Gość Anonymous Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 jak mam przywiązać żyłke do szczytówki ??? moze dajcie jakieś fotki
Gość Dwie_sety Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 Jak masz zakończoną szczytówkę bata? Zazwyczaj jest to oczko z żyłki lub drutu, do tego oczka można dołączyć żyłkę główna stosując węzeł pętla w pętlę. Można żyłkę główną przywiązać węzłem, jakim przywiązuje się przynęty spiningowe. Można na oczko założyć małą agrafkę i żłkę przypinać do agrafki, rozwiązanie łatwe tanie i skuteczne. Można w sklepie wędkarskim kupić specjalną plastikową końcówkę szczytówki z haczykiem do zakładania żyłki, rozwiązanie profesjonalne trochę kosztuje.
Gość Anonymous Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 na szczytówce jest plastikowe oczko ale nie przymocowane jak przelotka tylko równolegle do szczytówki
Gość Anonymous Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 mam jeszcze jedno pytanie czy batem musze łowić na pełen zestaw czy da rade łowić z efektami na zestaw sktucony
Amber Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 hmmm mozesz łowić i na zestaw skrócony ale czy on po prostu nie utrudni ci łowienia :/ ?
dawm84 Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Batem na skrota???? Jak sobie to wyobrazasz???? Bo ja tego nie kumam!!!!
wojtas Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 masz wedke "wlasciwa" ok 3-5 metrow i takiej dlugosci masz tez zestaw, a do tego dokladasz kolejne skladania wyciagane do tylu nazywane topami. w ten sposob mozesz lowic nawet kilkanascie metrow od brzegu. zestaw na wedce "wlasciwej" zarzucasz potem dokladasz topy i przekladasz zestaw na dalsza odleglosc, potem przy zacieciu uzywasz calej wedki a gdy zatniesz wycofujesz topy odpinasz je i holujesz na wedce "wlasciwej". jest troche roboty
Gość czirimbollo Napisano 15 Lutego 2007 Napisano 15 Lutego 2007 Co do zylki i szczytowki to polecam kupic w sklepie wedkarskim taki lacznik (poweisz sprzedawcy on bedzie wiedziec o co chodzi) kosztuje on.ok3 zlotych!! Obcinasz kawaleczek szczytowki i za pomoca kleja przyklejasz ten lacznik do szczytowki!!Jest to bardzo wygodne A co do zestawy skroconego.... to nie polecam bat sluzy tylko po to abo lowic pelnym zestaw!! Do skroconego sluzy tyczka!!... ale to juz inna bajka!! Pozdrawiam!!
Gość VooDoo Napisano 15 Lutego 2007 Napisano 15 Lutego 2007 Ja łowilem takim skróconym. Z 6m bata zrobilem 4m (oczywiscie skrocilemtez zestaw) i niemam zadnych zastrzezen. Wszystko wporzadku , niema żadnych problemow itp.
tomii Napisano 16 Lutego 2007 Napisano 16 Lutego 2007 Witam adams, poswięć proszę 3 minuty czasu zanim założysz nowy temat. W tym dziale zaledwie kilka linijek poniżej tego tematu znajdują się odpowiedzi na wszystkie pytania, które do tej pory tutaj padły. Proszę bardzo: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=493 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1934
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.