spin Napisano 22 Marca 2006 Napisano 22 Marca 2006 Właśnie dowiedziałem się kto został na przełomie 05/06 odznaczony w moim kole odznakami PZW, oczywiście w kolorkach uprawniajacych do zniżek. Jak zwykle są to osoby niezwykle zasłużone (w chlaniu gorzały z kim trzeba), prawdziwi społecznicy zaangażowani od lat w ofiarną działalność na rzecz związku (w lizanie rowa komu trzeba). Oczywiście osoby naprawdę starające się robić dla dobra wszystkich co tylko w ich mocy jak zawsze zostały kolokwialnie mówiąc olane (zaznaczam że nie mam na mysli siebie, gdyż żaden ze mnie społecznik). Przepraszam za szyderczy i napastliwy ton mojego posta, ale czasami szlag mnie już trafia i tracę nadzieje że w naszym kraju będzie kiedyś normalnie. Jednocześnie jestem ciekawy jak te sprawy wyglądają w waszych kołach.
Jarosław Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 W moim kole jest normalnie odznakę mam za trzydziestoletnią prace i nikomu "rowa nie lizałem" a wódke piję jak wszyscy , najprawdopodobniej też jak Ty
Gość bogdan39 Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Ano kolego Spin jest tak jak u ciebie paru dupowłazów robi co chce. Oczywiście są i wyjątki ale nie umnie Odrazu dodam że renciści i emeryci powinni mieć jakąś tam zniżke. Ale poparte powinno to być zaświadczeniem o dochodach. Mała rencinka dodatek. No cuż jeśli chodzi o medale to tak już jest jedynym rozwiązaniem to rozpiepszyć kliki
Patryk Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Odświerzę troszkę temat, w celu uzyskania paru informacji ; ) Odrazu napisze, że nie "chleje gorzały" (czasem piwko ; ) ), ani "nie liże rowa". Dzisiaj i ja zostałem odznaczony srebrną odznaką PZW Wiem, że mam 50% zniżkę, tylko od kiedy to "działa" ?. Po ukończeniu 18 roku życia, czy może po ukończeniu edukacji ? Pytam bo naprawdę nie wiem Z góry dziękuję za wszelkie info Pozdrawiam
jony Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Sądząc po treści Twojego pytania to bardzo szybko dorobiłeś się zacnego odznaczenia. Gratulacje ps. Ja na "sreberko" czekam już od kilku lat
roman gawlas Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie- otrzymałeś odznakę i co nie poinformowano Cię jakie są z tego przywileje, to jedno a drugie to coś jest nie tak ponieważ aby takowe otrzymać trzeba się wykazać co najmniej 5 letnim stażem w działalności na rzecz PZW zajmując jakieś funkcje w zarządzie koła, sekcji, klubu lub okręgu, biorąc pod uwagę że piszesz o 18 latach to coś tu nie gra. Ale skoro ją masz to przywileje należą Ci się od początku roku w którym Ci ją nadano.
keri Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Patryk, jest skromny to coś o nim http://ryby.org/mambo1/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=373 ryb tam nie nałowił ale to ponoć też wędkarstwo. Przy okazji GRATULACJE.
Patryk Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 To ja może troszkę rozjaśnie Trenuje wędkarstwo rzutowe od przeszło sześciu lat, od 2jestem w kadrze narodowej Polski- Juniorów, pare ważniejszych tytułów Mistrzostwo, V-ce Mistrzoswto Polski oraz V-ce mistrzostwo i II V-ce mistrzostwo Europy, to raczej dzięki tym tytułom dostałem "sreberko".... Nie mam ukończonych 18 lat oraz nadal się ucze co za tym idzie:Składka członkowska ulgowa 50% 1) młodzież szkolna, studenci i żołnierze służby zasadniczej w wieku 16-26 lat. Stąd pytanie zniżki z odznaczenia będą liczone dopiero po ukończeniu 26 roku życia ?
roman gawlas Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 To rzeczywiście utytuowany zawodnik-gratulacje A co do zniżek to wykorzystujesz je bez względu na swoją sytuację, dajmy na to czego Ci nie zyczę skończyła Ci się zniżka szkolna z jakiegoś powodu to korzystasz ze zniżki za odznaczenie już do końca członkostwa w PZW.
Jarosław Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Odrazu napisze, że nie "chleje gorzały" (czasem piwko ; ) ), ani "nie liże rowa". Szczerze Ci gratuluję i nie przejmuj się prostactwem i jelopstwem za takie wypowiedzi tylko rob swoje. Tak trzymaj
Jarosław Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 Odznaczenia można dostać za szczególne zasługi w sporcie wędkarskim lub za bardzo dużo czasu poświęconego organizacji.Można też dostać odznakę młodzieżową lub za pracę z młodzieżą albo odznakę seniora. Niektórzy dostają też pośmiertnie. Więcej tutaj: http://www.pzw.org.pl/zgpzw/mod.php?dir=wiadomosci&file=cascade&id_wiadomosci=42&id_kategorii=3&opcja=wiadomosc&pozycja=0
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.