Miqe Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Witam, zastanawiam się nad kupnem wędziska JAXON Accord Carp 3,6m / 100gr. Chciałbym zacząć łowić na grunt. Czy to dobry wybór? Koszt takiej wędki na allegro wynosi 100zł z przesyłką(czy to dobra cena?). Czy tą wędkę, będę mógł używać tylko na grunt? Jaka żyłka będzie najlepsza? Jeśli jest ona dobra, to proszę o dobranie dobrego kołowrotka, w granicach 80 zł. Pochodzę z Białegostoku i zamierzam wędkować na Siemianówce i Stawach Dojlidzkich. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Miqe, nie polecam Jaxonów. Według mnie znacznie lepszym wyborem był by kij Kongera z serii Carbomaxx albo Carbomaxx Team. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Kija Jaxona nie znam to sie nie wypowiem ale co do carbomaxxa to miałem w ręce l strasznie miękki o akcji "bata woźnicy" ja bym nie potrafił tym łowić.kolega sobie chwali ale ja próbowałem tym rzucać i dooopa-za każdym razem broda .Wędki carbomaxx team nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 ale co do carbomaxxa to miałem w ręce l strasznie miękki o akcji "bata woźnicy" ja bym nie potrafił tym łowić.kolega sobie chwali ale ja próbowałem tym rzucać i dooopa Jeżeli mówisz o wędce Carbomaxx Carp to nie bardzo rozumiem Twoje problemy. Rzucałem kilka razy takim kijem (3,60 m) i rzucało mi się naprawdę rewelacyjnie Ciężarek 80 gr i rzuty 80 metrowe wychodziły jakby od niechcenia. Widziałem również hole metrowych ryb na tym kiju i muszę powiedzieć, że za te pieniądze nie ma nic lepszego a i półce wyżej też nie ustępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marley Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 posiadam 2 wędki Carbomaxx team carp i szczerze powiem , że ejstem z nich bardzo zadowolony. Wędka jest sztywna:] Podczas holu rybki tez rewelacja. Bardzo polecam te wędziska bo naprawde warto za tę cene:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Niewiem czy to był carbomaxx carp czy nie carp ,to był kij 3 częściowy o dł 3,30 lub 3,60 (nie pamiętam już) i cw do 100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Musiał to być CarboMaxx, jak mój, 3,60/100G bo team podaje krzywą ugięcia w Lb. Mój jest w miarę sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marley Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Carbomaxx Team Carp 3,6m 3lbs 60-120g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miqe Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Jestem początkujący, co to znaczy lbs? Ile wynosi maks. obciążenie wędki(100g)? Jaki polecicie kołowrotek + żyłka do tege zestawu (max90zl)? A kołowrotek Fire Fox? http://www.allegro.pl/item886101719_fire_fox_hb_30_13_lozysk_wolny_bieg_30_od_ss.html Co i nim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 13 łożysk na 80zł? Dozbieraj trochę do Okumy Travertine. http://www.allegro.pl/item898615932_okuma_travertine_55_trb55_wolny_bieg_5lat_gwarancj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miqe Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 ale co byś polecił do ceny podanej wyżej?? A ten kołowrotek Fire Fox jest nie najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Po pierwsze mało zyleczki ci wejdzie na tego foxa. Po drugie nie wiadomo jak długo pociagnie , a okuma to okuma. Zreszta ten Travertine jest sprawdzony prze wielu i wielu go chwali wiec po co brac w ciamno cos co moze ci pol sezonu pociagnac ? Czasem lepiej dolozycz troszke i nie kupowac 2 razy , juz wiele razy sie o tym przekonalem wiec rowniez polecam Travertine, jest najlepszym wyborem w swojej cenie..pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Niech mi ktoś znajdzie lepszą wędke od Jrc Contact 12 ft 3 lb 3 składowa w tej samej cenie 139 zł a go ozłoce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi