Skocz do zawartości
Dragon

Mistrall Aqua Spin czy Konger Cross Maxx/Aviator

przemu321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chce kupić zestaw spinningowy.

Do wyboru mam:

1) Mistrall Aqua Spin 5-25g 2.7m + Mistrall Amudson

2) Konger Cross Maxx 5-25 2,m + Spro Passion 720 albo 741

3) Konger Aviator 5-25 2,m + Spro Passion 720 albo 741

Bardzo prosze o pomoc.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Musisz napisac: co chcesz lowic (np. okonie czy sumy), na jakich akwenach (staw, jezioro, duza rzeka) i na co (gumy, obrotowki itp).

Napisano

jako że dopiero zaczynam poznawanie spinningu nie wypowiem się na co bd łowił, licze że ktoś mi podpowie. co do akwenów bd wybierał się na rzeki z wolnym biegiem oraz zalewy i stawy. prosze o wyrozumialosc, gdyz forum słuzy do pytania i dawania odpowiedzi.

pozdr.

Napisano
Musisz napisac: co chcesz lowic

Do wyboru są trzy zestawy i jasno postawione pytanie.

Z tych propozycji najfajniejsza wydaje się pozycja 2. ( moim zdaniem )

Napisano

2) Konger Cross Maxx 5-25 2,m + Spro Passion 720 albo 741

sprawdź czy ten kijek 2.7m pewnie trzyma kołowrotek(niektóre egzemplarze miały z tym problem), ten mistrall swoją drogą też najgorzej nie wygląda.

co do kołowrotka to na pewno większy spro 30 czy 40 jest mniejwięcej tej samej wielkości, 20 zdecydowanie za mała.

Napisano

dziękuje za podpowiedzi!

jak patrzylem na allegro wedki kongera cross maxx i aviator rozni kilkanascie złotych

ale jak czytalem na forum wiele osob wypowiada sie pochlebnie na temat cross maxxa, chyba jednak pojde w tym kierunku.

dziekuje rowniez za sugestie co do spro passion- mysle ze wlk szpuli ma znaczenie.

a co polecicie na początek z przynet? jakie rozmiary? i czy zacząc od gum czy moze od blach?

wiem ze sa wymienne szpule do kolowrotka- chciałem zacząc od 0.18, moze ktos doradzi dobrą żylkę? i jakie przypony stosowac (zrobić samemu z cienszej żylki czy kupic gotowe z agrafką?)

• 2 weeks later...
Napisano

kolego jedno podstawowe pytanie...na jaka rybe sie nastawiasz ? bez tego wszelkie gdybacje to tylko bedzie zwykle pismactwo a nie konkretna pomoc.

Napisano

dobry wybor ja posiadam catane 2500 fa i do lekkiego spiningu jest idealna ale na sandacze wziolbym troche większy kreciol.

Napisano
temat juz nieaktualny, gdyz moj wybór padł na wędke Shimano Catana BX 270 ML i kołowrotek Shimano Catana 2500 FA

I jak Ci się spisuje to wędzisko?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.