mbK Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Mam Pytanie mam Teleskop 4,5m Wędke ;D żyłke o wytzymałości 10 kg i teraz czy jak załoożę rurke antysplontaniową ciężarek gruche 140g i przypon 50 cm z kotwiczka to ten zestaw będzie dobry na żywca ? Zależy jaki masz ciężar wyrzutowy tego teleskopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Mam Pytanie mam Teleskop 4,5m Wędke ;D żyłke o wytzymałości 10 kg i teraz czy jak załoożę rurke antysplontaniową ciężarek gruche 140g i przypon 50 cm z kotwiczka to ten zestaw będzie dobry na żywca ? Bez sensu, jak ktoś ma CI powiedzieć jak nie wiadomo nic o warunkach w jakich łowisz. Można i z ciężarkiem 10g i 200g. Wszystko zależy od danego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikS Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 80-180 będę łowił nad jeziorem solińskim >> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 80-180 będę łowił nad jeziorem solińskim >> ? Wieloryby chcesz ciągać, że chcesz zastosować aż tak duże ciężarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Na jeziorze nie ma sensu takich ciężarków montowac. Na Solinie łowiłem na 40-50g i było ok, a łowiłem z wywózki na 100-150metrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Na stojącą wodę będzie za ciężko, chociaż jak zwykle specyficzne warunki mogą tego wymagać. Na rzekę ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Na stojącą wodę będzie za ciężko, chociaż jak zwykle specyficzne warunki mogą tego wymagać. Na rzekę ok.. Na rzece też nie muszą(nie widzi mi się 180g ołowiu na kiju)być tak ciężkie ołowie. Ja stosuję zazwyczaj 40-50g+to co trupek/żywczyk waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Oczywiście że nie:) Wcale nie mówię że muszą być, u mnie na Bugu to dosyć normalna wielkość ołowiu ze względu na dużą głębokość i silny prąd. A jak trzeba utrzymac zestaw dalej od brzegu to nie ma rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi