kamiloniemy Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 łowie na zbiorniku zaporowym zarybionym sumem.jakie jerki byscie polecili do polowu tej ryby?
michas Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 łowie na zbiorniku zaporowym zarybionym sumem.jakie jerki byscie polecili do polowu tej ryby? Mam nadzieję, że dopiero od Lipca ?
kamiloniemy Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Napisano 7 Grudnia 2009 pytałem o jerki ,kiedy można łapać to wiem doskonale
Rafał71 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Wydaje mi sie ze najwieksze slidery w wersji plywajacej i tonacej beda ok , w sumie kazdy z rodziny salmo byle duzy
Rafał71 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Moi znajomi lapia sumy na odrze i moge jeszcze podpowiedziec ze najskuteczniejsze sa woblery przypominajace okonia
kamiloniemy Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Napisano 7 Grudnia 2009 to i slidery takie widzialem,dz jeszcze raz
michorn Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Akurat wygląd przynęty dla suma ma najmniejsze znaczenie, ostatnia rzecz która pokierowałby się sum przy ataku to kolor, więc czy to będzie przynęta malowana na okonia czy w jaskrawe wzorki nie ma raczej znaczenia, na pierwszym miejscu jest zapach i drgania, tak więc warto smarować
michorn Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 Czymś co się długo trzyma przynęty, coś gęstego tłustego, ja np używam Trapera w tubkach na ryby drapieżne, akurat nie na sumy, ale zapewne tu tez się może sprawdzić. Dokładniej nazywa się to chyba Spin Past.
thugdogg Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 te pasty to chyba do kitu ? wypowiesz sie cos na ich temat ? ja tam prubowalem i jest to kicha .... ale to tylko moje zdanie
kamiloniemy Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Napisano 10 Grudnia 2009 u nas maczali w konserwach rybnych ale tez kicha z tego była
michorn Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 temat o tych atraktorach: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9779 nie będziemy tu śmiecić
zoltan226 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 kamiloniemy, wiesz jak chcesz złapać suma to po popierwsze wiedziec jaka jest głębokość danego akwenu.I w tedy dopasywuj woblery ale muszą mieć co najmniej 15cm długości jeśli chcesz złapac suma 45kg lub więcej. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.