sekret1 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Zadając pytanie chciałem dowiedzieć się jakie miejsce będzie najlepsze do położenia zanęty dołek, przeszkoda podwodna, lub np. styk spadu z blatem. Zapraszam kolegów do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 a powiedz najpierw jaką metodą będziesz łowić i co chcesz łowić ? xD to Ci pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 tom3hs, nie sądzisz, że skoro jest w dziale wyczyn to tyczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 warszawa_24 a skąd mam wiedzieć co mu może chodzić po głowie jeżeli tobie to nie robi różnicy to twoja sprawa ,ja bym chciał wiedzieć konkretnie co i jak wtedy moja pomoc będzie znaczenie lepsza i bardziej doprecyzowana,bo nie chcę go wprowadzić w błąd który wyjdzie na łowisku dopiero ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekret1 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 tom3hs, nie sądzisz, że skoro jest w dziale wyczyn to tyczka?Dokładnie tak jak zacytowane. Chcę łowić drobnicę (płotka leszcz) na wodzie stojącej, tyczka lub bat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekret1 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 ja bym chciał wiedzieć konkretnie co i jak wtedy moja pomoc będzie znaczenie lepsza i bardziej doprecyzowana,bo nie chcę go wprowadzić w błąd który wyjdzie na łowisku dopiero ! Teraz wszystko jest już jasne no to pomagaj kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał90 Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam, Dopnę się do tematu. Gdzie umieścić zanętę ? Łowię batem 4,5m, 3m Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tom3hs Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 za chwile odpisze tylko sklece tekst:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek1992 Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Zasada jest taka ze najlepiej ulokowac zanete przed dolkiem , wyplyceniem czy gorka poniewaz zaneta rozmywajac sie nam , bedzie miala sie na czym zatrzymac tzn czastki oraz same przynety zanetowe, czy cale kule na duzych uciagach potrafi sie toczyc w dol rzeki . W takich miejscach chetnie zatrzymuja sie wieksze ryby . Jesli chodzi o wode stojaca poniewaz wyzej opisalem w skrocie rzeki i kanały to warto pomyslec nad praca zanety poniewaz czesto zbiorniki maja rozne dno ( piasek , mol , glina , zwir ) jesli podamy zanete zbyt mocno dowilzona na dno z mulem , zapdanie sie i nic z tego nie bedziemy mieli pozytywnego. Najlepiej gruntujac tyczka, szukac twardszego kawalka dna i tam ulokowac zanete. Jesli takowego nie ma musimy tak skonstruowac zanete aby przed dotarciem do dna rozpadla sie nam i utworzyla dywan badz uderzajac w dno rozwalila nam sie tworzac oblok. Do tego celu sluza nam ziemie i gliny dzieki ktorym mozemy kontrolowac spoistosc , dociazenie , prace oraz dowilzenie naszej zanety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.