Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad kupnem wędziska JAXON Accord Carp 3,6m / 100gr.

Chciałbym zacząć łowić na grunt.

Czy to dobry wybór? Koszt takiej wędki na allegro wynosi 100zł z przesyłką(czy to dobra cena?).

Czy tą wędkę, będę mógł używać tylko na grunt?

Jaka żyłka będzie najlepsza?

Jeśli jest ona dobra, to proszę o dobranie dobrego kołowrotka, w granicach 80 zł.

Pochodzę z Białegostoku i zamierzam wędkować na Siemianówce i Stawach Dojlidzkich.

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Miqe, nie polecam Jaxonów. Według mnie znacznie lepszym wyborem był by kij Kongera z serii Carbomaxx albo Carbomaxx Team.

Napisano

Kija Jaxona nie znam to sie nie wypowiem ale co do carbomaxxa to miałem w ręce l strasznie miękki o akcji "bata woźnicy" ja bym nie potrafił tym łowić.kolega sobie chwali ale ja próbowałem tym rzucać i dooopa-za każdym razem broda .Wędki carbomaxx team nie znam.

Napisano
ale co do carbomaxxa to miałem w ręce l strasznie miękki o akcji "bata woźnicy" ja bym nie potrafił tym łowić.kolega sobie chwali ale ja próbowałem tym rzucać i dooopa

Jeżeli mówisz o wędce Carbomaxx Carp to nie bardzo rozumiem Twoje problemy. :roll: Rzucałem kilka razy takim kijem (3,60 m) i rzucało mi się naprawdę rewelacyjnie :!: Ciężarek 80 gr i rzuty 80 metrowe wychodziły jakby od niechcenia. Widziałem również hole metrowych ryb na tym kiju i muszę powiedzieć, że za te pieniądze nie ma nic lepszego a i półce wyżej też nie ustępuje.

Napisano

posiadam 2 wędki Carbomaxx team carp i szczerze powiem , że ejstem z nich bardzo zadowolony. Wędka jest sztywna:] Podczas holu rybki tez rewelacja. Bardzo polecam te wędziska bo naprawde warto za tę cene:]

Napisano

Niewiem czy to był carbomaxx carp czy nie carp ,to był kij 3 częściowy o dł 3,30 lub 3,60 (nie pamiętam już) i cw do 100g

Napisano

ale co byś polecił do ceny podanej wyżej?? A ten kołowrotek Fire Fox jest nie najlepszy?

Napisano

Po pierwsze mało zyleczki ci wejdzie na tego foxa. Po drugie nie wiadomo jak długo pociagnie , a okuma to okuma. Zreszta ten Travertine jest sprawdzony prze wielu i wielu go chwali wiec po co brac w ciamno cos co moze ci pol sezonu pociagnac ?

Czasem lepiej dolozycz troszke i nie kupowac 2 razy , juz wiele razy sie o tym przekonalem wiec rowniez polecam Travertine, jest najlepszym wyborem w swojej cenie..pozdro

• 2 years later...
Gość czarnodusznik
Napisano

Niech mi ktoś znajdzie lepszą wędke od Jrc Contact 12 ft 3 lb 3 składowa w tej samej cenie 139 zł a go ozłoce...