piotrzieba Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Cześć Na co mozna z powodzeniem łowić i jakie ryby na wiosne (kwiecień i maj) P.S. Moze wy sie pochwalicie na co łapiecie drapieżniki wiosną
Gość bogdan39 Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 na wiosne drapieżniki są pod ochrona a na białą rybke robaczek
franek111 Napisano 26 Marca 2006 Napisano 26 Marca 2006 na wiosnę tylko ochotka!!! aż dziw że nikt tego nie napisał, na kukurydzę i białe to raczej w lato, na wiosnę ochotka. oczywiście zależy na co się nastawiamy. wiadomo że suma to na ochotkę nie wyciągniesz, chyba że przypadkiem, ale leszcz, krąp, okoń i płoć to najlepiej na ochotkę wiosną
BobekSTW Napisano 26 Marca 2006 Napisano 26 Marca 2006 A ile kosztuje ochotka i jak się ją na haczyk zakłada ? Pozdrawiam
Gość Anonymous Napisano 27 Marca 2006 Napisano 27 Marca 2006 ochota kosztuje 2zł i kupisz ją w wędkarski zakłada się ją na haczyk przebijając ją na haczyk trzeba to robić strasznie delikatnie żeby sią nam nie rozlała sama prubowałem u mnie łowić na dosłownie wszystko i sądze żę najlepszy jest chleb a na kukurydze to tylko latem
ramzes Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 na wiosne najlepsze jest "mięsko": białe robaki , czerwone robaki(zwłaszcza w rzece) rosówki chruściki ochotki już nie używam bo nastawiam sie na wieksze sztuki a na ochotke miałem za dużo brań drobnicy zwłaszcza malutkich okonków
pewniak Napisano 1 Kwietnia 2006 Napisano 1 Kwietnia 2006 czemu sie utarło że na wiosne nie można łowić żadnych drapieżników i że sezon na nie zaczyna się dopiero w maju. Kleń, jaź, pstrąg, okoń, dla wybranych troć i łosoś. To są ryby drapieżne które z powodzeniem można łowić aż zacznie się "właściwy" sezon spiningowy. pozdrawiam
shogun_zag Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Jasne, ze tak ... ale faktem jest, ze sie "tak utarlo" ... nawet co niektorym STRAZNIKOM PZW Wiekszosc wedkarzy jak widzi kogos w TYM okresie ze spiningiem, to zaraz rozlega sie szept .... klusol jeden A kurde na poprawkowy egzamin z nimi z zakresu okresow ochronnych!!!!!!!!
Roland Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 Ja bylem ostatnio na rybkach.......i.........nic Chodze na rzeke (notec) jest to mala rzeka z 6-7 metrow szerokosci i 2m głębokosci. Moglby ktos napisac na co sam łowi w takich miejscach? Nastawiam sie na ryby spokojnego zeru( leszcz, płoć), Mam tez dobre plytkie starorzecze i wiem ze wchodza tam nawet ładne linki wiosną - ma ktos na nie patent bo ciezko o nie
DAMIANO Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 jeśli chodzi o taką rzekę to ja bym spróbował na ochotkę lub białego jeśli chodzi o leszcze i płoc. Nio a jeśli chodzi o lina to moja zaufaną przynętą jest czerowny robak i ziemniak. A wracając do tematu to ja teraz łowię(prawie) wyłącznie pstrągi nad rzeką bo chyba to jest najlepszy okres na spinnigowe łowy pstrągów , zacznie się maj- czerwiec to wtedy juz muszkarze mają zwoje łowy.łowię oczywiscie na blaszki, niewielkie woblerki i małe twistery
tomek123123 Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 na wiosne ja bynajmniej łowie na pinkę na któro mozna złowic karaski (po za dłoń) no i płotki a i na czerwonego na wiosne tez karaska bierze ale słabiej pozdrowienia
szymekkk7 Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Mi sie wydaje ze na wiosne na czerwonego i bialego bede klenie albo ploty brały.A moze na ser na barzane??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.