marley Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś z was wędkuje w okolicach Torunia miejscowość to Nieszawka Mała. Głownie interesują mnie drapieżniki. Łowie na spining oraz żywca. Prosił bym o napisanie kilku informacji na temat jaka ryba przeważa na tym odcinku Wisły i jakie sa najskuteczniejsze przynety Pozdrawiam
lawdzoj82 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Torunia miejscowość to Nieszawka Mała Mam kolegę z Torunia gdzie łowił tam przez ostanie 2 sezony ładne okonie i to w masowych ilościach na paprochy.Niestety od wakacji nie mam z nim kontaktu wiec nie wiem co się tam teraz dzieje
marley Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Napisano 22 Stycznia 2010 czyli okonki na boczny trok mozna połapać:] dzieki za info . Ktos jescze wie cos moze na ten temat??
lawdzoj82 Napisano 22 Stycznia 2010 Napisano 22 Stycznia 2010 czyli okonki na boczny trok mozna połapać: On łowił klasycznym zestawem na spina bez bocznego troku na paprochy
kompasiak12 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 roznie to bywa. czasami szczupaki czasami sandacze. a przynety to roznie. od gum przez obrotowki i woblery. szczegolnie dolki za glowka i warkocz sa patrolowane przez ladne szczupaki.i nie mozna zapomniec o boleniach ktore w cieple i sloneczne dni tlulka jak szalone.ryby sa wybredne. trzeba poprostu probowac Pozdro
marley Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Dzieki za info:] A z sumami ktos próbował ??
kompasiak12 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 jednego suma na kiju mialem to mi zlamal wedke, a pozniej plecionka nie wytrzymala. nie holowalem nigdy duzego suma wiec brak doswiadczenia sie tutaj udzielil.choc nie ukrywam ze chcialbym zlowic go.sumiki takie po 40cm to mozna lowic normalnie w dzien na robaka. i w nocy podobnie biora takie maluchy. najwiekszego ktorego tam zlowilem mial moze 50cm na grunt ale wrocil do wody.z checia wybralbym sie z jakims doswiadczonym spinningista i nauczyl sie lowic sandacza w nocy i moze sumek by wpadl.
marley Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 A jak tam wyglada sprawa z rybkami spokojnego żeru idzie dorwać cos porządnego?
kompasiak12 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 mozna zlowic ladne rybki ale trzeba trafic na dobre miejsce. a tam jezdzi bardzo duzo ludzi. wiec z dobrym miejscem tez to roznie bywa.wpadaly juz karpie, ladne leszcze, plocie. okonie ponad 30cm. takze mozna zlowic doslownie wszystko. ale wiadomo dobre miejsce i necenie to podstawa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.