30 do 22. Efekty zerowe. Widziałem kilku spinningistów - rozmawiałem z trzema, efekty tak jak u mnie. Patrzyłem też na spławikowców, coś tam mieli ale raczej pojedyncze sztuki, bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Na wodach SUM czy PZW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq1gym Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Ja byłem tylko na SUM, ale dwóch spinningistów, z którymi rozmawiałem było też na części PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Koledzy, ktoś się orientuje czy na Parnicy bierze biała ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Kolego, zawsze możesz posiedzieć nad wodą i powędkować, ale za efekty na Parnicy w chwili obecnej nie ręczę, totalna kicha i nie pamiętam aby równie zła sytuacja była w poprzednich latach. Nie wiem jakie są tego powody powody, czy pogoda rybkom nie odpowiada czy może coś złego dzieje się w tutejszym ekosystemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Że posiedzieć i powędkować mogę to ja wiem, tym bardziej że pogoda piękna ale wiedząc, że w wodzie nic nie pływa średnia to przyjemność, tym bardziej że kawałek mam drogi. Byłem 2 tygodnie temu i 3 tygodnie temu na Regalicy przy moście cłowym ale kompletnie nic się nie działo, 4-5 leszczyków po 20cm na 4 wędkach przez cały dzień to porażka. Myślałem, że pogoda albo nie trafiłem po prostu w brania a wychodzi że ryby po prostu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 dziwię się, że upierasz się tak na Parnicę.... przecież w Twoich okolicach, niedaleko Stargardu ciekawych wędkarsko akwenów nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Ale jak mam wykupione wody morskie to już takiego wyboru w okolicy nie ma, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niccram Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 witam Kolegów, czy coś ciekawego się na Parnicy dzieje, bierze cosik z drapieżnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Byłem pare dni temu, to nic nie bralo od 7 do 11. Nie wiem jak wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi