xawi Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 Witam panowie, pozwolę sobie zauważyć że ogonki wszystkich gum dragona pracują tak samo jak wszystkie pozostałe gumy dostępne w sklepach wędkarskich za niższe ceny, nie ma tu żadnej magii ani nie są one łowne bardziej niż inne. To od was zależy gdzie łowicie i czy są tam ryby!!!!!!!!!!!!! Jeszcze jedna uwaga co do gum dragona - śmierdzą one tak potwornie jakimś klejem że nos wykręca, to jakieś chińskie gó.... Zastanówcie się dwa razy zanim tego użyjecie, ciekawe że nigdzie nic nie piszą o szkodliwości na ludzi i z czego to jest zrobione, pozdrawiam Cytuj
Tripod Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Witam panowie, pozwolę sobie zauważyć że ogonki wszystkich gum dragona pracują tak samo jak wszystkie pozostałe gumy dostępne w sklepach wędkarskich za niższe ceny, nie ma tu żadnej magii ani nie są one łowne bardziej niż inne. I tu się bardzo mylisz. Różnica w pracy gum dwóch różnych firm czasem nie jest widoczna dla człowieka, ale dla ryb jest ważna i decyduje o złowieniu ryby. Tak jest właśnie z tymi krytykowanymi przez ciebie gumami V-Lures. Poza tym guma pracuje pod warstwą wody i ciekawe jak obserwowałeś jej pracę - nie da się, liczą się efekty na wędce. A skoro ludziska łowią ryby, to coś dobrego w tych gumach siedzi. W nowosądeckim są trudne warunki łowienia w rzekach i jeziora też łatwe nie są, może po prostu nie radzisz sobie z łowieniem ryb i stąd ta frustracja. A że gumy brzydko pachniały - ja zawsze wlewałem atraktor i za moment już ładnie pachniały wanilią albo rybą i po sprawie. Myślę, że gdyby coś nie tak było z tym zapachem, to służby graniczne już by interweniowały, bo przecież Dragon przywozi tego całe wagony. Xawi, po prostu nie denerwuj się, wędkarstwo do łatwych hobby nie należy i pamiętaj, że wędkowanie uspokaja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi