przemo-lukas Napisano 6 Marca 2006 Share Napisano 6 Marca 2006 Witam Jestem nowym uczestnikiem forum i mam do kolegów 1 pytanie. Na rynku jest wiele firm, gdzie nie zawsze cena jest proporcjonalna do jakości. Chciałby abyście pomogli mi w doborze picker'a, na wody stojące bądź ze słabym uciągiem, z przeznaczeniem łowienia leszczy i karpi. Cena ok. 200-250zł Za okazaną pomoc: połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo-lukas Napisano 6 Marca 2006 Autor Share Napisano 6 Marca 2006 a co sądzicie o tym? http://www.sklep-wedkarski.com.pl/product_info.php?products_id=400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo-lukas Napisano 6 Marca 2006 Autor Share Napisano 6 Marca 2006 http://www.bass-sklep.pl/go/_info/?id=851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dwie_sety Napisano 6 Marca 2006 Share Napisano 6 Marca 2006 Na rynku jest multum patyków do DS na pewno coś dobierzesz. Z mojego doświadczenia wynika, że ciągle ładujesz zanętę do koszyka, masz nią bez przerwy powalane ręce i brudzisz nimi zarówno kołowrotek (kabłąk szpula rączka) jak też uchwyt wędziska. Zanęta na tych elementach zasycha i do czyszczenia trzeba potem używać wody mydła i szczotki dlatego wolę rękojeść z pianki a nie z cienkiej okładziny korkowej bo korek łatwiej zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 Winkle Pikcer i koszyczek to jest nieprozumienie taką wędkę uzbraja się samym ciężarkiem do koszyczka służą Feeder i Quiwer.Jeśli zaś chodzi o dbałość o sprzęt to jak kto woli moje wędki podczas łowienia są czyste przy zanęcie zawsze mam miskę z wodą do płukania rąk -polecam przyjemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Oczywiście tuż przy miseczce leży pachnące różane mydełko, a z boku oczekuje wierny sluga z ogrzanym ręczniczkiem by osuszyć twe mokre dłonie. Gdy zachce ci sie kupkę w bezposrednim sąsiedztwie stoi przywieziony ze soba toy-toy. Zapewniam tak jest przyjemniej niż walić kupsko w krzaczorach. Tylko że wszystkich tych rupieci jest tyle że na wypad na rybki wynajmujesz firmę transportową. Poważnie mówiąc wystarczy wziąć ze sobą niewielką ściereczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Rifle Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 WitamJestem nowym uczestnikiem forum i mam do kolegów 1 pytanie. Na rynku jest wiele firm, gdzie nie zawsze cena jest proporcjonalna do jakości. Chciałby abyście pomogli mi w doborze picker'a, na wody stojące bądź ze słabym uciągiem, z przeznaczeniem łowienia leszczy i karpi. Cena ok. 200-250zł Za okazaną pomoc: połamania kija Kup sobie FEEDERA light lub medium - to jest do 60, 80 gram wyrzutu, powinien być dobry. A co do konkretnych propozycji, to na forum, w tym dziale masz ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Kup sobie FEEDERA Myslę, że przez ten rok coś już kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Rifle Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 No fakt Tomek, ciul ze mnie, bo nie spojrzałem na datę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 witam, jaki polecacie pickerek w granicach stowki 3m do 40/60g ? mam na oku aviator'a. mile widziane jakies opinie na temat tego pickera lub ogolnie kijkow aviator. a moze mial ktos carbomaxx picker ? kosztuje jakies 60zl a w wersji tele 34zl L M A O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Co do aviatorow, wg mnie udana seria, mam 2 feedery i jestem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 przemyslalem sprawe i mysle ze TD silver edition quiver 3m/50g to bedzie duzo lepszy wybór, jakies opinie/sugestie/ ma ktos ten kijek ? jakie wrazenia ? wlasnie chodzi mi o cos krotkiego a pickery sa za delikatne, imho cw.50g jest wystarczajacy bo zakladam koszyki max 20g, co wiecej przy tej wadze mozna tez z powodzeniem tym troche posplawikowac, nawet do sredniego zywca uzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Jakiego pickera polecilibyście tak do max 110zł Zastanawiam się nad Konger Carbomaxx Picker ponieważ mam 2 feedery z tej serii i są ok Może wypowie się ktoś kto posiada taką wędkę Czekam na wasze inne propozycje Wędka będzie służyć głównie do połowu leszczy i płoci na wodach stojących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 maju mozna wiedziec czemu nie uzywasz do tego celu ww. feederow(mozna sie neico domyslec), moze lepszy jednak aviator ? http://www.allegro.pl/item603035295_konger_aviator_picker_270_40.html za trojke wychodzilo by wlasnie jakies 110 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 maju mozna wiedziec czemu nie uzywasz do tego celu ww. feederow No feederami wędkuję na rzece, pickery są bardziej czułe i lepiej nadają się na wody stojące dlatego chcę jakiegoś kupić Ten Aviator wydaje się dość fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 maju, ja na stawach lowie feederami do 80, 90g cw. i dlugosci max 3.6m - z najcienszymi szczytowkami spokojnie daja rade. niektore feedery o podanych parametrach maja 1-1,5 uncjowa szczytowke. jednak co picker to picker, glownie niewielka masa i finezja, a za feederek sprawiajacy podobne wrazenie juz tzreba te 2-3 stowki dac. jakie masz te modele carbomaxxow ? jesli lzejszy to by dal rady + ten picker jesli chcialbys na dwie wedki, ot jedna mocniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Ja mam York Racer Picker 2,70 M/ 25 G polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Ja mam Konger Carat Tele Picker 2,40m i 40 g. Kupiłem ją 4 lata temu i nadal mi służy. Ładnie widać na niej brania nawet małych rybek, a jak zabierze jakiś większy karp lub leszcz to jest niesamowita frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Moim zdaniem teleskop przy pickerku, czy feederze to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Vasyl, zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Byłem wczoraj w sklepie wędkarskim i wybrałem robinson lumix picker 3m cw do 40g Niedługo go przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krasnopiorek Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Witam,tak jak w temacie,dotychczas lowilem na tzw.bombke,jednak nic nie zlowilem ta metoda wiec postanowilem zamiast kupowac nowej odleglosciówki jakies,fajnego pickera,tylko jaki!!?kolowrotek który posiadam aktualnie to sheakspere omnix pro. Narazie myslalem nad kanger carbomaxx picker 3m,czy tyle wystarczy na zbiornik zaporowy typu swierklaniec,hancza itp???jesli nie prosze o pomoc z doborem innego wedziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 krasnopiorek, Dlaczego akurat picker? Zastanów się nad lekkim feederem o długości 3,6 -3,9m Taka wędka jest bardziej wszechstronna, połowisz nią także na większych odległościach. Poza tym taki feeder może służyć także jako żywcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krasnopiorek Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Hmmm,sugerowalem sie ksiazka pt"wedkarz skuteczny",gdziepolecano nwody stocepicera,wec,jeli fedre to jaki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Feedery na wody stojące od tych używanych na rzeki różnią się głównie c.w. i długością. Kilka w miarę uniwersalnych propozycji na wody stojące: Browning Ambition feeder Trabucco neox Shimano alivio Dla mnie optymalna górna granica c.w. na wody stojące to 70-90g. Picker oczywiście też służy do połowów na wodach stojących ale jest dużo delikatniejszy. W związku z tym jest mniej uniwersalny. Jeśli szukasz pierwszego DS-a to tylko feeder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi