obar7531 Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 Witam wszystkich. jeździliście może na bzurę i na ner połowić? Mam zamiar zacząć jeździć tam w przyszłym roku. w tm miałem wykupione pozwolenie na staw w mi9ejscowości Biała k. Zgierza ale za dużych efektów tam nie miałem, trochę drobnicy. za duża presja. mo.ze na bzurze lub nerze będzie lepiej. Pozdrawiam
MatikB87 Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 ja mieszkam blisko bzury i czesto na niej łowie...
obar7531 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Napisano 17 Listopada 2009 i jakie masz efekty? słyszałem że w okolicy Kompiny ludzie trochę łowią. mi chodzi głównie o okonia. jak wykupię pozwolenie to mam chęć właśnie tam jeździć. Pozdrawiam
MatikB87 Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 hmm... okonie ładne sa wszędzie ja na kompine nie jeżdze tzn sporadycznie. a skąd jestes? i jak łowisz spining czy zywiec?
obar7531 Napisano 19 Listopada 2009 Autor Napisano 19 Listopada 2009 jestem ze zgierza. jeżeli chodzi o sposób łowienia to wolę spinning. a ty gdzie łowisz? może bliżej jeździć: Sobota, Urzecze lub Orłów? pozdrawiam
MatikB87 Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 jak spining to polecam Ci chyba jadnak okolice od orłowa do woli kałkowej. Nie wiem czy opadły juz te chwasty ale na tym urgulowanym odcinku lepiej sie łowi. Jest sporo szczupaka drobnego ale są i potężne... okoni tez jest sporo kilka złowiłem ładnych w tym roku ale jak siedziałem ze spławikiem to poprostu stawiałem żywca zeby sobie pływał i miałem zawsze jakieś brania. Wrto dodać ze trafia się też ładny sandacz... ale nie bede oszukiwał ze jak dla mnie jest to woda specyficzna jak bierze drapieżnik to połowisz ale jak nie bedzie żerował to kicha.... na sobocie łwoie na odciunku za tama w tym roku żadko byłem bo mam niski samochód i cięzko mi tam wjechać ale tam tez jest duzo drapieżnika tylko ze miejscowi strasznie tam kłusują i wiekszosć szupaków znika zaraz po tarle... na sobocie najlepsze efekty miałem zawsze przed wieczorem i najlepiej okonki biora na zestawy z bocznym trokiem. ale juz od soboty w kierunku łowicza musisz liczyć się ze stratą przynęt bo jest sporo drzew zatopionych (ja nie używam plecionek bo nie lubie na nie łowić)
obar7531 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Napisano 23 Listopada 2009 a co preferujesz gumę czy blaszki? ja lubię łowić na obrotówki szczególnie na meppsy.na ner nie jezdzisz?
MatikB87 Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 nie na nerze nigdy nie byłem. na spining używam głównie meppsów i efzetów (zielone bardzo lubie i według mnie są u mnie bardzo łowne) i na gumki też. w ogóle na bzurze okonki biorą czasmi na bardzo dziwne kolory gumek np na fiolet i inne ciemne kolory
obar7531 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Napisano 2 Grudnia 2009 a zimą też tam łowisz? też na spina czy może zimą na spławik?
obar7531 Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Napisano 8 Grudnia 2009 A jeżeli chodzi o białoryb to gdzie jechać? okolice Orłowa też może inne miejsca?
MatikB87 Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 na białą rybę możesz spróbować raczej na woli kałkłowej przed tamą...chwasty jeszcze nie opadły do konca ale... zrób dobrą płociówke dadaj do niej troche robali np pinki i sporo gliny wiążącej... płocie są tam piękne a i ładny leszcz się trafia... ale rozumiem że interesują Cię tamte regiony? skąd jesteś?
obar7531 Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Napisano 14 Grudnia 2009 jestem ze zgierza.najbliżej mam właśnie w okolice Orłowa i Woli kałkowej chociaż patrzyłem też w okolicach Łęczycy ale tam mało ludzi chyba jeździ.Wiosną do maja nastawię sie właśnie na białą rybę, a potem od maja spróbuję też na spina i żywca tam gdzie mi polecałeś.zobaczymy. dzięki za info
obar7531 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Napisano 17 Grudnia 2009 a łowisz może w okolicy Łęczycy? bo słyszałem że tam też są już ryby?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.