Skocz do zawartości
tokarex pontony

problem z batem

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

jak mam przywiązać żyłke do szczytówki ???

moze dajcie jakieś fotki

przynęty na klenia   Dragon
Gość Dwie_sety
Napisano

Jak masz zakończoną szczytówkę bata?

Zazwyczaj jest to oczko z żyłki lub drutu, do tego oczka można dołączyć żyłkę główna stosując węzeł pętla w pętlę.

Można żyłkę główną przywiązać węzłem, jakim przywiązuje się przynęty spiningowe.

Można na oczko założyć małą agrafkę i żłkę przypinać do agrafki, rozwiązanie łatwe tanie i skuteczne.

Można w sklepie wędkarskim kupić specjalną plastikową końcówkę szczytówki z haczykiem do zakładania żyłki, rozwiązanie profesjonalne trochę kosztuje.

Gość Anonymous
Napisano

na szczytówce jest plastikowe oczko ale nie przymocowane jak przelotka tylko równolegle do szczytówki

Gość Anonymous
Napisano

mam jeszcze jedno pytanie czy batem musze łowić na pełen zestaw czy da rade łowić z efektami na zestaw sktucony

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

masz wedke "wlasciwa" ok 3-5 metrow i takiej dlugosci masz tez zestaw, a do tego dokladasz kolejne skladania wyciagane do tylu nazywane topami. w ten sposob mozesz lowic nawet kilkanascie metrow od brzegu. zestaw na wedce "wlasciwej" zarzucasz potem dokladasz topy i przekladasz zestaw na dalsza odleglosc, potem przy zacieciu uzywasz calej wedki a gdy zatniesz wycofujesz topy odpinasz je i holujesz na wedce "wlasciwej". jest troche roboty

• 9 months later...
Gość czirimbollo
Napisano

Co do zylki i szczytowki to polecam kupic w sklepie wedkarskim taki lacznik (poweisz sprzedawcy on bedzie wiedziec o co chodzi) kosztuje on.ok3 zlotych!!

Obcinasz kawaleczek szczytowki i za pomoca kleja przyklejasz ten lacznik do szczytowki!!Jest to bardzo wygodne :)

A co do zestawy skroconego.... to nie polecam :sad: bat sluzy tylko po to abo lowic pelnym zestaw!! Do skroconego sluzy tyczka!!... ale to juz inna bajka!!

Pozdrawiam!!

Gość VooDoo
Napisano

Ja łowilem takim skróconym. Z 6m bata zrobilem 4m (oczywiscie skrocilemtez zestaw) i niemam zadnych zastrzezen. Wszystko wporzadku , niema żadnych problemow itp. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.