Boger88 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Witam. Napiszcie proszę ,jaki jest poziom wody w Warcie i czy drogi gruntowe w okolicznych miejscowościach są przejezdne dla normalnego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Witam. Napiszcie proszę ,jaki jest poziom wody w Warcie i czy drogi gruntowe w okolicznych miejscowościach są przejezdne dla normalnego auta? Witaj Jeśli chodzi o Sieradz i obrzeża spokojnie dojedziesz wszędzie. Niżej, w Biskupicach nie wiem jak jest teraz, ale wystarczy, że zaparkujesz przy moście (jest miejsce), to masz kawał rzeki po obu stronach do dyspozycji. Gorzej może być powyżej cofki jeziorska, We Włyniu prawdopodobnie nie dojedziesz na sucho, tam jest niski brzeg i woda zawsze była rozlana o tej pozre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Tatamarcelka pamiętam te klenie pod mostem kolejowym piękny widok muszę przyznać że większych jak narazie na Warcie nie widziałem, szkoda że Warta na tym odcinku jest już taka bezrybna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Boger88 jeśli chodzi o Warte poniżej Jeziorska to poziom wody normalny drogi dojazdowe przejezdne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Tatamarcelka pamiętam te klenie pod mostem kolejowym piękny widok muszę przyznać że większych jak narazie na Warcie nie widziałem, szkoda że Warta na tym odcinku jest już taka bezrybna z mostu fajnie rybki się ogląda to fakt. W którym miejscu je obserwowałeś na tej rafie po prawej stronie, czy w samej rynnie po lewej? Ja zapamiętałem taką prawidłowość, że jak były jeszcze piękne stada kleni na tej płytkiej rafie, to woda w korycie była na tyle głęboka, że dna w rynnie nie było widać. Z upływem lat, jak wody w warcie było coraz mniej, to rafa, mimo, że nadal podręcznikowa stała się pusta. Wtedy wypatrzyłem stado dużych kleni w rynnie. To było piękne łowienie. W jeden pamiętny dzień miałem trzy kloce chyba w niecałe 3 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Ja zawsze jak z pociągu wysiadałem i przez most leciałem na drugą strone na główki to sobie popatrzyłem jak stały klenie po prawej stronie na tej płytszej wodzie. To były te czasy jak pogłębiarka pracowała po stronie miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Boger88 jeśli chodzi o Warte poniżej Jeziorska to poziom wody normalny drogi dojazdowe przejezdne Dzięki ,ale tam już nie jeżdżę Wolę spokojniejsze miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Ja zawsze jak z pociągu wysiadałem i przez most leciałem na drugą strone na główki to sobie popatrzyłem jak stały klenie po prawej stronie na tej płytszej wodzie. To były te czasy jak pogłębiarka pracowała po stronie miasta. pogłębiarka cały czas pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 No nie żartuj to było z 12/15 lat temu od tej pory tam juz nie byłem teraz jeżdżę poniżej Jeziorska aż do okolic jak ner wpada do warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 wybieram sie tam w sobote z tego co słyszałem slabo tam z wodą! http://pandorabox.wrzuta.pl/obraz/aXPwUVA9e4f/ujscie_neru_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 No nie żartuj to było z 12/15 lat temu od tej pory tam juz nie byłem teraz jeżdżę poniżej Jeziorska aż do okolic jak ner wpada do warty. to faktycznie kopkę czasu tu nie byłeś A jak łowisz i z jakimi wynikami? Mam na myśli głównie rzekę kilka km przed i za Uniejowem, jeśli tam łowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 wybieram sie tam w sobote z tego co słyszałem slabo tam z wodą! tzn jaki odcinek masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 aha no tak jest link. Też słyszałem, ze słabo, ponoć duża presja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Jeśli chodzi o wyniki na warcie to faktycznie jest coraz gorzej w tym roku dopiero 1 raz byłem i zero, a w ubiegłym też jeden z gorszych leszcza zero, jazi kilka, okoni takich 30cm troche połapałem 1 sandacz szczupak tylko pistolety udało sie tylko z brzanami 3 szt 65,67,70 no i to prawie co drugi weekend nad wodą więc sam widzisz że nie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Jeśli chodzi o wyniki na warcie to faktycznie jest coraz gorzej w tym roku dopiero 1 raz byłem i zero, a w ubiegłym też jeden z gorszych leszcza zero, jazi kilka, okoni takich 30cm troche połapałem 1 sandacz szczupak tylko pistolety udało sie tylko z brzanami 3 szt 65,67,70 no i to prawie co drugi weekend nad wodą więc sam widzisz że nie jest dobrze. witam, możesz zdradzić gdzie te brzany? Jeśli nie to na priv, dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 dzisiejsze rybki na bolonkę łowisko koło Sieradza Jażwice 44 i 34 cm, kleń 31 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 jeden z jazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Don't shit . Ładnie połowiłeś . Coś mi się zdaje, że niezbyt daleko od mostu kolejowego? Co teraz skubią? Kuku, czy jeszcze robaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 tatamarcelka, pochwal się gdzie takie sztuki pociągnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Kuku w śladowych ilościach poszła do zanęty, na haczyku 4 kolorowe. Oba jazie ciekły mleczem, więc orgietka dopiero przed nimi. Późno w tym roku, chyba za zimno. Były jeszcze 3 płocie też całe w wysypce. Miejsce tajne , ale na całej rzece można takie połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2012 A poziom wody nie przeszkadza zbytnio w łowieniu? Bo planuję się niedługo wybrać na rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam, orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z białorybem w Biskupicach? Planuję jutro wybrać się w okolice Biskipic ewentualnie Warty. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Wybór padł na Wartę w miejscowości Warta. Od 15.00 do 19.00 około 40 płoci i krąpi Wszystko na pinki. Około 18.00 obok ustawił się jakiś miejscowy, podsypał jakimś ziarnem i w godzinkę myślę, że poprawił mój wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Na co łowiłeś? Spławik czy grunt? Chcę się wybrać i nie wiem, czy koszyczki 100g do feedera wystarczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Ja wędkowałem w przystani dla kajaków, a tam jest woda prawie stojąc. Głównie na spławik połowiłem. Ale jeśli chciałbyś połapać na feedera w rzece to koszyk 120 gram to chyba minimum- woda raczej wysoka i pędzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi