Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 223
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano

Ja bez żadnych problemów łowiłem w środę z pomostu na kąpielisku,niestety o 16 przypałętało się dwóch nachlanych typów którzy postanowili umilić mi wędkowanie więc się zawinąłem dla świętego spokoju.Niestety efekty miałem mizerne małe chude płotki i krąpiki brały tylko.

• 1 month later...
Napisano

Byłem dzisiaj od 14.30 do 17ej,zanęta lorpio-lin karaś z auchan,kuku z biedronki i groszek,do tego czerwony robak ze sklepu wędkarskiego,zapach anyż traper.Przynęta tak samo jak w zanęcie,stanowisko to pierwsze w lasku vis-a vis miejsca do biwakowania,jadąc z głębokiego w stronę wołczkowa ,jakieś 70 m od przejścia dla pieszych,jest tam mała wyrwa w brzegu.Cóż,złapałem kilka leszczy 20-27 cm,krąpi,płotek i 2 okonie(jeden 25 cm). Brania zdecydowanie lepsze na czerwone z gnoju a nie ze sklepu,na kuku zero i groch,białych robali nie miałem.Spotkałem wędkarza jak już schodziłem z miejsca,trafił szczupaka 60 cm na białą gumę,było to o 14ej,potem juz żadnych brań nie miał,opowiadał mi o linach w końcu jeziora przy tataraku? nie wiem gdzie to ? Moze wy cos wiecie?

Tam podobno ktoś chwycił i to niezłego kilka dni temu,i tak tam jest co roku...

Zdjęcia są na fotosiku z tej wyprawy dzisiejszej,jestem tam jako fix-bud,zdjęcia moęe obejrzeć każdy.

Pozdrawiam

Napisano

Bylem w piatek od 15 do 18 na koncu jeziora od strony Pilichowa,zero ryb jedno szczypniecie... I do tego jeszcze przecenilem wartosc woderow i spotkala mnie przymusowe przemoczenie :cry: Cieplo ale strasznie wialo :neutral: Fajne miejsce :grin: Wczoraj bylem przejazdem od strony Wolczkowa i spotkalem dwoch wedkarzy ktorzy splyneli wlasnie pontonem Esox dobre 70 cm i 3 Okonie ok 30 cm :shock: Szacun! dzisiaj popoludniu chyba tam sprobuje :lol:

Napisano

saperek, w sobote z koleszka zlapalem z pontonu jednego 80cm,kolega okonia 36cm.kilku mniejszych szczupaczkow nie licze.wialo jak cholera.lapalismy w zatoczkach kture byly osloniete od wiatru.szczupak wzial na wahadlo nr.3.

Napisano

Tak czytam te wasze wpisy o Głębokim i tylko utwierdza mnie to w przekonaniu o jego bezrybności. Pytanie tylko, czy rzeczywiście drapieżnik, którego co roku jest sporo wpuszczane "znika", czy jest to tak ekstremalnie trudne łowisko, że rybe łowi się raz na kilka wypraw :)

Napisano

A może po tajniacku coś łowią,nie zdziwię się jak będzie tak jak z Widuchową i jej legendarną mormyszką buachacha cha,jak nie wiesz to poczytaj o co chodzi.

Może po prostu kłusole tam ostro grasują-tego nie wykluczam...

Pozdrawiam

Napisano

Temat "mormyszki"jest mi znany, jesli dobrze skojarzyłem temat to w ten sposób w moim rodzimym świnoujściu łowią od lat, efekt możliwy tylko przy połowie z łodzi.

A co do Głębokiego to podobno w tamtym roku z północnej części ściągali jakieś sieci.

Napisano

bylismy srebrnym mercedesem.lowiac z pontonu zawsze mialem miarowe szczupaki.lowiac z brzegu lowilem duzo ale wiekszosc nie miala wymiaru.

