Skocz do zawartości
tokarex pontony

Nowa Huta Kraków - kanał ciepłej wody

pioput

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy ktoś był na dniach na kanale w Nowej Hucie? Interesuje mnie czy pioziom wody jest wysoki (taki jak na Wiśle), no i jaka "sytuacja" jest nad wodą. Czy warto teraz (1-2.04.2006) tam jechachać na rybki (tak na otwarcie sezonu). Z góry dziekuję za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam.

• 11 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam ponownie po roku :)))

Czy ktoś był na dniach na kanale w Nowej Hucie w Krakowie? Czy warto teraz tam jechachać na rybki (po feederować). Z góry dziekuję za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano

A móglby mi coś o tym akwenie więcej powiedziec nastepne zawody mamy tam i nic o nim nie wiem jakich ryb się tam spodizewac jaka przynęta najlepsza.

• 1 year later...
Napisano

Na kanale są wszystkie ryby co w wiśle tylko zależy od dnia i poziomu wody w jakich ilościach napływają, są też ryby których prędzej można by się spodziewać w akwarium np pielęgnice.

bf1ebf1c136ff502.jpg

a to droga dojazdowa do kanału,

dcc855a2b1a53b96.jpg

i jeszcze kilka fotek z kanału.

222dc15c58431910.jpg

813d280a3653adb2.jpg

Napisano
są też ryby których prędzej można by się spodziewać w akwarium np pielęgnice.
Łoł ,to pewnie i piranie macie :mrgreen: a tak zapytam u was można łowić na trzy wędki :?:
Napisano

Nie można łowić na trzy wędki ale rozłożonych można mieć ile się chce :cool:

A na kanale byłem z bratem i z tatą dlatego 6 wędek na podpórkach oprócz tego jeszcze dwa spiningi i dwie tyczki ale tego nie fotografowałem.

• 1 year later...
Napisano

serwus,

cudów się nie spodziewaj...

wybierz miejscówkę w pobliżu ujścia do Wisełki,

1 wędka z podkarmiaczem i czerwony robak ew biały, druga spławik, przynęta to samo - grunt do 1.5 m

powodzenia

Napisano

Dzisiaj byłem z kol Wojtkiem cały dzień na kanale (od świtu do zmierzchu) tylko spinning z założeniem sandaczowym ale było tylko kilka brań niestety żadne nie zacięte w porę.

Napisano

Dokładnie, nie dało się nic zaciąć,leciutkie skubnięcia,jakby tam sandaczy nie było.No ale leszcz 55cm został złowiony na gume :razz: Jak sandacze nie biorą to biorą leszcze :mrgreen:

• 2 months later...
Napisano

siema . zadziwił mnie fakt z tymi kolorowymi rybkami . skad one sie tam biorą ? i jakie wystepują wiecie może ? :mrgreen: ciekawi mnie polska i te pielęgnice niebieskopłetwe

Napisano

na kanale jest tych ryb tyle że szkoda gadać !! kiedyś jeszcze były głupiki. Wydaje mi się że ktoś kiedyś wpuścił to dla jaj a z racji tego że woda jest ciepła rybki się zadomowiły :grin:

• 1 month later...
Napisano

Witam panowie ja bylem tydzien temu na kanale z sobote na niedziele iwam powiem ze dos fajnie bylo zlapale 4szt karas 68cm,i 3szt szczupaka jeden mial 74cm a reszte po 50cm i wszystko poszlo do wody :lol: Milego dnia wam zycze

Napisano

Myślę marceli że te rybki musiałeś wypuścic , bo gdybyś je skonsumował świeciłbyś w nocy jak księżyc w pełni :)

Napisano
4szt karas 68cm

:shock::shock::shock:

Każdy z osobna czy łącznie :?:

Zapewne łącznie bo karasi na 68 cm nie ma a tak 68:4 =17 cm karaś .Tak to się zgadza.
Napisano

Witam panowie przepraszam ze tak pozno pisze ale chodze do pracy na zmiane,szczypak masz racje policzylem wszystko,powiem wam ze kiedys jadlem rypke z cieplego kanalu dos nawet byla nie bylo czuc tego mulu zycze wam milego popoludnia :smile:

• 1 month later...
  • 2 months later...
Napisano

Cześć byłem tam wczoraj 4 godzin łapania wynik to 5,5kg ryb karasie leszcze i 2 karpiki największy 35cm .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.