Skocz do zawartości
Dragon

znacie jakies modele jerków na suma?

kamiloniemy

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
łowie na zbiorniku zaporowym zarybionym sumem.jakie jerki byscie polecili do polowu tej ryby?

Mam nadzieję, że dopiero od Lipca ? :roll:

Napisano

Akurat wygląd przynęty dla suma ma najmniejsze znaczenie, ostatnia rzecz która pokierowałby się sum przy ataku to kolor, więc czy to będzie przynęta malowana na okonia czy w jaskrawe wzorki nie ma raczej znaczenia, na pierwszym miejscu jest zapach i drgania, tak więc warto smarować ;-)

Napisano

Czymś co się długo trzyma przynęty, coś gęstego tłustego, ja np używam Trapera w tubkach na ryby drapieżne, akurat nie na sumy, ale zapewne tu tez się może sprawdzić. Dokładniej nazywa się to chyba Spin Past.

Napisano

te pasty to chyba do kitu ? wypowiesz sie cos na ich temat ? ja tam prubowalem i jest to kicha .... ale to tylko moje zdanie

• 2 months later...
Napisano

kamiloniemy, wiesz jak chcesz złapać suma to po popierwsze wiedziec jaka jest głębokość danego akwenu.I w tedy dopasywuj woblery ale muszą mieć co najmniej 15cm długości jeśli chcesz złapac suma 45kg lub więcej. :cool:

Pozdrawiam :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.