Skocz do zawartości
Dragon

Jezioro Wilczyńskie-miejscowość Mrówki lub inna

slawecki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znajomy namawia na wypad nad tą wodę. Słyszał o sporych karasiach i podobno innych ryb również nie brakuje.

Trochę o nim poczytałem ale jak w praktyce na dzień dzisiejszy?

Panowie Wędkarze proszę o kilka faktów na temat tego zbiornika :grin:

• 3 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

W 2008 byłem tydzień w Mrówkach. Cały czas nęciłem z pomostów - tylko malutkie płotki w dzień a leszczyki wieczorem podchodziły. Z łódki masa okonia ładnego i szczupaczki. miejscowi z łodek ładne leszcze ciagneli. reasumując - z brzegu nie ma sensu!! - nikt nic sensownego nie złowił, jezioro bardzo zarośnięte, tak że na środku są górki i roślinność do lustra wody dochodzi.

Napisano
Z łódki masa okonia ładnego i szczupaczki. miejscowi z łodek ładne leszcze ciagneli.

Dobrze wiedzieć.

jezioro bardzo zarośnięte, tak że na środku są górki i roślinność do lustra wody dochodzi

A to moze być akurat na plus.

Dziękuje za informację. Już wiem, że na kilka godzina nie warto tam wyskoczyć-lepiej zaplanować kilka dni, choćby weekend i zabrać łódkę.

To czekamy aż się ociepli i jedziemy na rekonesans wędkarski :grin:

• 4 weeks later...
Gość grych
Napisano

Byłem nad tym jeziorem raz i wielka mizeria z pomostów; chciałbym tam jednak wrócić i szukając informacji nt. tego jeziora natknąłem się na sprzeczne informacje - jedni piszą, że ryba jest, inni że wbrew przeciwnie... pewnie i tak tam wrócę, bo okolica fajna i w ciszy i spokoju będzie można tam odpocząć :)

pozdrawiam

Napisano

A wody trochę przybyło ?? Jak byłem tam ostatni raz to brakowało około 2 m w pionie :shock::shock: I woda miała turkusowy kolor :???:

• 3 weeks later...
Napisano

od 6 lat jezdze do wilczyna lecz do miejscowości zygmuntów cisza spokój 0 ludzi ...

Dawniej były Leszcze dorodna płoć wzdregi liny szczupaki wegorz i nawet się sum trafił

Lecz co roku było coraz gorzej ... Kłusole sieci prad ...

Na dodatek wody ubywa przez kopalnie wegla ...

Porównując stan wody kilka lat temu a teraz brakuje spokojnie z 7m ...

Wystarczy zobaczyć jak wydłużyły się plaze....

• 1 month later...
Napisano

Tak jak mój przedmówca jeżdżę do Zygmuntowa od 11 lat , fakt jak poziom wody był wyższy trafiały się ładne leszcze , liny , płocie , węgorze na żywca ładne okonie z łodzi i czasami drobny szczupak . Od dwóch lat na wysokości wsi Cegielnia utworzyło się wypłycanie ,że praktycznie są dwa jeziora i ślad po leszczach zaginął może zostały na głębszej wodzie . Jak ktoś zna to jezioro i ma kilka swoich miejscówek to może trafić jakiegoś linka i ładna płoć ( przeważa drobna ), jednak z roku na rok jest coraz gorzej , kłusownicy na tym jeziorze to już nie taki duży problem , problemem jest administrator tego jeziora pan Kwitowski , na wiosnę i jesienią kiedy niema już przyjezdnych łupie non stop prądem , podobno czymś tam zarybia tylko nikt nigdy jeszcze tego nie widział , a przez 11 lat wielu miejscowych poznałem i nie maja o nim dobrego zdania . Mimo wszystko polecam to jezioro jeszcze jest dosyć czyste i ładna okolica , a od jesieni tego roku kopalnia ma dopuszczać wodę to i poziom wody się podniesie !!

Napisano

Zarybia sieja ... Wiec co to za zarybianie ?...

W zygmuntowie mamy fajna miejscówke piekna zatoczke i ładne liny się trafiaja ...

Ale naprawde z roku na rok coraz gorzej....

Napisano

Od strony Zygmuntowa znam tylko jedna fajną zatoczkę z linami , ta przy starym ośrodku Budowlanki , pewnie mówisz o tej samej :) . Niestety jak już dobrze się podnęci i liny zaczną żerować to wpadają kolesie z drugiej strony jeziora i sitkami przeciągną i już po linach :(

Napisano

Zgadza się radarm :) Trafiały się tam piekne liny ale tak jak mówisz sieci prad ....

Obecnie na weekend jade do przyjezierza odpoczać troche :) Wedki wezme ale czy moja druga połowa pozwoli ich użyć ?! tego nie wie nikt :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.