lorpio Napisano 12 Marca 2006 Share Napisano 12 Marca 2006 Mam takie pytanie czy wie ktos jakie głownie rybki wystepuja na Kanle Dwory pod Oświęcimiem i jaki tam jest przeciętny uciąg wody i jaka panuje głbokośc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario123 Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Leszcze, karasie, karpie, szczupak, sandacz, okoń. Ale trzeba mieć szczęście. Cały zeszły sezon tam spędziłem z marnymi wynikami. Woda jest różna a nurt raz w górę raz w dół (nawet podczas jednego dnia) A brzeg w większości usłany kamieniami. Okoliczni mieszkańcy chwalą się dużymi okazami ale ja za cały zeszły rok nie złowiłem nic większego ani nie widziałem aby ktoś coś dużego wytargał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horus78 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 to bardzo dobre łowisko , ale dla cierpliwych .. sam kiedyś spedziłem prawie cały dzień i ani cyknięcia .. ale juz 2 tygodnie później sytuacja sie diamtralnie odwróciła - częste brania leszczy i okoni .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Mógłby ktoś dać mapkę jak dojechać do kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 bardzo dobre łowisko , ale dla cierpliwych Powiem inaczej: trudne łowisko dla doświadczonych. Ale jeżeli leszcze biorą, to brania gwarantowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antoni Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Odświeżam stary temat aby do wymienionych wcześniej gatunków ryb dorzucić kilka innych. Dobrze bierze kleń, sum a leszcze o wymiarach 50cm nie jest rzadkością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Odświeżam stary temat aby do wymienionych wcześniej gatunków ryb dorzucić kilka innych.Dobrze bierze kleń, sum a leszcze o wymiarach 50cm nie jest rzadkością. Z kanału Dwory wyjęto juz kilka leszczy ok. 3-4 kg! Nawet czasami na zawodach, których co roku jest kilka na tym łowisku trafiaja sie podobne sztuki. Mnie by szczególnie jednak ten sum interesował. Może cos więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BROWAReq Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Wie ktoś jak tam kanał teraz wygląda? tzn zamarznięty czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Czy wie ktoś może czy są tam jakoś zmienione przepisy niż w ogólnym regulaminie ? I jak tam lepiej w nocy spławik czy z gruntu. Bo jutro mam zamiar się wybrać i słyszałem, że tam są jakoś zmienione przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 jak na Dworach na noc to tylko grunt a o swicie splawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Czy wie ktoś może czy są tam jakoś zmienione przepisy niż w ogólnym regulaminie ? I jak tam lepiej w nocy spławik czy z gruntu. Bo jutro mam zamiar się wybrać i słyszałem, że tam są jakoś zmienione przepisy. Wprowadzono limit połowu leszcza powyżej 35cm do 10szt na dobę. I ustanowiono obręb ochronny 200m od stopnia wodnego Dwory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromalak Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Witam.W niedziele wybieram się na dwory pospiningować. Był tam ktoś ostatnio warto jechać ? czy raczej ciężko z braniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 witam czy ktos bywal ostatnio na dworach?? jak sytuacja sie klaruje z drapieznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skipi007 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Jakieś efekty ? warto się wybrać czy z braniami licho ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Poniedziałek, Środa, Czwartek, całkiem udane dużo takich szczupłych ok40cm [hide]jeden 98cm kilka w granicach 60-75cm znajomy miał zaszczyt z sandaczami dwa po 56 i 61 cm więc wypady całkiem udane. Łowiliśmy od 5 do 12 pod koniec kanału jak wpada do Wisły brania przeważnie w okolicach 9 do 12 dłużej nie miałem możliwości sprawdzić do pracy trza iść.[/hide] Woda w tym roku nadzwyczaj brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoxyz Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Jakieś efekty ? warto się wybrać czy z braniami licho ? licho! z piątku na sobotę nocka z 2 ziomami, 6 zestawów ląduje w wodzie niestety dzwonki zaczarowane stały bez ruchu. Ludzi bardzo mało co już nie napawało jakimś wielkim optymizmem. Fakt woda straszny syf. Odpuszczam na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skipi007 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 To tak jak na kanale na Zatorze woda straszny syf złapałem tylko za całą noc jedną świnkę ,nawet nie widać żeby ryba żerowała jedyne co było widać to jak sum trzy razy koło nas gonił za rybami i tyle . Ja też odpuszczam jak na razie łapanie na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 orietuje sie ktos czy cos sie dzieje na dworach? znajomi byli w weekend i polapali bardzo ladnych karasi, tyle slyszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Jak tam na kanale ? Ryba bierze? Ruszyło się coś? Z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 nic sie nie ruszylo!! przesiedzialem wieczor,nocke i ranek i jeden leszczyk 30cm, ludzi sporo, nikt nic nie mial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Jak tam na kanale? Planuje zrobić tam kilka zasiadek w przyszłym tygodniu. Jak z poziomem wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Nikt nie łowi na kanale i nie wie jaki stan wody czy da się łowić spokojnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Stan wody się unormował, jest tylko straszny uciąg i woda zakwitła. Ryba bardzo słabo bierze ale posiedzieć można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam był ktoś już w tym roku na kanale idzie połowic jak z rybką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Nikt jeszcze nie był na dworach,nikt nie łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi