Gość DareczeK Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Kręciłem tą okumką , jakoś mi nie przypadła do gustu. Sprawia wrażenie , że jest wykonana z kiepskich materiałów, takie to jakieś plastikopodobne. Dragon w wykonaniu bije ją na głowę. Co do pracy obu kołowrotków to tu i tu nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexus Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Ja polecam SPRO, moj znajomy ma ten kolowrotek i bardzo go sobie ceni - ogolnie bardzo dobra firma na srednia kieszen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Mam Okumę i Spro. Polecam każdy model tych firm. Za kilka dni dokupie sobie jeszcze jedną Okumę DynaDrag 40. Cena około 100 zet ale można kupic i po 85. Mimo że ma tylko jedno łożysko to jest to mercedes wśród kręciołków. Łapię w naprawdę ciężkich warunkach. Błoto, glina i piach to codzienność. Dużo zaczepów - plecionka o wytrzymałości ponad 20kg i nie piardnie nawet. Nigdy go nie czyściłem i nie rozbierałem. Po prostu działa i już. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pater Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 mam 2 okumy tavertine 55 i jedną 45 i uważam że za tą kase są godne polecenia,mam je na wedkach żywcowych,nigdy żaden mnie nie zawiódł,do tego masz 5lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexus Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 to moze jeszcze ktos moglby mi doradzic, bede bardzo wdzieczny: Quantum Crypton SCS 1070 http://arnal-fishing.abc24.pl/default.asp?kat=18927&pro=104183 lub Tica Abbys TF6007 http://www.carpmix.pl/index.php?_a=2&_id=68 szczeglnie zalezy mi na opini osob ktore bawily sie tymi kreciolami, ale kazda rada sie nada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek2581 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Witam. Bardzo bym prosił o opinie na temat tego młynka Westline Runner Futura FR6000 tu jest link do niego http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=6151&pro=232646 Miał może już ktoś doczynienia z tym kołowrotkiem? Jak sie sprawuje?jak hamulec pracuje?Jak z wytrzymałoscią mechanizmu? Byłbym wdzieczny za jakieś opnie Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariuszek41 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Posiadam ten sprzęt czwarty sezon. Nie konserwuję go tylko używam. Jeszcze mnie nie zawiódł. Co więcej w zeszłym roku 2008 wyjąłem na niego karpiki o wagach 3,5; 6,05; 10 i 12 kg. Bez żadnych problemów. Może jest trochę ciężki, ale z moim matrixem 666 pracuje pięknie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek2581 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Dziękuję bardzo za opinie.Mam dwa takie młynki ale jeszcze nie miałem okazji ich przetestować.To jest mój pierwszy sezon tak na poważnie.Kupiłem je na początku tego roku.Czytałem trochę opinii na jego temat i były przychylne.Że są to bardzo mocne kołowrotki a że ciężkie to bez znaczenia przecież i tak cały czas nie trzymiemy wędek w rękach przynajmniej są solidne i mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kongerek Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 witam prosze o opinie o kołowrotkach karpiowych yorka jak sie spisuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puton Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Mam YORK CARP BX 5000 Polecam każdemu kto nie ma do wydania fortuny a chce być zadowolony, kręce nim 2 rok i na chwile obecną działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 kręce nim 2 rok i na chwile obecną działa idealnie.a jakie ryby na niego pociągnołeś? Jeżeli sprawdził się na karpiach, amurach czy też sumach to chwała mu ale jeżeli nie wyciągnołeś zbyt dużych rybek to może jeszcze kręcić idealnie parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puton Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Karpiki i amury do 7-8 kg. Na okazy jeszcze przyjedzie czas wtedy się okaże, jednak obawiam się że nie tylko kołowrotek sobie nie poradzi, więc jak na razie na moje wędkowanie jest wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzol Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 mam taki kołowrotek od zeszłego sezonu, też kupiony w jeżozwierzu i jestem z niego bardzo zadowolony. Jedyny minus jak na razie to odchodząca farba na boku, ta taka błyszcząca srebrna. Pozatym bez negatywów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sistemo Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Witajcie, pozwolicie, że przyłącze się do tematu Mam zamiar kupić dobry kołowrotek z wolnym biegiem na karpie. Mam na to przeznaczone max 130zł +/-20zł. Proszę znawców w tej dziedzinie o dobrą poradę z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Czyli jw. OKUMA TRAVERTINE TRB 55 - czemu jw. ja nimi kręce i dają rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Ja też go mam, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sistemo Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 ile ta OKUMA mieści plecionki 0,30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 ile ta OKUMA mieści plecionki 0,30? Żyłki 0,30 - 350m rozmiar 55 - ile plecionki? PS. Wybierasz się na mega sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecha2 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 witam mam dylemat ktory kołowrotek wybrac : 1. SPRO AGGRESIVE PRO LCS 750 2.Okuma Travertine 45 Kręciołki będą służyc do połowy Karpi , Amurów, metoda gruntowa, w jeziorach i stawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Mam okumy trb i 55 i daje radę - dobry kręcioł w przyzwoitej cenie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Ja tez mam Okume tylko 45 i tez polecam dobry i niedrogi kolowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubolsky Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Spro zdecydowane nie polecam mam 2 szt. tego modelu - miałem je 2x na rybach - teraz leżą w szafie przy najbliższej okazji zamienię je na coś porządniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Też mam okumę trb 55. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecha2 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 zamowione 2 sztuki zobaczymy jak bedzie lezec:) mam nadzieje ze bede zadowolony , dotychczas korzystalem z ruskiej wedki i kołowrotkow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kongerek Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam a co sadzicie o tym kołowrotku? moze ktos posiada taki bo mam zamiar nabyc 2 takie prosze o pomoc kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi