Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Jaki feeder polecacie do 120zł. Łowię głównie na wodach stojących różnego rodzaju ryby te mniejsze jak i te większe do 10kg. 

Długość 390cm, cw do 100g

przynęty na klenia   Dragon
  • 3 months later...
Napisano

Witam, jestem tu nowy to się przedstawię. Na imię mi Damian i lubię wędkować ;)

Nie zakładam nowego tematu bo tytuł byłby taki sam. 

Szukam feedera do około 120 zł. Obecnie mam pickera 5-25g 3m jakiś 18 letni i super się nim łowi karpie do 2kg, karpie po 5-6kg to już niezła jazda na nim :). Potrzebuję czegoś mocniejszego, ale takiego aby przy karpikach czy płociach kilogramowych mieć przyjemność z holu, nie chcę sztywnej pały, akcja raczej paraboliczna. 

Znalazłem coś takiego, coś polecicie? Wybrałbym tego robinsona ale zastanawia mnie to 45g, koszyczki raczej 10-20g używam. Wody stojące. Najczęściej łowię karpie i płocie 30-40 cm, raz na jakiś czas karpie do 70 cm, może trafić się też jesiotr, wczoraj 80cm na pickerka :)

Wędka Robinson Stinger Method Feeder 3,00m 10-45g

Napisano

Mam takiego Stingera ale w wersji 3,3m i cw do 60gram. Dalej jest dość finezyjny, ale przy niskim stanie wody łowie nim czasem na Wiśle na granicy nurtu. Zwróć uwagę, że  te Robinsony mają dużą długość transportową(mój 174cm)  i nie mieszczą się do większości pokrowców na wędki oraz bagażników samochodowych. Z tych co podałeś to właściwie tylko Mistrall jest wygodny w transporcie. Ja mam busa wiec nawet tyczka mnie nie ogranicza, ale zwykle na ryby jedzie się autem osobowym.

Napisano

Dlatego rozglądam się za 3m, pokrowiec mam 160 cm więc wszedłby idealnie, no i nie lubię długich wędek :)

Gdyby ten stinger 3m był do 60g to już by do mnie jechał ;)

Ciekawi mnie właśnie czy te stingery 45g i 60g różnią się blankiem czy może tylko szczytówki są delikatniejsze. 

Napisano

Zamówiłem ROBINSON STINGER METHOD FEEDER (2+3) 3,30M 15-60G 

Torbę w wędkami i tak muszę wozić na tylnych siedzeniach to i wędkę włożę. Polecicie jakiś kołowrotek do tego? Rozmiar 40 chyba będzie w sam raz? Polecicie któryś z nich? 

Kołowrotek Okuma Alaris ALS-40 FD

https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-okuma-alaris-als-40-fd-57728-8889211093

Kołowrotek Okuma Safina PRO SPA-40 FD