slowik Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 czy ktoś tego używa?? Pewnie że się używa Jest to super przynęta na wszelką białą rybę a zwłaszcza na leszcze,płocie i liny Podstawa podczas gotowania to żeby ich nie rozgotować,można je dipować,farbować i też stosować jako dodatek do zanęty.Ja po założeniu gwiazdek na hak na koniec zakładam jednego białego lub pinkę Polecam wypróbuj
garu23 Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 a jak myślicie - jak ugotuje i dodam do nich atraktoru wanilowego??
slowik Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Mrzesz robić naprawde wszystko,to jest tak tania przynęta że możesz kombinować co tylko chcesz Ja dodawałem wszystkiego anyżu,czosnku,kolendry,piernika,wanilii naprawdę próbuj,nawet możesz dawać dwa różne smaki na hak
Filip8 Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Ja go używałem uważam, że to super przynęta zwłaszcza na płocie i leszcze. Co do aromatów to dobrze dodać aromat piernika bo leszcze to uwielbia.
Hydrogen88 Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Pewnie dodawał ktoś do zanęty,w jakich ilościach?nie sklejał zanęty za bardzo?
pawel332 Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Dla przykładu bylismy jakiś czas temu z kolegami na rybkach i ja łapałem płotki (miałem o wiele wiele wiecej brań) na właśnie makaron mimo ze był troszku przegotowany i spadał z haka a koledzy na białego nic lub prawie nic.Jeden ugotowany z cukrem waniliowym drugi z prawdziwymi truskawkami(super).
red20 Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 mam pytanko. nie mam zadnego srodka plywajacego, a jak kiedys probowalem rzucac makaronem to szlo mi ciezko, na lowisku zanete (kupna plus dodatki) rzucam z reki i wlasnie na max zasiegu znajduje sie miejsce gdzie ryby zeruja (poczatek rynny 6-7m glebokosci), teraz chcialbym tam zanecic makaronem ale wiem napewno ze tam nie dorzuce z moimi umiejetnosciami, co moge zrobic zeby makaron dotarl na miejsce w ktorym chce lowic? moze jest jakis sposob zeby go tam umiescic? ps. zmienilem posta bo sie okazalo ze ponton ktory chcialem pozyczyc juz lezy na wysypisku
Miras Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 red20, Na początek wypróbuj najtańszy sposób, czyli własnoręcznie wykonaną łyżkę zanętową. Wystarczy 1,5l butelka po wodzie i kawałek kija. Zasięg takiego sprzętu to ok. 15m. Druga opcja to zakup odpowiedniej procy zanętowej.
red20 Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 red20, Na początek wypróbuj najtańszy sposób, czyli własnoręcznie wykonaną łyżkę zanętową. Wystarczy 1,5l butelka po wodzie i kawałek kija. Zasięg takiego sprzętu to ok. 15m. Druga opcja to zakup odpowiedniej procy zanętowej. dzieki za podpowiedz, moze wyprobuje, pamietam ze jak rzucalem makarona z reki to sie rozpraszal w powietrzu i szybko tracil szybkosc dlatego pojawilo sie moje pytanie w tym temacie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.