Napisano

Saperek a na co lapiecie? Tylko na wahadla? Srebrne? Sorki ze tak wypytuje ale nie radze sobie z Glebokim a probowalem wszystkiego :roll: oprocz wahadla... :oops:

Napisano

Na głębokim trzeba szukać, szukać, i jeszcze raz szukać, ryba jest ale żeby coś lepszego dostać, to trzeba albo mieć łódkę, albo obławiać każde miejsce.Inaczej nie ma co liczyć na jakiekolwiek efekty, ja 6 godzin rzucałem gumą i łowiłem z lekkiego opadu, a dopiero przy samym brzegu dostałem pistoleta 40 cm, i jednego powyżej wymiaru zerwałem przy samym brzegu.

Napisano

Byłem w ostatni czwartek po południu,około 2 godz. Spinningowałem z pomostu na plaży,paprochy,kopyto,obrotówka,wahadłówka i nic. Na spławik przy pomosćie w 2 szt okonka na czerwonego,wiał zimny wiatr,warunki zmienne.

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Ja byłem na Głębokim w sobotę.W 8 rzutach wyjąłem 3 szczupaczki,a później cisza totalna przez dwie godziny :???: koło 9 uderzył mi pod samymi nogami kolejny narybkowy szczupaczek i później kolejny maluch obgryzł mi już ogon.Z wymiarem jeszcze nie miałem w tym roku żadnego kontaktu.

Co do kłusowników na Głębokim to już sam nie wiem cały okres tarła błąkałem się tam wieczorami i nocą żeby przyczaić czy ktoś nie pływa i nikogo nie widziałem .Ale nie jest to wykluczone.

Z autopsji jednak wiem że za szczupłym to trzeba tam jednak jesienią latać i z łodka czy pontonem wtedy sa efekty. :twisted:

Ja się jeszcze tylko zastanawiam co z tym sumem :shock: czy okonie wyjadły cały narybek czy co ze jeszcze nikt nic nie pisał choć o króciakach??

Napisano

kris 74 z pontonu lowie na duze przynety.gumy,wahadla,woblery no i obrotowki.nigdy nie lowilem w czesci gdzie jest plaza.nie slyszalem jeszcze aby ktos zlapal suma.zarybienia ponoc byly.sadze ze przy takiej liczebnoszci spiningistow na glebokim klos powinien miec chociaz kontakt z ta ryba.

Napisano

Witam

W końcu po miesiącu młócenia na Głębokim dzisiaj obdarzyło mnie wymiarowym szczupakiem 69 cm :mrgreen:

Chyba juz wiem gdzie znikaja wszystkie szczupaki z zarybień :evil: .Ostatnio miałem nieprzyjemność spotkać małolata, który gdy powiedziałem że nic nie bierze stwierdził ,że on prawie codziennie łowi po 4 sztuki i więcej i pokazał mi rękoma "o takie" było to z 35 cm ,oczywiście wszystko zabiera.Próba uświadomienia że nie zabiera się takich ryb i w takiej ilości nic nie dało.Więc jesli takich znajdzie sie kilku to żeby 5 ton tam wpuścili narybku to takie tempaki wszystko odłowią.I co z tego że 15 wypuszcza jak kilka jednostek wszystko co sie rusza to do torby pakuje :evil: .Niestety zbyt mało kontroli jest na naszych akwenach a głębokie w które pchane są takie ilości ryby powinno być traktowane szczególnie.Takie jest moje zdanie .

• 2 months later...
Napisano

Witam, jak tam teraz z braniami na glębokim?? Jak byłem z 2 miesiące temu na głębokim to brały same pistolety, po zmianie przynęty z algi 1, na większy wobler brań wogóle nie było.Zastanawia mnie czy leszcz zaczął brać,jak byłem rok temu na ongisku to widziałem starszego pana z jednym ponad 2 kg leszczem.I do dzisiaj mnie gnębi pytanie, czy to był zwykły fart, czy jednak można tam połapac jakies ładniejsze sztuki??