oszolom87 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 wrzuciłem na próbę parę całych i pokruszonych przy brzegu na próbę i przez całą noc się nie rozłożyłyByłby niezły problem jakby po jednej nocy nie było już kulki na haku. tylko trochę zmiękłyTo że zmiękła to chwała producentowi za to, to jest objaw jakiejkolwiek jej pracy w wodzie.
bartek1395 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Byłby niezły problem jakby po jednej nocy nie było już kulki na haku. No w sumie tak To znaczy, że kulasy TB są dobre
oszolom87 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 kulasy TB są dobreNa ten temat zdania są podzielone
bartek1395 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 No właśnie wiem. Niektórzy mówili, że długo się rozpuszczają i dlatego były moje przypuszczenia o tym że po nocy nic się z nimi nie stało. Ale jak zobaczyłem twój post to się pokapowałem co jest nie tak Ogólnie to mój pierwszy sezon na kulkach i nie mam jeszcze żadnych opinii na ich temat. tzn. styczność z kulkami miałem ale to rzadko, a teraz zaczynam już porządnie nęcić i przyzwyczajać karpie z pobliskiego stawu.
djpablox Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam. No pierwszy karpik na kulki złowiony, ale nurtuje mnie czy nie nęcę zbyt mało. Sypie raz w tygodniu około 1,5 kg kulek 16mm i przy każdym łowieniu po około 20-30 szt i myślę nad delikatnym zwiększeniem ilości ale opiszcie mi jakie ilości są u was jeśli można wiedzieć. Dodam że nęcę jednak samymi kulkami ze względu na to ze nie chce komuś mojej miejscówki przygotowywać i niema co mówić kulki są dość wygodne. Ciekawe czy worek z karpikami się w końcu rozwiąże....
SQra Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 1.5kg raz na tydzień to troche kiepsko. Ja bym zmniejszył ilość i sypał co 2 dni. A ile to już zależy od populacji karpi i innych ryb w Twojej wodzie. Najlepiej jak byś miał możliwość sprawdzenia czy kulki są zjadane czy zalegają na dnie. 20-30 kulek na zestaw podczas łowienia jest optymalnie i jeżeli ryba żeruje i są brania to po każdym karpiu dorzucasz kolejne 20-30 sztuk. Co do kulek TB to sprawdź nową serie Impact bo stare kulki to byla tragedia, zero pracy w wodzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.