Skocz do zawartości
Dragon

Solidna łyżka zanętowa do sztycy

abu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję solidnej łyżki zanętowej do sztycy z gwintem.

Znalazłem tak na szybko ze dwie, które mnie interesują, może ktoś z kolegów używał którejś z nich albo zupełnie innej i może polecić konkretny egzemplarz.

Zamierzam nęcić kuku i pelletem sklejonymi w kulki o wielkości dużej mandarynki, piłki tenisowej. To ma być porządna łyżka, która nie strzeli przy mocniejszym zamachu.

Cormoran łyżka aluminiowa

http://www.allegro.pl/item882992876_aluminiowa_lyzka_zanetowa_pro_carp_cormoran.html

Cormoran łyżka plastikowa

http://www.allegro.pl/item890852966_uniwersalna_lyzka_zanetowa_pro_carp_cormoran.html

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

tomek1, większość oferowanych w handlu, to plastikowe, też nie budzą mojego zaufania, dlatego pytam o solidną łychę.

Napisano

abu, zwykła łyżka do maksymalnych obciążeń długo nie posłuży i zdajesz sobie sprawę że nie chodzi mi tu głównie o ciężar kul ,powiem ci nawet gdzie pęknie :razz: tam gdzie gwint się łączy z łyżką.Może te Foxa są z lepszego plastiku ,tego nie wiem, alu są zdecydowanie lepsze pod tym względem ,tylko mają jedna wadę są ciężkie ,tu trzeba dobierać sztywniejsze sztyce ,nie da sie tego dobrać na oko .trzeba to potrenować nad wodą .Sa jeszcze łyżki z włókna węglowego i te mają dobre cechy obydwóch poprzednich są lekkie i wytrzymałe ,mają tylko jedną wadę cenę :wink: ale wybór zostawiam tobie .

Napisano
Jak masz jakiś namiar na taką łyżkę z włókna węglowego, to rzuć proszę, bo guglam guglam i nic nie znalazłem. :cry:

W guglaniu to ty jesteś lepszy niż ja :lol::wink: a namiarów nie mam ,widziałem i macałem na targach chyba IRC ale głowy nie dam.
Napisano

abu, wielkiego doświadczenia tym temacie nie mam ale ,dobra łycha dla ciebie to długa i wąska ta Quantum'a? to raczej do pontonu ,myślę że ta za 8,5 f-ka będzie lepsza do dalekich rzutów a i celność łatwiej zachować ,te 50m to bez pierdnięcia osiągniesz ,a celność sama przyjdzie po wsypaniu worka kuku :wink:

Napisano
Czy Ty znasz inna miarę niż worek? Nie ma jakiegoś małego wiaderka w Twoim układzie miar?
:mrgreen: NIE ,rzeka nie uznaje kompromisu ,jak chce sie mieć wyniki to trzeba popracować i coś w zamian dać ,małe wiadereczka sa przewidziane tylko na stawy ,bo na jeziorach tez nie wiele zwojujesz ,oglądałeś film Bodzia z lodowych połowów ,nie którzy nie sypia tyle nawet w lecie co on z lodu :wink::mrgreen:
Napisano
oglądałeś film Bodzia z lodowych połowów ,nie którzy nie sypia tyle nawet w lecie co on z lodu :wink::mrgreen:

Pewnie, że oglądałem, miałem w planach wyjazd tej zimy do niego na lód, ale ciągle coś wyskakuje i nie mogę się zebrać. Barton tak sypie cały rok i jedno trzeba przyznać, małych płotek z tych przerębli to on nie wyciąga.

Skoro szukam dużej solidnej łyżki, to i sypać będę niemało, ale nie od razu na metry :mrgreen:

Obejrzałem dziś w sklepie dwie plastikowe łyżki, nie ma o czym pisać, to można w palcach złamać bez wysiłku a co dopiero solidnym machnięciem.

Niestety nie było łyżki, o której pisał ErJot.

Skłaniam się coraz bardziej ku tej aluminiowej za osiem i pół funciaka. Może namierzę taką w kraju.

• 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.