kolamilan Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Nie znalazłem tego tematu więc postanowiłem napisać. A więc moje pytanie brzmi czy da się złowić świnke na spinning? i na co ? z góry dzięki za info
pagori Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Oczywiście że sie da, lekki spinning , przynęta mikro kleniowa i powinno puknąć
kolamilan Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Napisano 11 Stycznia 2010 mikro kleniowa czyli? małe woblerki? w jakich rozmiarach ? czy może coś innego?
Kubiak Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 Woblerki 3-4cm. Obrotówki w rozmiarze 00-1.
pagori Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 Ja proponowałbym tylko woblerki ale te najmniejsze max 2cm
kolamilan Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 do takich woblerków trzeba mieć bardzo czułą spiningówke ?
pagori Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 No trzeba dobrać takie parametry zestawu by te wobki leciały , ja niezłapałem nigdy świnki na spinning ale mniałem już parę krąpi i jelczyków na spinning. Używam zestawu typowo kleniowego , ale jak zakładam bardzo małe przynęty to żyłeczka 0,16
kolamilan Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 Powiadasz ze jalczyki też łapałeś na woblerki ?
pagori Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 Powiadasz ze jalczyki też łapałeś na woblerki ? Tak, ze dwa sie trafiły kiedyś na dunajcu i z tego co pamiętam to bardziej na woblera niż woblerka. Jest w sklepach wędkarskich troche rękodzieł tzw. ręcznej roboty "no name" kiedyś trafiłem takiego żółtego pręgowanego "bzyczka" przypominającego ose,był to fantastyczny mikrowoblerek który pracował tuż pod wodą i na niego brały jazie , klenie , krąpie , jelce a nawet leszcze.Według mnie każda ryba jest do złapania na spinning, teraz przynęt mamy całą mase wystarczy tylko kupować i sprawdzać nad wodą. Dość ciekawe są woblery firmy Salmo z tych najmniejszych, np. "Tiny" jest dobrą przynętą spinningową na białoryb,warto go mieć w swojej kolekcji choć nie jest dla mnie bez wad. J
kolamilan Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 Dzięki za informacje na pewno sie przydadzą
Andrzej 18 Napisano 13 Stycznia 2010 Napisano 13 Stycznia 2010 kolamilan, cześć kilka jelcy ja również złowiłem jak i uklejki i to normalnie zapięte a nie podhaczone
DAWID Napisano 13 Stycznia 2010 Napisano 13 Stycznia 2010 Mój tata złapał świnka prawie na złoty medal na dorado magic więc na bank biorą na spinna
mokrzo Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 na bank biorą na spinna w pełni się zgadzam, ja łapałem je na typowo kleniowego woblera siek-m, co ciekawe atakowały tylko tego woblera, a że był dla nich troszeczkę za dużo miałem wiele pustych zacięć, stukały w niego tuż pod moimi nogami, czasami wychodziły całkiem pokaźne sztuki ale tak jak mówię woblerek był za duży i albo nie trafiały, albo stukały w niego pyskiem, a ja nie mogłem ich zaciąć
maju Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja kiedyś podczas wyprawy na Wisłę złapałem świnkę na srebrnego Meppsa Aglie 0
DAWID Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Złapalem już w tym roku świnke 49 cm, przyłów na najmniejszego horneta.
mokrzo Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Złapalem już w tym roku świnke 49 cm, przyłów na najmniejszego horneta. pisałeś już o tym, ale nie wstawiłeś zdjęcia bo regulamin zabrania, przez przypadek znalazłem je na innym portalu na głównej stronie graty, a wracając do tematu ja w tym roku też już jedną złapałem 45cm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.