piotr2273 Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 Witam. Łowię w prywatnej dużej żwirowni karpie i amury.95% zasiadek przypada na popołudnie- wieczór.W tej wodzie można łowić od wschodu do zachodu słońca. Nieraz się zastanawiam jakby ryby brały w nocy.Tak jak napisałem 5% czasu spędzonego nad wodą to godziny ranne.Też miałem 2 brania. Wiem że każda woda jest inna. Jeśli łowicie w żwirowniach to napiszcie czy są brania w nocy?
adii83 Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 witam Brania są w nocy kolega ostatnio miał branie o 00.30 i karpika wyciągną.
lukasz.87 Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 Cały ten sezon łowie na żwirowni...75% moich brań przypada na godziny nocne, a konkretnie od 21 do 5 rano...
dudi Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 u mnie z 90% bran to noc - zaleznie od pory roku róznie czasem mam do polnocy a czasem nad ranem - ale głownie do połncy pozniej z 3h przerwy i znow jazda
piotr2273 Napisano 14 Września 2009 Autor Napisano 14 Września 2009 Dzięki,dzięki. Kiedyś dawno czytałem że w żwirowniach ryby głównie żerują nocą.
dudi Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 W dzień też - ale jest jasno jeszce woda przejżysta - więc o branie jest ciężko - trzeba próbować minimalizować zestaw Jak namniejsze haczyki przypony itd. A w nocy ryba swobodniej żeruje no i mniej - zdecydowanie mniej widzi i łatwiej je oszukać. Teraz polecam ci iśc jak najwcześniej rano łowić skoro nie wolno w nocy i siedzieć max do 10 rano.
piotr2273 Napisano 15 Września 2009 Autor Napisano 15 Września 2009 Zgadzam się z Tobą kolego,od 2001 roku łowię karpie (i przy okazji amury). Kiedyś łowiłem na gliniankach.Na żwirowni łapię pierwszy sezon.
piotr2273 Napisano 15 Września 2009 Autor Napisano 15 Września 2009 Ja,mój kolega,łowimy na haki Tandem Baits-a.Są dobre. Ale kiedyś,chyba w 2002r kupiłem u gościa w wedkarskim w Warszawie haki Ownera, z płaskim ostrzem od środka.Miałem tylko paczkę,już dawno się skończyły. Teraz kumpel jak łowi amury to mi przypomina że to były haki,bardzo dobrze się amury zapinały.Były bardzo ostre a amur ma twardy pysk. Nie można ich nigdzie kupić.
lukasz.87 Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Kolego Piotrze nie sądzę iż twoja wypowiedź ma jakikolwiek związek z powyższym tematem :/
galuch Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Witam.Łowię w prywatnej dużej żwirowni karpie i amury.95% zasiadek przypada na popołudnie- wieczór.W tej wodzie można łowić od wschodu do zachodu słońca. Nieraz się zastanawiam jakby ryby brały w nocy.Tak jak napisałem 5% czasu spędzonego nad wodą to godziny ranne.Też miałem 2 brania. Wiem że każda woda jest inna. Jeśli łowicie w żwirowniach to napiszcie czy są brania w nocy? Regóły nie ma. U mnie na jednym zbiorniku pożwirowym brań w nocy nie ma w ogóle. Najlepsze brania są rano i wieczorem a jak ryba dobrze żeruje to również popołudniu. A w sączu brań można spodziewać się przedewszystkim w nocy.
Elton Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Galuch masz na myśi Niwke?Ostatnimi czasy noce są jak na pustyni-cisza kompletna
Kubiak Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Na "mojej" żwirowni brania w nocy są, i to bardzo agresywne. Biorą duże karpie, które w dzień są niemal niemożliwe do złapania. Ostatnio koledzy byli na nocce. byli przygotowani na małe karpiki (do 5kg), więc leciutkie, cieniutkie zestawy. Mieli cztery ryby na kijach. Każda około 10 kg, i każda zrywała się przy samym brzegu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.