Skocz do zawartości
tokarex pontony

Gzie umieścić zanętę na wodzie stojącej.

sekret1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zadając pytanie chciałem dowiedzieć się jakie miejsce będzie najlepsze do położenia zanęty dołek, przeszkoda podwodna, lub np. styk spadu z blatem. Zapraszam kolegów do dyskusji.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

a powiedz najpierw jaką metodą będziesz łowić i co chcesz łowić ? xD to Ci pomoge :mrgreen:

Napisano

warszawa_24 a skąd mam wiedzieć co mu może chodzić po głowie jeżeli tobie to nie robi różnicy to twoja sprawa :???: ,ja bym chciał wiedzieć konkretnie co i jak wtedy moja pomoc będzie znaczenie lepsza i bardziej doprecyzowana,bo nie chcę go wprowadzić w błąd który wyjdzie na łowisku dopiero !

Napisano
tom3hs, nie sądzisz, że skoro jest w dziale wyczyn to tyczka?
Dokładnie tak jak zacytowane. Chcę łowić drobnicę (płotka leszcz) na wodzie stojącej, tyczka lub bat.
Napisano
ja bym chciał wiedzieć konkretnie co i jak wtedy moja pomoc będzie znaczenie lepsza i bardziej doprecyzowana,bo nie chcę go wprowadzić w błąd który wyjdzie na łowisku dopiero !
Teraz wszystko jest już jasne no to pomagaj kolego.
  • 2 months later...
Gość tom3hs
Napisano

za chwile odpisze tylko sklece tekst:)

Gość Tomek1992
Napisano

Zasada jest taka ze najlepiej ulokowac zanete przed dolkiem , wyplyceniem czy gorka poniewaz zaneta rozmywajac sie nam , bedzie miala sie na czym zatrzymac tzn czastki oraz same przynety zanetowe, czy cale kule na duzych uciagach potrafi sie toczyc w dol rzeki . W takich miejscach chetnie zatrzymuja sie wieksze ryby .

Jesli chodzi o wode stojaca poniewaz wyzej opisalem w skrocie rzeki i kanały

to warto pomyslec nad praca zanety poniewaz czesto zbiorniki maja rozne dno ( piasek , mol , glina , zwir ) jesli podamy zanete zbyt mocno dowilzona na dno z mulem , zapdanie sie i nic z tego nie bedziemy mieli pozytywnego.

Najlepiej gruntujac tyczka, szukac twardszego kawalka dna i tam ulokowac zanete.

Jesli takowego nie ma musimy tak skonstruowac zanete aby przed dotarciem do dna rozpadla sie nam i utworzyla dywan badz uderzajac w dno rozwalila nam sie tworzac oblok.

Do tego celu sluza nam ziemie i gliny dzieki ktorym mozemy kontrolowac spoistosc , dociazenie , prace oraz dowilzenie naszej zanety.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.